Bloomberg TV Bulgaria излъчва документалния филм „Световната финансова мощ срещу коронавируса“ – на 17 април от 21:30 часа

Водещ на продукцията на Bloomberg е известният икономически журналист Майкъл Макий
17 апр 2020 11:54, Елка Василева
3
 Bloomberg TV Bulgaria излъчва документалния филм  „Световната финансова мощ срещу коронавируса“ – на 17 април от  21:30 часа

Политици и глобални лидери предприемат извънредни мерки за намаляване на икономическите последици от пандемията от Covid-19. Колко далеч ще стигнат правителствата и централните банки и достатъчно ли ще бъде – на тези и още въпроси търси отговор документалният филм  „Световната финансова мощ срещу коронавируса“, който Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи в петък от 21:30 часа.

В документалния филм  президентите на Фед в САЩ описват накъде според тях върви икономиката на Щатите и какви инструменти ще използват, за да я подкрепят. „В краткосрочен план, след намаляването на лихвите, които и без това останаха доста ниски дълго време, поемаме все повече дълг като държава. Но го вземаме на много ниска лихва, така че в близко бъдеще това би трябало да е добре. С напредването на кризата и излизането от нея би трябвало да прегледаме и фискалната стратегия, но зависи какво иска да направи Конгресът. Това е голяма страна, можем да поемем още 10% дълг. Не е идеалният вариант, но можем“, заявява президентът на Федералния резерв на Сейнт Луис Джеймс Булард във филма.

„Лихвата сега е на най-ниското ниво, преди да стане негативна. Личното ми мнение  е, че по всяка вероятност трябва да избегнем негативни краткосрочни лихви. Така че не бихме могли да използваме този инструмент в краткосрочен план“, на мнение е председателят на Федералния резерв в Бостън Ерик Розенгрен.
Какви са следващите инстументи в пакета от мерки, който Федералният резерв обмисля да използва за опазване на икономиката и как Европейският съюз разработва общите политики за справяне с кризата и собствените пакети със стимули  - гледайте  в „Световната финансова мощ срещу коронавируса“ – на 17 април, от  21:30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Повторенията на документалния филм ще се излъчат на 18 април от 19:00 часа, както и в понеделник, 19 април, от 17:00 часа
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Режисьорите"са в агония пред предстоящият крах на Фиатната система! Всички" финансови" еквилибристики са чиста проба отчаян опит да се спре ефекта на доминото който очаква светът.
2
1
 
5
 
! Отговори
язе преди 4 години
И като свалят лихвите, бацилът ще си събере партакешите и ще се запилее в дънгори телилейски да си оплаква финансовото положение. Шегички и закачки за начинаещи. Голяма лопата се задава за фискалните и виртуални кинти ей. Да не се окаже, че натуралната размяна и разплащане в злато изплуват отново на предна линия?
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страшно четимо заглавие!