MasterChef влиза в Черно море, специална задача с риба

Ще предизвика кулинарен спор между Chef Петър Михалчев и Chef Андре Токев
12
MasterChef влиза в Черно море, специална задача с риба
Снимка: bTV

След два месеца в ефира на bTV, МasterChef влиза в дълбоките кулинарни води. Кои хоби-готвачи ще докажат, че „морето им е до колене“ и кои ще имат нужда от спасителен пояс? Във вторник от 21.00 часа журито ще предизвика претендентите за приза от 100 000 лева да създадат съвършени ястия с риба и морски деликатеси от Черно море.
Разделени в два отбора, участниците ще трябва да приготвят супа и основно ястие за 12 гости, които имат специално отношение към използваните продукти. Състезател от единия тим ще създаде напрежение като се противопостави на волята на своя капитан. В конкурентния отбор градусите ще се покачат при обезкостяването на хищна деликатесна риба, която малцина от преследващите титлата MasterChef някога са държали в ръцете си.

Докато всички се стараят в кухнята, в журито ще се зароди професионален спор. Chef Петър Михалчев ще застъпи тезата, че хоби-готвачите трябва да действат консервативно и без импровизации при приготвянето на рибата. Chef Андре Токев, от своя страна, ще очаква модернизирана версия на класиката и кулинарна „закачка“, която да впечатли гостите. Докато двамата обсъждат предимствата и недостатъците на двата подхода, Chef Силвена Роу ще дегустира почти готовите ястия. Вкусът на едно от тях ще я ядоса, а гневът й няма да подмине създателите му.      

След като тестват предложенията на двата отбора, специалните гости ще гласуват за своя фаворит. Победителят ще се наложи с малка, но решаваща преднина и ще се спаси от елиминации. Победените ще съжалят, че са заложили на ефектна презентация за сметка на вкуса. 

Падналият тим ще премине през два елиминационни кръга. В първия участниците ще трябва да разпознаят т.нар. суперхрани, а във втория - да приготвят ястия с тях. В ресторанта на MasterChef ще бъдат подредени както красиви презентации с хармонично съчетани елементи и балансирани, превземащи небцето вкусове, така и посредствени творения с наивистична декорация. Само един от хоби-готвачите обаче ще разочарова дълбоко журито и ще си тръгне от най-доброто кулинарно шоу в разгара на надпреварата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: рибаМasterChef
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там където имате татуировка,кожата ви не може да диша и това вредно за здравето ви!Не татуирайте такива обемни неща по кожата си!
10
1
 
5
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
Като вида татуиран индивид,от племе не знам какво, ми става, Не приятно, даже кола не давам да ми измият на татуирани, не говорим за ресторант или заведение да ме обслужват, интересно че във много добри фирми ако имаш тату на видно място не можеш да работиш, така и при нас.
9
3
 
11
 
! Отговори
Боб Фос преди 3 години
Тия *** , докога ще ни тормозят ефира ...???? Много шефове станахте нещо и всеки се прави на старшина ...Айде по-спокойно , никой не ви гледа ...
8
2
 
6
 
! Отговори
Здравословно преди 3 години
Чипс от рибена перка. За две миниатюрни филенца цяла риба похабяват, обаче чипсът и "уааауууу".
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тази снимка й липсват реплики от рода""Ти си по-прозНе ти си "
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно татуриовките са довели до този му нездравословен вид. Не заради химичния им състав, а заради енергоинформационното импринтване на тялото.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
големи чефове гоуемо нещо, свЪршиха се българските думи. особено тоя татуирания минджирас. ако ми паднат бих им спукал трътките от бой и бих им забранил да се доближават до тиган. смотльовци.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз викам че риба ще ловят, а те се занимавали с готвене.
3
9
 
16
 
! Отговори
Гадост преди 3 години
Ужас. Да ти готви такъв противен изрисуван целия с татуировки. Браво на Путин, че въведе в Русия нов закон забраняваш татуиране.
2
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно от малкото смислени предавания в родния ефир. Не гледам никакви реалита от години, пълна боза са. Това се прави интелигентно и със стил обаче. Съжалявам, че е веднъж седмично.
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви е.. в тъпите предавния