Детски символи се превръщат в смразяващ знак за трагедия

Гледайте тази вечер "Десет малки негърчета" по Bulgaria ON AIR
Обновена: 26 май 2020 09:31 | 24 май 2020 11:37, Петя Славова
9

Неделните вечери с Агата Кристи по Bulgaria ON AIR продължават с "Десет малки негърчета". Зрителите ще могат да проследят завладяващата криминална загадка, която ще даде отговор на вечния въпрос - могат ли да бъдат забравени и напълно заличени прегрешенията, направени в миналото.

Десет непознати се събират на остров Индиън Айлънд. Изолирани на крайбрежната ивица край Девън в Северна Англия, те започват мистериозно да изчезват под съпровода на невинна детска песничка.

Екранизация на най-продаваната творба на кралицата на криминалния жанр Агата Кристи "Десет малки негърчета" може да го гледаме в две поредни недели – 24 и 31 май, от 19.30 часа, по телевизия Bulgaria ON AIR.

Седем души, нямащи нищо общо помежду си, са примамени да заминат към дома на господин и госпожа Оуен – собственици на голямо имение, разположено на изолирания остров, до който достъпът е само с лодка. Заедно с тях към мистериозното място пътува и Вера Клейторн – новият личен секретар на богатото семейство, а единствените други хора, които се намират на острова са семейство Оуен.

Режисьорът Крейг Вивейрос подрежда интригуващо историята с традиционната за английската авторка мистерия, в която социалните отношения между персонажите са по-ценни за повествованието от самата криминална нишка.
 
Атмосферата е напрягаща, превърнала най-обикновени детски символи в смразяващ знак за очаквана трагедия. Тилдум проследява безизходицата на персонажите, останали заключени със собствените си страхове и вина на самотния остров, от който спасението е невъзможно.

Изключителна актьорска игра подсилва още повече чувството на обреченост и съответно на съмнението между персонажите, че един от тях именно превръща живота им в ад.

Ролите са поверени на едни от големите кинозвезди, сред които Сам Нийл, когото познаваме от "Пианото", "Джурасик парк" и от станалия хит английски сериал Peaky Blinders. Миранда Ричардсън, позната от "Хари Потър" и Чарлз Денс от "Игра на тронове" също са сред звездните попълнения в актьорския състав.

В главните роли на "Десет малки негърчета" влиза и холивудският актьор Ейдън Търнър. Ирландецът стана известен покрай участието си в "Хобит" и "Полдарк". Преди по-малко от месец стана ясно, че предстои да го видим и в главната роля на продукция, разказваща за живота и работата на Леонардо Да Винчи.

Потънали в призрачната атмосфера на страха, персонажите в сериала срещат ужаса сред изплуващи призраци от миналото, които напомнят, че няма нищо случайно в живота и всеки плаща за стореното.

Гледайте тази вечер от 19.30 часа първата част на "Десет малки негърчета" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
4
 
! Отговори
Ъъъъ преди 3 години
Уникална тъпня не знам на кое се радвате и още поче че това получава сцена за популярност
3
1
 
9
 
! Отговори
Виц преди 3 години
как се нарича детенце, което не е от Гърция?
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Името на острова от романа се нарича "Негърският остров", не прекръствайте оригиналните наименования, къде са ***, къде са индийците/индианците?
1
3
 
14
 
! Отговори
v преди 3 години
десет малки афроамериканчета!!!! моля, моля!