Грижа за кожата през есента - как да се подготвите?

Трябва да смените козметиката
15 авг 2020 00:30, Дарена Найденова
5
Грижа за кожата през есента - как да се подготвите?
Снимка: Pexels

Постепенно летните температури и омарната влажност се превръщат в по-ранни залези, по-хладен и по-сух въздух. Вече усещаме, че настъпва промяна в сезона, а тя ще се отрази най-много върху кожата ни. 

"Кожата ни е първата и най-важна бариера между организма и външния свят", казва дерматологът д-р Лоръл Джераити пред InStyle. Добавя, че с понижаването на температурите и намаляването на влажността, кожата е един от първите органи, които усещат тази промяна. Тя започва да става по-суха, по-крехка, по-люспеста и по-раздразнителна. 
 
Есента и зимата са най-благоприятното време за развития на екзема, псориазис и други кожни заболявания. За да запазите визията си сияеща и кожата си здрава, трябва да следвате няколко правила, които дерматолозите препоръчват.

Защо кожата се изсушава през есента?
 
"През есента и особено през зимата, намаляването на влажността, по-хладното време, по-горещите душове и отоплителните уреди у дома или във офиса, изсушават кожата и увреждат кожната бариера", обяснява д-р Мелиса Левин. Това води до пукнатини във външния слой на кожата, загуба на хидратация и в крайна сметка до възпаление.
 
За да се предотвратят тези отрицателни сезонни ефекти, трябва да подсилите хидратацията на кожата, за да укрепите кожната бариера. Д-р Левин препоръчва използването на продукти, богати на холестерол, мастни киселини и серамиди. 

Защо трябва да променяме грижата за кожата?
 
Границата между лятото и есента е много малка. Един ден ви трябва къс ръкав, а на другия търсите горна дреха, която да ви предпази от хладния въздух. Все пак, има няколко неща, за които трябва да внимавате, за да започнете плавния преход между двата сезона. 
 
Още съвети за грижата за кожата през есента четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари