Отровен ли е цар Борис Трети Обединител?

Гледайте в "Операция История" на 13 септември по Bulgaria ON AIR
11 сеп 2020 15:46, Александър Попов
27
Отровен ли е цар Борис Трети Обединител?
Отравяне или масивен инфаркт е причина за мистериозната смърт на цар Борис Трети Обединител и какви са съветската, английската и италианската версии за неговата кончина? Отговорите на този и още интересни исторически въпроси ще бъдат на фокус в предстоящото издание на "Операция История" на 13 септември, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.
 
Специален гост в студиото ще бъде журналистът от вестник "Труд" Росен Тахов. 
 
В неделния следобед специалистът и водещият Росен Петров ще разговарят за различните предположения около неясната гибел на българския цар, която вече 77 години продължава да поражда спорове.
 
Предаването „Операция история“ ще продължи с любопитна дискусия, свързана с някои от най-загадъчните конспиративни теории, познати на България и на света. Интересни подробности и малко известни факти около удара по кулите близнаци в Ню Йорк на 11 септември ще сподели психологът Еленко Ангелов. Специалистът ще говори и по темата за това кои са скритите символи в българските банкноти и тяхното значение.
 
Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в историческото предаване „Операция история“ по Bulgaria ON AIR - тази неделя, 13 септември, от 16:30 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Найко преди 3 години
Как се е казвала тогава Новичок или Сталинчок,ясно кой е бил,той има традиция в това от Царско време после,Сталинско ,Брежневско,путински и т.н
25
1
 
2
 
! Отговори
Панчо преди 3 години
ЕДНО ОТ НАЙ -ИНТЕРЕСНИТЕ ПРЕДАВАНИЯ,ПОНЕ АКО ОБИЧАШ ДА МИСЛИШ
24
0
 
1
 
! Отговори
Ханко Брат преди 3 години
Ко праим?
23
0
 
1
 
! Отговори
Пената преди 3 години
- Казва се Борис Три - колко пъти да Ви казвам.
22
1
 
4
 
! Отговори
Хан Тервел преди 3 години
Най-голям интерес от това има Англия!!!
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отровен е с новичок от русняците!
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква конспирация,ве?Българските фашисти,за да са солидарни с нацистите и Хитлер,са обявили символична война на Англия и САЩ,няколко месеца по-късно, цар Борис е отровен,а над България се изсипват бомби,убит е и принц Кирил,за да няма свидетели!Това е т.ъпотията фашистка,после пак кажете,че фашистите не са зло!Заради тях умира царя и ни бомбят,защото са ид.ои.ти!
19
3
 
3
 
! Отговори
фхйттб преди 3 години
да отворят архивите на бкп и кпсс , там пише кой , по чия заповед и с какво е отровен царя !
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте сега, Борисчо е бил отровен според това, кой е сега Големият брат. Тъй като сега Големият брат са САЩ, значи е отровен от руснаците. Преди това Големият брат беше СССР и немците го бяха отровили. Преди 1944 също се смяташе, че немците са го отровили.
17
3
 
6
 
! Отговори
11 преди 3 години
Баш па от тоя гaлфон ша слушам история.
16
5
 
5
 
! Отговори
Без смисъл преди 3 години
До ВихрогонБългарите сме се били с Руснаци през първата световна. Има документирани битки където Българските елитни части побеждават руските войски и печелим доброджа.Царят отказва зашото на този етап вече знае че Германия ще загуби войната и подготвя картите на България да ги играе като неутрална държава. Реално руснаците нямат юридическо право да нахлуят през дунава и ако нацистите не ни бяха убили царя вероятно 9.9.44 нямаше да се случи и България нямаше да бъде завладяна от съветския режим
15
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Защото договаря с румънците Южна Добруджа да е в България - Крайовската спогодба! След Първата световна война сме били орязани здравата!
14
0
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Българската царица Йоанна в своите спомени заявява: - Моето дълбоко убеждение е следното: Борис, моят съпруг, не умря от естествена смърт. Неговият край по един или друг начин бе престъпно предизвикан.
13
8
 
12
 
! Отговори
мистериозна смърт преди 3 години
Загадъчна смърт наедин неудобен за някои държавник. СССР са имали интерес
12
2
 
9
 
! Отговори
Вихрогон преди 3 години
Точно преди да умре Борис, не се ли среща с Хитлер? И повода за тази среща да е искането на Фюрера да изпратим нашата армия на източния фронт? Срещу Братушките? И Борис му отказва...
11
2
 
12
 
! Отговори
Бокси преди 3 години
А тоя на снимката кой е? Дето се кле на Бареков, тоя ли ? Ахаа, изпълзял е значи. Нямаш шанс приятелю, други се предлагат сега ...
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да! Със старичок. По това време руснаците още не са имали новичок.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КонцлагерПървият концлагер се смята, че е създаден от Испания в Куба през 1895 година. Няколко години по-късно англичаните създават концлагери за бурите в Южна Африка. В Европа първия концлагер е в Гърция за българи от Македония. По времето на Първата и Втората световни войни на много места в Европа създават концлагери. В България царското правителство създават много концлагери, в които затваря политическите си противници, като Гонда вода, Белене, Еникьой и много други.
8
8
 
13
 
! Отговори
Лукреция Борджия преди 3 години
Те руснаците само знаят да тровят. И Георги Димитров са отровили, сега са фърлили око на Румбата, щото не се справя с падането на правителството. :)
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отровен е от руснаците.