"Близък план" нa Bulgaria ON AIR и тв журналистиката

Гледайте какво ни приковава към малкия екран в "Историите ON AIR"
1
"Близък план" нa Bulgaria ON AIR и тв журналистиката

Преди седмица отбелязахме Световния ден на телевизията. Статистиката показва, че българите прекарват поне по 4 часа на ден пред малкия екран. Но какво е на този, който създава съдържание за телевизия? Отговор на този въпрос ще даде журналистическата поредица на Bulgaria ON AIR - "Историите ON AIR" тази събота от 19 часа.

Авторът и водещ на "Историите ON AIR" Миглена Георгиева ще въведе зрителите в дълбините на телевизионната журналистика с филма си "Близък план". Той ще разкрие как се създава новинарска емисия - от сутрешната планьорка в нюзрума, през отразяване на събитието, до излъчването в ефира.

"Близък план" ще срещне зрителите с част от новинарския екип на Bulgaria ON AIR - както тези, които застават пред камерата - водещи и репортери, така и онези, които остават скрити от зрителския поглед, но без които магията, наречена "телевизия", не би могла да се случи.

"В живота има добри и лоши новини. Както се казва на наш език: "Новина е, когато влакът не е пристигнал, а не когато е пристигнал". Разбира се, че има и добри новини, даже аз мечтая да водя емисия, в която 80% от новините ще бъдат добри", признава Радинела Бусерска, водещ на Новините ON AIR.

"В телевизията се мисли в образи. Тя създава възможност да приближи зрителя максимално до ситуацията, защото въздейства на всички сетива", казва Катерина Манолова, директор “Новини” в Bulgaria ON AIR.

"Новината е една, но начинът, по който я разработваш, по който я поднасяш на зрителите, детайлите, които намираш, за да ги извадиш – солта и пипера, всичко това е майсторството", казва Николина Димитрова, изпълнителен продуцент и програмен директор на Bulgaria ON AIR.

За майсторството за създаване на новините пред камерата на "Историите ON AIR" ще застанат репортери, оператори и монтажисти, които ще разкрият колко важна е екипната работа в телевизията. Журналистите от Новините ON AIR ще споделят още кои са били най-запомнящите се истории, които са разказвали, но няма да скрият и гафовете, които са неизменна част от работния процес.

Потопете се в света на телевизионната журналистика с "Историите ON AIR", тази събота, от 19 часа, по Bulgaria ON AIR.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се смееш ли да плачеш ли