Хекимян оглави новините на bTV, сменя Венелин Петков

Дирекция "Програма" също е с нов директор
Обновена: 21 дек 2020 16:50 | 21 дек 2020 15:27, Веселина Йорданова
98
Хекимян оглави новините на bTV, сменя Венелин Петков
Снимка: bTV

Антон Хекимян е новият шеф на новините, актуалните предавания и спорта в "Би Ти Ви Медия груп". Венелин Петков, който заемаше поста, е отстранен от днес.

Шеф на дирекция "Програма" става Христо Хаджитанев. На поста досега беше програмната директорка на телевизията Маргарита Александрова.

Решението е на новия главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Мартин Швехлак, който ръководи телевизията от седмица, съобщиха официално от медията. От октомври Би Ти Ви е собственост на чешкия милиардер Петр Келнер и неговия фонд PPF.

Антон Хекимян ще води сутрешния блок на Би Ти Ви още няколко дни или седмици, докато си избере заместник. Тъй като няма мениджърски опит, Мартин Швехлак ще работи тясно с него и ще го обучава в началото. Самият Швехлак е бил шеф на новините в чешката ТВ Нова дълго време.

“През 2020 година Би Ти Ви трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция, като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно тв развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, обяснява  Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медия груп".

От телевизията ще заложат на нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайма, разнообразно програмиране и модерно съдържание.

Антон Хекимян е избран от Мартин Швехлак заради огромния му принос към успеха на нюзрума на Би Ти Ви, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини. "Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на Би Ти Ви, за да привлека още повече зрители пред екрана на телевизията", казва Хекимян по повод на новия си пост.

Решение на ръководството на "Би Ти Ви медия груп" е да смени мениджмънта в медията с вътрешни хора, а не да търси специалисти извън Би Ти Ви. Същевременно Мартин Швехлак благодари на Маргарита Александрова и Венелин Петков за всеотдайността и професионализма им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да назназчи Маджото за шеф.
17
6
 
31
 
! Отговори
76699 преди 3 години
Радиото и телевизията са на доизживяване. Отдавна не задоволяват очакванията на модерните хора. Не ми е ясно защо отделяме такова внимание за медии без значение и без никакво влияние. Интернет и социалните мрежи са днешните канали и за информация, и за общуване, защото отделният човек е активен. Радиото и телевизията безалтернативно налагат своята гледна точка, но днешният човек е събуден.
16
8
 
11
 
! Отговори
А Армен преди 3 години
Бибикян става началник на връзки с обществеността и лично с Бойко. Предвид очакваните ката-клизми в политическото пространство.
15
14
 
17
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Аааа,да си дойдем на думата.Яд те е,че единствено БТВ не ли.же зад.ника на Бокич.Затова май ще им видят сметката.По един или друг начин.
14
2
 
5
 
! Отговори
V преди 3 години
До Анонимен 11 Ами Сашето ? Сега той е собственика :) Весело да става ;)
13
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Телевизията неудобна на властта ,вече е на властта !?
12
39
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
И Цънцарова и Хекимян са кадърни журналисти.Недей да злобееш.
11
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как пък за една седмица новия програмен директор разбра кой става и кой не става за директор на новините.Дали някой не му е натиснал копчето?
10
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Хекимян е толкова противен, Право в НБУ май че доучва... Цънцарова е сто пъти по-кадърна от Хекимян.
9
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До момента са медиен партньор на протеста... Няма как да не им паднат оборотите и гледаемостта. Освен до сега от някъде да са им допълвали бюджета заради тази им позиция, което ще отричат вероятно.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Венелин Петков какво ще работи?
7
16
 
11
 
! Отговори
V преди 3 години
БТВ то по едно време се опитаха да бъдат по критични ,но остават тиквата да лъже. Като си прави монолозите и го хванеш в лъжа покажи истината а не само лъжата на дебелогъзия. Ко викаше че в Гърция плащали ддс българите а в България не плащали .От години в Гърция заведенията бяха освободени от ддс а след това не плащаха и там .Ами покажи и това .Всеки път като си прави монолозите лъже щото знае че няма да го разкрият .Отказва да управлява ,а взема заеми за да раздава без нищо насреща .А дълга ???
6
16
 
21
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Некадърните арменци и албанци ще заменят свестните българи?Ами това е ТВ да премине в чужди ръце!Личи си дългата ръка на мутрата Борисов!
5
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3ЧЕ КОЙ ГЛЕДА ТУРСКИ СЕРИАЛИ ДНЕС
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплатата колко?
3
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете най-важното, не ни стряскайте! Остават ли турските сериали? Дано закупят още 7-8, не мога да живея без Махмуд, Саадет, Инджи и Ферхунде!
2
0
 
35
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
УЖАС. ТОВА Е УЖАС
1
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямал управленски опит, но го назначават. Явно почва чистка.