Магията на празниците с филмите по Bulgaria ON AIR

Ето и какво може да гледаме на Коледа и Нова година
Обновена: 23 дек 2020 12:18 | 23 дек 2020 12:17, Петя Славова
4

Празнична програма с европейски и американски продукции очаква зрителите на Bulgaria ON AIR, като голяма част от заглавията са вдъхновени от действително съществуващи личности.

Празничното настроение започва още 7.00 часа  сутринта на 25 декември, когато може да гледаме семейната комедия "Коледна размяна". Сюжетът ни среща с адвоката Мич, който разменя тялото си с това на 11-годишния си син Роби. Магията провокира доста комични и драматични ситуации за персонажите, но и им дава възможност за взаимното им сближаване след като осъзнаят какво е да влезеш буквално в живота на другия. Режисьор е Джоел Суза, а главните роли са поверени на Уилям Болдуин, Дениз Ричардс и Майкъл Кампиън.

От 16.00 часа на Коледа Антонио Бандерас ще ни въведе в тайната пещера Алтамира в Кантабрия, Испания. Под режисурата на Хю Хъсдън в едноименния филм, героят на испанския актьор – археолога Марселино де Саутуола ни разкрива едно от най-значимите открития на 19-и век, включено по-късно в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. В останалите роли ще видим Голшифте Фарахани, Никълъс Фарел, Хенри Гудман, Пиер Нини, Клеман Сибони, Алегра Алън и Рупърт Еверет.

В същия ден от 22.15 часа Паоло Сорентино ще вдъхне усещане за "Младост" в едноименната драма. Житейската равносметка правят композитора Фред Балинджър (Майкъл Кейн) и филмовият сценарист и режисьор Мик Бойл (Харви Кайтел), които споделят опит в санаториум в швейцарските Алпи. Славното им минало, наситено с емоции, слава и жени, е погледнато през призмата на преходността. Във филма ще видим още Рейчъл Уайз, Джейн Фонда и Пол Дейно.

На 26 декември от 22.00 часа може да проследим световните интриги  в политическия испански трилър "Човекът с хилядите лица". Режисьорът Алберто Родригес ни вмъква в тъмните и опасни политически игри, в които е замесен известния шпионин Франсиско Паеса, прочул се с професионализма си в тайните операции. Историята е вдъхновена от написаното от разследващия журналист Мануел Сердан "Paesa: El espia de las mil caras" (2005 г.). Главните роли са поверени на Едуард Фернандес и Хосе Коронадо.

На 27 декември от 22.00 часа Беноа Делепин ще ни покаже какво е "Свята любов", покрай отношенията между баща  (Жерар Депадрийо) и син (Бено Поелворд). По-възрастният се е вкопчил в корените си, докато наследникът му прави опити да си извоюва свободата. Различният вкус към живота на всеки от тях ще „се излее” покрай дегустацията на скъпи вина по време на специален тур, в който се преплитат различните житейски виждания на всеки от героите.

Първият ден на новата година може да посрещнем с "Одисеята на Жак-Ив Кусто" от 8.00 часа сутринта, когато режисьорът Жером Сал ни потапя в дълбокото, следвайки морския изследовател, направил едни от първите подводни снимки. Филмът е вдъхновен от книгите "Моят баща, капитанът: Живот с Жак Кусто" на Жан-Мишел Кусто и "Капитанът на "Калипсо" на Албер Фалко и Ив Пакале.

В 10.00 часа на 1 януари може да гледаме биографичната драма "Марина" на Стийн Конинкс, който ни връща в 50-те години на миналия век, за да ни разкаже историята на музиканта Роко Граната, чиято звезда изгрява с хита „Марина”. Зад големия успех и продадените 5 млн. копия се крият много трудни премеждия – от скъсване с консервативните позиции в семейството до дискриминацията на мигрантите в Белгия. В ролите ще видим Луиджи Ло Кашо, Донатела Финокиаро, Матео Симони.

От 22.15 часа на 1 януари може да се потопим в света на модата с биографичната драма "Ив Сен Лоран". Режисьорът Жалил Лепер проследява живота на френския дизайнер, още от момента, в който е едва 21-годишен асистент в "Диор" . Неравният път към славата е споделен от Пиер Берже, с когото основава и модната си империя. Животът му е цветен като тоалетите, а филмът акцентира и на следата, която е оставил в света на модата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо по-така няма ли да има?