Един по-различен филм за Филип Трифонов - "Фипо: луд за пенсия"

Филмът от поредицата "Умно село" ще се излъчи на 10 януари в памет на актьора
3
Един по-различен филм за Филип Трифонов - "Фипо: луд за пенсия"

Броени дни, след като ни напусна "вечното момче на българското кино Филип Трифонов, на 10 януари, от 19:30 часа, в документалната поредица "Умно село", Bulgaria ON AIR ще излъчи епизод в памет на големия актьор. В епизода "Фипо: луд за пенсия", режисьорът Светослав Драганов и операторът Веселин Христов сядат в семплата, малко поразбита от пътищата на родината кола и тръгват на едно пътешествие с Филип Трифонов, или просто: Фипо, из неравните пътеки на неговото ежедневие.

Още по темата
Пред камерата на "Умно село", Фипо пътува ту за Хасково, ту за Димитровград, ту чак за Одрин, за да продава изкуството си; после е в старата къща в ловешко село, превърната в ателие за сина му – скулптор, където актьорът е помощник леяр и майстор на палачинки. Отскача до вкъщи, за да подкастри рошавите мустаци, с които внучката му Филипа обича да си играе и да изрепетира речта си пред СОС, който ще му връчи титлата "почетен гражданин на София".

Плуващ като риба във вода пред камера, един от най-ярките и обичани български актьори прави за зрителите едно истинско "уан мен шоу" – с малко думи, изпълнени с много заряд – ироничен, самоироничен, тъжен и смешен и по момчешки откровен и непосредствен.

"Вечното момче" на българското кино ще се смири и притихне само когато след дълго обикаляне в променения пейзаж на родното Черноморие, открие плажа от култовата сцена на финала на "Оркестър без име".

"Бях тук… 35 години по-късно" … ще остави подписа си върху собствената си поизбеляла снимка от крайпътната будка непорасналият Филип. За да остане завинаги Момчето на българското кино…

Не пропускайте епизода в памет на великия Филип Трифонов – на 10 януари, от 19:30 часа, в предаването "Умно село", по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
16
 
! Отговори
Светла му памет преди 3 години
Голям актьор и добър човек. Остави следа...
1
0
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Това е актьор,който...говореше с...мълчанието си и казваше...всичко.Светла му памет,незабравим!