Джеки Стоев пред "Умно село": Работя в жанра "Cinéma vérité"

Bulgaria ON AIR ще излъчи епизод в чест на 80-тия юбилей на колоритния български режисьор
18 мар 2021 14:00, Красимир Ангелов
0
Джеки Стоев пред "Умно село": Работя в жанра "Cinéma vérité"

Режисьорът Георги Стоев - Джеки става на 80, но си остава едно все така непораснало дете. По повод юбилейния рожден ден на обичания актьор и режисьор, на 21 март, от 19:30 часа, Bulgaria ON AIR ще излъчи епизод от документалната поредица "Умно село", в която той е в главната роля и сладкодумно споделя интересни истории от живота си. Третинката от неразделното трио: Джеки, Джони и Чарли признава, че радостта не е въпрос на възраст.

"Единственият начин да живееш по-дълго е да остарееш - така че каквото дал Господ! Щастието е въпрос на характер“, разсъждава пред камерата на поредицата авторът на култови филми като "Спас и Нели", „Нашият Шошканини”, „Летете с Росинант”, „Разводи, разводи”, както и на десетки документални, късометражни и научно-популярни филми.

"Питали са ме в какъв жанр работя. "Cinéma vérité" е най-точно за това, което правим с моите приятели...", заявява с гордост Джеки.

Както подобава на личността му, документалният портрет на режисьора, прецизно изрисуван в "Умно село", е в същия „жанр” - феерия от кучета, котки и хора, летящи прасета, настоящи и минали веселия, съхранени на лента и в снимки, нестихващ извор от остроумия, смешни случки с главния герой от самото начало на зачеването му, чак досега.

Цялото това веселие се върти от надпреварата между тримата „старци разбойници”, а всъщност сериозни професионалисти. И за тримата важи сентенцията на Джони Пенков: "Цял живот съм правил само каквото ми харесва, че някой път са ми и плащали".

"Никога не съм вършил нещо, което да ми е безразлично", твърди главният герой на епизода „Синема вариете” и това несъмнено ще проличи от цялата лента. Какво още? „Просто е хубаво да бъдеш добър човек”, казва Джеки и добавя великодушно:

"Животът продължава... кога добре, кога не толкова. Но на мен ми е хубаво - по природа съм инфантилен оптимист“.

Гледайте епизода с режисьора Георги Стоев – в поредицата „Умно село“, на 21 март, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари