Да изиграеш принцеса: Шарлот Хоуп като Катерина Арагонска

Сериалът "Испанската принцеса" стартира по Epic Drama
Обновена: 18 ное 2021 15:27 | 29 окт 2021 13:08, Петя Славова
2

Снимка: Epic Drama

Из дворцовите интриги и прикритите битки за властта ни отвежда сериалът по Epic Drama "Испанската принцеса" – последна част от трилогията за "Бялата кралица" и "Бялата принцеса". Първият епизод вече стартира на 27 октомври, а останалите може да следим всяка сряд в 22.00 часа.

Продукцията е трета глава от базирания на историческите романи на Филипа Грегъри епос, който разказва историята на жените зад овластените мъже в английската монархия от 1460-те до 1530-те. В осем разточителни епизода красивата Катерина Арагонска най-сетне заема главната роля (предвид това, че нейната история традиционна е засенчвана от злополучния й брак с Хенри VIII) и повежда битка за мястото си на трона, което й се полага по право.
В ролята на Катрин Арагонска влиза актрисата Шарлот Хоуп.

Поредицата се опитва да разкаже историята през призмата на жените от онова време. Как се отнасяте към факта че в голяма част от тази история, свързана с дамите, си виждат само техни частични или големи подвизи и до каква степен сериалът се справя с пропуските в историята?

Шарлот Хоуп: Мисля, че сериалът върви наистина специално с историята на Хенри VIII. Винаги сме познавали историята на Тюдорите чрез този огромен могъщ крал и Катрин например винаги е била бележка под линия, разглеждана като мрачната безплодна съпруга, която наистина е вид предшественичка на Ан Болейн.  Тук интересното е, че ще видим историята й през нейните очи и призмата на жените около нея. Смятам това за вълнуващо, защото е опит за обръщане на разказа. Не сме чували досега историята по този начин. За мен е наистина вдъхновяващо да разкажа за този период, за който всички знаят, но перспектива, която много малко правят.

Това е, както споменахте, вълнуващо. Колко вълнуващо е за вас да играете принцеса?

Шарлот Хоуп: Това беше моята мечта! Иска ми се да съм принцеса всеки ден. Любимият ми ден в целия ми живот, беше, когато заснехме моята сватбена сцена. Стеф и аз имахме обличах тези невероятни костюми. Това стана благодарение на невероятната  дизайнерка на костюми на Ffion Boyesen и  когато тя направи тази специална рокля си казах „Това е моят сватбен ден!“

Значи животът на принцеса е различен?

Шарлот Хоуп: Искам да кажа, че дрехите са по-красиви.

В тази връзка исках да попитам доколко според вас, историческите продукции за кралски особи се подхранват от гледна точка на публиката, особено млада публика. Сякаш има съвременната мания към кралските особи на Великобритания. Преди 20 години вероятно не е имало същия апетит за кралски истории, както сега.

Шарлот Хоуп: Да, мисля, че сте права. Със сигурност това поколение кралски членове в Англия накара едно цяло ново поколение да се вълнува от него, независимо дали е за или против кралските особи

Изпълнявате ролята на Катрин, която е историческата личност, до колко я оставихте да е само такава и  до колко внесохте в героинята допълнителни качества?

Шарлот Хоуп: Мисля, че Катрин е смесица от двете. Това, което беше наистина интересно за мен в нея, е, че разговарях с Алисия Борахеро, която играе Изабела. Тя каза, че в Испания Катрин е запомнена като смел лидер, а това е противоположно мнение на това как я виждаме в Англия. Така че беше интересно да чуя нейната гледна точка и да открия историческия фон за да разбера каква е всъщност Катрин. Като актьор, трябваше да погледна с какво мога да допринеса към преживяването на този човек. Изпитах любов и чувство за дълг. Почуствах се обвързана с нейните емоции. Осъзнавам този процес като отговорност към другите жени. Така че, мисля, че това е истински вид балансиране между историческата препратка и идеята да накарам героинята да се чувства съвременна и специфична както за мен, така и всички останали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
слава боге, пише "Бялата кралица" и "Бялата принцеса", че току виж сложили някоя бри кет ка да изиграе ролята политкоректно, като малката русалка
1
1
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Стартира на баба ти фърчилото, Петя гледах го по HBOGO още преди месеци.