БНТ придоби правата за ефирно излъчване на Зимните и Летните олимпийски игри

Родните зрители ще могат да гледат 110 часа от игрите в Пекин 2022
10 ное 2021 13:58, Красимир Ангелов
10
БНТ придоби правата за ефирно излъчване на Зимните и Летните олимпийски игри
Снимка: БГНЕС

Българската национална телевизия придоби изключителните права за безплатно ефирно излъчване на Олимпийските игри, съобщиха от БНТ.

Ръководството на обществената медиа сключи договор за партньорство с Discovery,  в резултат на което придоби права за безплатно ефирно излъчване на Зимните олимпийски игри през 2022 г. в Пекин и Летните олимпийски игри през 2024 г. в Париж.  

От 4 до 20 февруари 2022 г., зрителите ще гледат на живо в ефира на БНТ, преки предавания и ежедневни студийни програми от Зимните олимпийски игри 2022 в Пекин. Предстоящите игри ще превърнат китайската столица в първия град - домакин на зимни и летни олимпийски игри.

110 часа оригинална продукция ще бъдат излъчени по БНТ 3, с основен акцент върху състезанията на българските участници и финалите в най-интересните дисциплини, а част от състезанията ще бъдат излъчвани и по БНТ 1.

Очаква се България да има между 15 и 20 спортисти на Зимните олимпийски игри 2022 в Пекин.

За момента България има представители в дисциплините биатлон, ски-алпийски дисциплини, ски-бягане, ски-скок, сноуборд и фигурно пързаляне.

Надежди за добро класиране и място в първите 20 имат Алберт Попов /ски-алпийски дисциплини/, Радослав Янков /сноуборд/, Владимир Илиев /биатлон/, Милена Тодорова /биатлон/. Александра Фейгин /фигурно пързаляне/ и Владимир Зографски /ски-скок/. Шанс за спечелването на Олимпийски квоти до средата на януари имат и състезателите в дисциплините шейни и шортрек.

Дискавъри запазва платените права за Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 и Олимпийските игри в Париж 2024, включително достъпа до всеки момент на Игрите на своите дигитални платформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбираме и, че БОК ще прати 20 туристи на държавна издръжка, да гледат Олимпийските игри от близо.Много по - евтино и престижно за БОК е да ги остави да се ползват от услугите на БНТ, иначе наОлимпиадата само ще излагат България.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усещам как зимната олимпиада, ще съвпадне с поредните предсрочни избори :)
6
0
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
На всички...пенсионери,спокойно,няма да бъдат спрени и променени босфорските...сериали,те са по другите...канали. (платено...съобщение на пенсионерския клуб "Дюшеш" в кв.Обеля 5 )
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайските олимпийски игрички от две години цял свят ги играе. Напоследък българското участие в "коронясването" бележи рекордни позиции в световната класация, но пък изоставаме към последните места в дисциплината "надбягване със спринцовка".
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще стане това ефирно, трябва да спрат сигнала на БНТ 1 и БНТ 3 към кабеларките в определени моменти!!!
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пак милиони хвърлени на вятъра.
2
6
 
6
 
! Отговори
кой ги гледа тия преди 2 години
Сигурно само Борисов ще излъчват.
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всичките 8 зрители, които биха ги гледали ...