Неразказаната история на траките или укритата слава на народа ни – в "Операция история"

Bulgaria ON AIR ще излъчи новото издание на на 23 октомври
19 окт 2022 17:22, Красимир Ангелов
16
Неразказаната история на траките или укритата слава на народа ни – в "Операция история"

Как Бай Ганьо е правел избори в историята, каква е неразказаната и забранена история на траките и как те са повлияли на Египет, Рим и Азия? Отговорът на тези и още въпроси зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат в новото издание на историческото предаване "Операция история" на 23 октомври, от 16:30 часа.

За това как Бай Ганьо е правел избори, за историята на игрите и игричките пред урните и след урните и за това дали в България всъщност не са се провеждали едни сравнително нормални и европейски избори в сравнение с други държави, повече ще разкрие докторът по история Светослав Живков в първата част на историческото предаване.

Авторът на най-новата историческа книга „Неразказаната история на Траките” Павел Серафимов –Спараток ще бъде специален гост във втората част на предаването. Заедно с водещия Росен Петров, двамата ще разбулят истината за цивилизацията на траките, какво влияние е оказала на Египет, Рим, Мала Азия и големи части от Европа и още много любопитни теми, свързани с миналото.

В специалната рубрика „Тяхната история“ гост в студиото на предаването ще бъде специалистът по земеделска история - главният асистент Йордан Малджански. Той ще разкрие защо нещо, което преди 30 години е струвало 30 стотинки, днес струва 3 лева и възможно ли е да бъдат произвеждани качествени и в същото време евтини продукти.

Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в новото издание на предаването „Операция История“ - тази неделя, 23 октомври, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много *** и неграмотен народ сте вече, когато е имало траки българите все още са били тюркско племе. Прости татари, както ви наричат македонците и другите покрай вас, даже и руснаците ви "освободиха". А на автора да му се родят много братчета и сестричета...
8
8
 
2
 
! Отговори
SSS преди 1 година
Не е коректно заглавието, историята на П. Серафимов е измислица и фантасмагория. Не е коректно да се дава гластност на псевдо учени като Спараток, които изкривяват и нагласят исторически факти.
7
6
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Както са казали древните траки, на македонците им еахме маата.
6
3
 
38
 
! Отговори
Много истини преди 1 година
Говори този човек но никой не го слуша защото неофашистката оргонизация ви промива мозъците.Празнуваме Хелоин, а не Сурва и още много други български обичаи и история се затриват.
5
12
 
2
 
! Отговори
Папиханус преди 1 година
Голяма слава Баце се роди!
4
45
 
14
 
! Отговори
Ром с преди 1 година
Траките нямат нищо обзщо с българите ,но в последно време започнаха да търсят "под вола теле" ,че траките и българите са едно..траките изчезват като народ ,както хуните,римляните,даките,викингите...останалото е проза за патриотични наивници.Тракия изчезва преди да се появят българите в Дунавската равнина.през VII dвек .
3
8
 
26
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Един ден името на Павел Серафимов ще се нареди до това на Паисий и на Раковски. Книгите му са задължителни за всеки уважаващ себе си българин. Това трябва да се изучава в българските училища и университети.
2
9
 
2
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Само агрианите:))))
1
5
 
22
 
! Отговори
Тракиец преди 1 година
Траките са най велики