Валентин Ганев пред „Умно село“: На сцената Царят се играе от царедворците

Епизодът "КонтраАсът" ще ни срещне с един от емблематичните актьори
9 дек 2022 17:53, Анисия Иванова
0
Валентин Ганев пред „Умно село“: На сцената Царят се играе от царедворците
Снимка: Bulgaria ON AIR

Епизодът „КонтраАсът“ от документалната поредица „Умно село“, който Bulgaria ON AIR ще излъчи тази неделя, 11 декември, от 19:30 часа, ще срещне зрителите с един от емблематичните актьори от българската сцена и малкия екран - Валентин Ганев.

21 години след премиерата си моноспектакълът „Контрабасът“ на актьора Валентин Ганев продължава да се играе, вече и на голямата сцена на Народен театър „Иван Вазов“. Над 400 представления за моноспектакъл е  абсолютен рекорд за българска сцена. Към това емблематично заглавие намига екипът на „Умно село“, поставяйки във фокуса си един истински театрален Ас - един от българските актьори, които могат да изиграят всичко.

Епизодът от документалната поредица „Умно село“, озаглавен „КонтраАсът“, е в рамките на поредицата „Открит актьорски клас“. Освен вдъхновяващия урок по актьорско майсторство, камерата запечатва една вълнуваща „изповед  в чернобяло“ за съкровени моменти от личния и професионален път на един от любимите български актьори от сцената и екрана. Епизодът е гарниран с много моменти от култовия спектакъл „Контрабасът“, заснети специално за филма.

Много и различни забавни случки разказва актьорът Валентин Ганев от времето на следването си в Русия в класа на големия Сергей Бондарчук, от прохождането в „занаята“ и от кухнята на професията.

„Театърът е  колективна игра. Егоцентризмът няма място на сцената, където трябва да „играеш партньора“ си“, казва актьора и добавя, че никой не трябва да има илюзията, че е царят в спектакъла. Защото образът на Царят се гради от царедворците му.

Не пропускайте епизода „КонтраАсът“ в документалната поредица „Умно село“ на 11 декември от 19:30 часа по Bulgaria ON AIR.


 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари