У-лицата с Доминик Девънпорт като "Сиси"

Какво да очакваме във втори сезон
Обновена: 3 яну 2023 10:05 | 30 дек 2022 20:30, Петя Славова
0

Снимка: Epic Drama

Ново пътуване в имперския двор на Виена със завръщането на изгряващата актриса Доминик Девънпорт като "Сиси" идва и с втори и последен сезон на драматичния сериал.

Продукцията е вдъхновена от истинския кралски романс от XIX-ти век между Елизабет "Сиси" Баварска и съпруга й – австроунгарския император Франц Йосиф (в ролята младият актьор Яник Шуман).

Първи сезон се излъчи през зимата на 2021 г. Точно на същата дата – 26 декември – дебютират новите шест епизода – всяка вечер от 22:00 часа, ексклузивно за Централна и източна Европа.

Екранизацията на известната история на императрица Елизабет Австрийска продължава от момента, в който най-сетне се ражда мъжки наследник на трона. Събитието трябва да е щастливо, но радостта на Сиси и Франц скоро е помрачена от нови битки за власт в Европа: Ото фон Бисмарк заплашва да въвлече Австрия в нова война.

Сиси се опитва с всичките си сили да бъда винаги насреща за съпруга и народа си. И макар да обича Франц и да демонстрира дипломатическия си талант непрекъснато, тя си остава като птица, уловена в златна клетка.
Ето какво разказва за втория сезон Доминик Девънпорт, която влиза в ролята на Сиси.

Какво ново ще ни донесе вторият сезон на "Испанската принцеса"?

Мисля, че определено е интересно. В първия сезон видяхме срещата на Сиси с Франц. А това, което сега може да очаквате са нови истории, изцяло неочаквани.

В този сезон Сиси и Франц стават родители. Какво става със Сиси, когато вече е майка?

Не искам да  казвам твърде много, за да може всички да гледат втори сезон. Вече я видяхме като майка в първи сезон, но голямата разлика сега е, че принц Рудолф също е наследник на трона. Това означава, че всъщност единствената истинска работа на Сиси в Хофбург вече е завършена, а именно раждането на наследник на трона на Австрия. И разбира се, сега възниква въпросът какви ще бъдат бъдещите й задължения? Хубавото е, че нейната история продължава с това, че  се обединява с Франц срещу новия си враг.

Къде снимахте втори сезон?

Отново бяхме в Балтика, точно както в първи сезон, главно в Латвия и Литва. Бяхме във Вилнюс и в Рига, но също и в районите наоколо, така че там заснехме по-голямата част от сериала.

Какво означава за всички да сте част от такъв голям и амбициозен проект? И особено за вас, тъй като сте в началото на кариерата си и това наистина е голяма роля.

Разбира се, за мен е голяма чест да мога да изобразя тази важна историческа фигура. И съм много щастлива, че имахме шанса да продължим историята на Сиси и Франц. Мога да го нарека голямо приключение.

Сиси е епохална драма. Хареса ли ви да носите всички тези красиви костюми?

Обикновено описвам този процес като омраза-любов. От една страна те са абсолютно прекрасни. В същото време са много тежки, тесни и човек е ограничен, ако трябва да ги носи всеки ден. Така че е нужно много търпение за да си с тях. Също така за разлика от съвременните  филми предполагам, че за да влезеш в ролята си, има наистина голяма разлика, ако събуеш дънките си и се заклещиш в огромна рокля. Това прави голяма разлика с тялото и с начина, по който се налага да се държим. Освен това, когато бях по-малка, бях наистина принцеса. Така че мисля, че ако моето петгодишно Аз можеше да ме види точно сега, вероятно би трябвало да се потресе.

Има много телевизионни и филмови адаптации на историята за Сиси, коя ви е любимата от миналото?

В "Корсаж", например, Сиси е по-възрастна. Продукцията проследява по-късен етап от живота й. Децата й са по-големи. И разбира се, всички знаем старите филми за Сиси. Ние показваме една по-модерна Сиси, бих казала по-добре адаптирана към нашия настоящ образ на жените и вероятно е по-лесен за свързване в тези модерни времена.

Защо мислите, че историята на Сиси очарова публиката по света и до днес?

Мисля, че има няколко аспекта. В момента историческите сериали и филми са голям хит. Хората просто обичат да гледат исторически теми. Също така търсим повече разкази с женски образи и разбира се, Сиси е една от най-големите такива личности в Европа. Така че, предполагам, че е интересен човек. И по отношение на сюжета, основно това е началото на нейната история. Тук тя е момичето, което се влюбва в императора и императорът се влюбва в нея. Момичето става принцесата и се получава нещо като приказка. Така че това изглежда е от историите, която винаги сме обичали и която продължаваме да обичаме.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари