Румен Петков не успя да осъди Юрген Рот

Германският журналист бе оправдан по делото за клевета
Обновена: 18 окт 2010 11:26 | 14 окт 2010 18:56,
96
Румен Петков не успя да осъди Юрген Рот
Румен Петков. Снимка: БГНЕС

Софийският районен съд оправда германския разследващ журналист Юрген Рот по делото за клевета, заведено от бившия министър на вътрешните работи Румен Петков.

Поводът за процеса бе книгата на Рот "Новите български демони", в която депутатът от БСП е сочен като покровител на канали за разпространение на амфетамини.

Румен Петков предяви граждански иск за сумата от 10 000 лева, като обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Според бившия вътрешен министър журналистът е разпространил неверни и опозоряващи го твърдения.

Въпросните твърдения бяха, че в писмо от август 2008 г, циркулиращо из посолствата, се твърди, че Петков е заповядал на икономическата полиция в Плевен да не контролира фирмите на областния лидер на БСП Васил Антонов, че вътрешният министър е в близки контакти с Красимир и Николай Маринови – Маргините.

Още по темата

В книгата си Юрген Рот пише, отново позовавайки се на писмото, че Румен Петков е забранил на тогавашния главен секретар на МВР ген. Илия Илиев да разследва убийството на бизнесмена Людмил Конов.

"Петков е голям циник, способен на всякаква лъжа. Колкото по-голяма лъжа изрича, толкова по-самодоволен изглежда", е друг цитат от книгата, за който Рот бе даден на съд.

"Румен Петков директно е замесен в търговията с амфетамини и мащабна афера с амфетамини. Става въпрос за страшно много пари.", пише още в "Новите български демони".

Днешната присъда може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийския градски съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
1
 
! Отговори
free преди 13 години
Няма какво да кажем освен, че докато не ги закарат всичките - Румен Петков, Ахмед Доган, Румен Овчаров, Сергей Станишев, Румен Гайтански, Диневи, Алексей Петров, Иван Костов, Георги Първанов, Маргини, Яне Янев и всички около тях гравитиращи подлизурковци на стадиона В. Левски и оттам в чувалите и КРАЙ НА ПРОБЛЕМИТЕ В БЪЛГАРИЯ !!!
81
1
 
2
 
! Отговори
Dragan преди 13 години
Не г - н Юрген Рот, а Петков трябваше да е на подсъдимата скамейка са източване на банките на Северна България през 90 - те г.Този човек като кмет на Плевен имаше 4 висящи наказателни дела, едно от които за хулиганство.Като пиян тичаше да бие полицаи и да им къса пагоните, а след това им стана министър.Срам и позор за тази институция.
80
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Значи...щом немеца не лъже и не е оклеветил въпросния..., хм, - червен ***,излиза че същия тоз *** е извършил съответните деяния. Та...прокуратурата дали ще се самосезира или пак са си сложили шпертплатовите очила и памук в ушите?!
79
1
 
2
 
! Отговори
vazrasten преди 13 години
Tezi POMIARI ne vizdat li 4e ciala Evropa razbra kolko pari struvat. Kato se po4ne ot Rumen, Sergei, Ivan Kostov i kup drugi bokluci koito razsipaxa BULGARIA
78
1
 
6
 
! Отговори
Стига! преди 13 години
Ей, не знам ..тези комунисти да не ги инжектират с някакъв серум за наглсот. Не мога да си представя как иначе може някой да е толкова нагъл.Дано хората могат да вържат 2 и 2 и да разберат веднъж за винаги, че докато ги има тези "Петковци" и "Руменовци" НИЩО добро не ни чака!
77
1
 
3
 
! Отговори
Веселина преди 13 години
А изобщо компетентен ли е нашият съд да разглежда дело срещу ответник, който е германски гражданин? Не се споменава Рот да е присъствал в залата... А ако беше дошъл в БГ щеше да се вдигне шум.
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами ако рот е невинен трябва прокуратурата да се самосезира за бандита петков
75
1
 
5
 
! Отговори
Величко преди 13 години
Румба, нема да се плашиш. Сипи сега по едно и дай да видим какви самолети има до Испания. Ше идеме на гости при Камен бе. Тоя Пенков. Той ше намери *** и пиене и за месец-два ше се покриеме докато се забрави за случая. Аее наздраве...Другарю
74
1
 
5
 
! Отговори
12 преди 13 години
това значи ли че съда косвено признава твърденията на рот?
73
1
 
5
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 13 години
Откога вярвате толкова горещо на българския съд? Да не би от вчера, когато пуснаха Алексей Петров? А за обвиненията на Ю.Рот - толкова много са оплетени нещата, че не може да се каже нищо със сигурност, още по-малко да се докаже. За 20 години - толкова. А народът се влачи по корем. Егати демокрацията сме.
72
3
 
4
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Да вярно е много ясно написаното от Юрген Рот! Вярно е и написаното в книгите на покойния вече мутра-писател Георги Стоев. За какво мислиш, че го застреляха? Защото си пишеше измислици ли??? Защото написа истината за кръгът "Монтерей". АС там са намесени и Б.Борисов и Румен Петков и генерала Любен Гоцев. И всеки който стигне до Гоцев бива застрелван в главата.Дори в предаването на М.Карбовски с жената на покойния Андрей Луканов тя не пожела да говори нищо за генерала. Каза, за него не ме питайте
71
2
 
3
 
! Отговори
pepo преди 13 години
ЮРот е "мерцедесът" на разследващата журналистика в Германия,като се занимава предимно с аферите там.За да отдели време за българската мафия,значи поблемите у нас са колосални./по принцип в немските медии няма да намерите нищо за България/.В случая сме свидетели ха гротескно "състезание-Мерцедес срещу Трабант.
70
2
 
8
 
! Отговори
ЩОМ НЕ Е КЛЕВЕТА.... преди 13 години
ЗНАЧИ Е ВЯРНО НАПИСАНОТО В КНИГАТА НА ЮРГЕН РОТ!И........КАКВО ПРОМЕНИ ТОВА?НИЩО!
69
2
 
23
 
! Отговори
ОГЛЕДАЛОТО преди 13 години
ТОВА Е ЛИЦЕТО НА БСП, ХУБАВО ГО ЗАПОМНЕТЕ!
68
2
 
11
 
! Отговори
:)) преди 13 години
Акооо другарю Пикаещ във фонтани, ти в немския фонтан ли тръгна да пикаеш?? Лекоо си объркал фонтана!
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да подкрепим мнението на dedo! Абсолютно правилно!
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обидно е, че хора като този на снимката са ни управлявали и както изглежда пак ще допуснем да ни управляват!
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оставете другото, ами сега иска и писта за Ф1 да строи?!!!! Представяте ли си?!!И пак ни изложи пред света!!! Но на запад хората не правят бизнес като тук. Руменчо да им предложи комисионната, да се разберат под масата за нещо си и просто така да се уредят нещата! Гато и противната личност!!!
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом не е клевета, значи е истина ! Р.Петков трябва да бъде съден !
63
1
 
5
 
! Отговори
Валентин преди 13 години
Днес.бг,защо не цитирате мотивите на съда?Това,което правите е пълна манипулация и не ви прави чест!Най-циничната лъжа е половинчатата истина.Все пак сте новинарски сайт,а на практика излиза,че подгрявате *** в сайта.