Петима на съд за убийството на шефа на "Гранити"

Стоян Стоянов бе открит мъртъв през 2009 г. след месеци в неизвестност
Обновена: 26 окт 2010 15:52 | 26 окт 2010 15:52,
33
Петима на съд за убийството на шефа на "Гранити"
Стоян Стоянов. Снимка: Булфото

Петима души ще бъдат изправени пред Окръжния съд в Бургас за убийството на собственика на фирма „Гранити“ Стоян Стоянов.

Обвинителният акт вече е внесен в съда, съобщи прокурорът по делото Ангел Георгиев. Двама от обвиняемите вероятно ще бъдат съдени задочно.

Бившият директор на Агенцията за държавни вземания Светослав Михайлов, бившият съдебен изпълнител Галин Костов, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Петров ще бъдат съдени по два текста от Наказателния кодекс – за отвличане и умишлено убийство.

Според прокуратурата всеки един от тях има своя конкретна роля в престъплението.

Поръчители на убийството са Галин Костов и ексшефът на Агенцията за държавни вземания Светослав Михайлов.

Нено Стоянов и Стоян Колев са посредниците, които са предали поръчката на директния извършител.

Разследването стига до Манол Хаджиев, който вече не е жив. Според прокуратурата той е имал съучастник – Стоян Петров, който се издирва.

Трима от обвиняемите – Галин Костов, Нено Стоянов и Стоян Колев, са в ареста вече близо година.

Още по темата

Прокурор Георгиев коментира, че ако съдът не намери пропуски в обвинителния акт, процесът вероятно ще започне до края на годината.

Бизнесменът Стоян Стоянов изчезна през март 2008 г. Година и половина по-късно тялото му бе открито заровено в местност край Обзор.

Според обвинението в основата за отвличането и убийството му стои имот от 2,5 дка в съседство със склад на фирма "Гранити", който Стоянов отказал да купи на цена, посочена от Михайлов и Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 13 години
Това дело е позор за България. Един невинен честен юрист, лежи вече година без съд и присъда. Къде сте хора на правото? Къде е вашата позиция?
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Познавам Галин Костов.Стига сте плюли облъчени психопати.Той е честен и достоен човек.Не е поръчител на убийство.Жертва е на машинациите на М.Тачева.И много ме кефи основния свидетел на обвинението-Момата, наемния убиец , който може да приказва каквото си иска или каквото му кажат защото така или иначе е в затвора доживот.Това ли е свидетеля върху който се крепи обвинението?Просто е смешно.
30
0
 
5
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Мамо мила, колко отговорни хора,а в какви деяния са замесени - нямам думи да реагирам
29
1
 
1
 
! Отговори
До Кушлев преди 13 години
Интересна за к-та Кушлев е дейноста на бивщият директор на АДВ и неговите подчинени в предишни периоди.Играта държавни служители - поставени лица Интересен е и кръговрата на продажбите и облагодетелсвуването на служители на НАП или свързани с тях лица.
28
1
 
5
 
! Отговори
обективен преди 13 години
А защо ще ги пуснат ли ? Някой каза, че за отвличане имало доживотна присъда...Ще припомня само, че единия от Наглите - дето отвличаха хора го пуснаха защото той "само" пазел къщата с отвлечените... Та затова съм сигурен, че и тея ще ги пуснат... На бас се хващам :)
27
1
 
7
 
! Отговори
обективен преди 13 години
Сега ще почне да се реве как им се нарушават правата... ще се направи подписка във Фейсбук в защита на убийците... Съдът ще каже, че доказателствата не са достатъчни, лекарите ще направят епикризи според които петимата убийци са на смъртно легло, *** ще ни обясняват как съда е обективен, Яне ще излезе с материал, как ЦЦ и ББ са се срещали с убийците в някоя сладкарница, АП ще диша тежко и ще обяснява колко са недемократични управляващите щом арестуват хора без нищо, а ние ще духаме супата
26
0
 
3
 
! Отговори
ak47 преди 13 години
убити и убийци винаги е имало и ще има .. въпросът е ще има ли правосъдие този път .. или НЕ, както е било и както е и сега
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бившият директор на Агенцията за държавни вземания Светослав Михайлов - кой го е направил тоя бе - Няма ли псих. експертиза за такъв извратеняк! Кушлев ще запорира ли крадените от него имоти? Как е могъл да заема такъв пост - не са ли го видели какъв ръб нещастен е сътворила майка му???***, да изгниеш в затвора дано! И децата ти да ги стигне!!! Мухъл!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И само за това да убиеш човек - ***!Дано в затвора имм разтворят дупките!
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До "Д"!Като не искаш да отнемат живот дори и на животно,тогава защо ядеш месо?Аман от празноглави дърдорковци,лентяи и комплексари!
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мотива ми е малко неясен...отказал да купи нещо на висока цена...защо да го убиват??? Като го убият ще го купи ли? Ако са желая им да не видят бял ден гадините мръсни....
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до колкото знам за отвличане има доживотна присъда
20
0
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
А ти какво очакваш? Да го пуснат на свобода ли? Само защото е "пропял"? Малко ли му е, че се е отървал от първоначалния строг затвор с изолация?
19
0
 
8
 
! Отговори
Д преди 13 години
ДО 17 Правси но такива хора ,ако са хора а те неса , без право на замяна ,Тъмница с вериги на краката
18
0
 
7
 
! Отговори
СИБАНКЯ преди 13 години
А този михайлов къде е-на луната ли е!?
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смятам, че когато животът на жертвата е отнет от алчност, за имоти или вещи, трябва да има строга присъда. И да се взема предвид младостта на жертвата. Има разлика между вещи и имоти и живот !!!
16
0
 
16
 
! Отговори
д преди 13 години
Никой няма право да отнема живот било то дори и на животно , ДО живот без право на замяна ,Това неса хора а чудовища
15
4
 
10
 
! Отговори
4 преди 13 години
яне янев защо не се занимаваш със такива работи дето са убили човека за нищо,хората дати кажат евала бе яне ати се занимаваш със абсолютни щуротии,тръгнал си да сваляш правителството,дето има най много бол6енство на изборите,това нее било никога,на следващите избори,ГЕРБ ще спечели 100проц,а янето щее там дето е бил преди 35гдни сегае на 29.Нали яне ще видиш докъде щее ти докараш твоета е.... партия нали ще видите всичките.РЗС е гърне което държи ***,то за какво става,за мед ли.Бреееееееееееееееееееееи.Яне яне земи се ожени *** нали неси левак хайде да видим де,еднакви готвачки сте със Станишката,хайде дави сключим гражданският брак и товае и после даве командироваме във черната Африка,давидим какво ще докарате от там.Еми какво някои патладжанчета какво.Товае възможно защото те срам нямат.*** срам имали.
14
0
 
10
 
! Отговори
@ преди 13 години
тези са много болни ще излязат защото се напикават
13
0
 
5
 
! Отговори
ассссс преди 13 години
Бизнесменът Стоян Стоянов изчезна през март 2008 г. Година и половина по-късно тялото му бе открито заровено в местност край Обзор.Неделяко ДИмитров -Момата каза на куките къде е трупа...........и кой са убииците.И те пак му дадоха доживотен