Спецсъдът тръгва

БСП: Това е полицейски съд за мързеливци!
Обновена: 20 дек 2010 21:06 | 20 дек 2010 17:25,
213
Спецсъдът тръгва
Снимка: БГНЕС

Парламентът одобри създаването на специализиран наказателен съд.

Това стана при приемане на второ четене на промени в Закона за съдебната власт.

В член 61 на закона наред с другите съдилища (районни, окръжни, административни, военни, апелативни, Върховен касационен съд и Върховен административен съд) депутатите записаха и специализиран наказателен съд, както и апелативен специализиран съд.

"Истинската причина за създаването на тези съдилища е провалите на правоохранителните органи", каза бившият вътрешен министър и настоящ депутат от БСП Румен Петков.

По думите му не е това начинът да се гарантира уют на една "проваляща се политика, като тази с организираната престъпност".

Левият Любен Корнезов пък предупреди мнозинството с думите:

"Правите груба грешка със създаването на този специализиран съд и много скоро ще се уверите в това".

Корнезов цитира мнение на словашки съдия, който казва, че "спецсъдът е полицейски съд за мързеливци" и попита:

"Защо ние трябва да допускаме грешки, които са преодолени от други държави?"

Още по темата
3 май 2010 12:18
217

Спецсъдът, известен още като "Антимафия", бе анонсиран от управляващите още в началото на 2010 г.

Предложението им бе новият съд да се занимава със случаи на отвличане, пране на пари, трафик на хора, създаване и участие в организирани престъпни групи.

Тогава от магистратските среди, а и от БСП заговориха, че ако той стане факт, ще бъде сезиран Конституционният съд, тъй като спецсъдът се явявал като продължение на ширещата се полицейщина в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: БСПспецсъдантимафия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
1
 
! Отговори
IND преди 13 години
Дано заработят както трябва.Днешните заглавия "И в Европа щели да правят спецсъдилища" т.е. явно и в другите държави им е допаднала тая идея...
202
1
 
3
 
! Отговори
stoon преди 13 години
ТОВА Е СПЕЦ СЪДА НА ГЕРБ,КОЙТО НЕ ИМ Е УДОБЕН ...... АЙДЕ ЗАД РЕШЕТКИТЕ
201
2
 
1
 
! Отговори
Шофьор преди 13 години
И какво като тръгва? Понеже бензина ще стигне само за свирката, автобуса ще си остане на спирката. Началната, ВЕРВАЙТЕ МИ!
200
0
 
2
 
! Отговори
extr3m1st преди 13 години
Идеята според мен е добра, но е изначално опорочена и няма да доведе до нищо...защо ? - ще попитате Вие...ами защото.. докато се приеме окончателното решение за сформирането му, докато се съберат хората,които ще работят в този съд и т.н. и т.н. процедури... повечето от "знаковите" дела ще са минали през "нормалния" съд... а както всички мн добре знаем...НЯМАТ ПРАВО ДА ТЕ СЪДЯТ ЗА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО ДВА ПЪТИ!
199
0
 
2
 
! Отговори
ВДЗ преди 13 години
Скоро ще се образува делце срещу Руменчо Петков заради апартамента в Испания - от там пък то ще се прехвърли в БГ - да ама за има организирана престъпна група са нужни 3-*** души, значи да се добави Валентин Петров и Ивав Иванов от ГДБОП и готова работата.
198
0
 
5
 
! Отговори
до ADIOS преди 13 години
Очевидно ,мозъка ти е толкова полиран от комунистическите мърсотии,че си се превърнал в *** и явно сам си дърпаш въженцето. Отгоре на всичко си невежа и откровен антихрист.
197
1
 
6
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Че те съдиите са си виновни по презумпция бе :)Безимотните, неподкупни, строги, но справедливи български съдии :)Как изобщо може да си помисли някой, че съдия може да е виновен за нещо :)))
196
0
 
3
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Дзержински неграмотнико ;)Даже и това не си научил, тръгнал въпроси да задава :D
195
0
 
3
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Абе не знам от кое стадо съм, ама си уважавам азбуката... Няма какво да те коментирам - ако искаш ме псувай, ама поне да е на кирилица, не на тая измислена от лапетиите азбука...
194
0
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Прав си, комунизъм в България не е имало, но *** като теб - дал бог...
193
1
 
6
 
! Отговори
Джаба преди 13 години
По добре е да сме полицеиска държава от колкото бандитска управлявана от групировки и мутри От БСП ги е страх за това че са създатели на престъпноста в България и на практика са унищожили икономиката и законоста Резултата е кристално ясен една мизерна държава от петия свят Та дори и Сомалия е по добре защото ние запреличахме на *** От управлението на Костов до изявите на червените нищо хубаво не е сътворено
192
0
 
1
 
! Отговори
Николай Х преди 13 години
Здравко Здравески и неговата съпруга Добрила днес дадоха пресконференция в БТА. къде е статията Ви !? за гаврите срещу българи в Македония !?
191
8
 
5
 
! Отговори
знаещ преди 13 години
Боже, имаме си Джерджински - физкултурник, имаме си ЧК, сега и специален съд. На какво ви прилича това?
190
1
 
1
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Не те знам кой си, пък и не ме интересува, но ще ти кажа нещо, което теб трябва да те интересува.1. Малко историческо ограмотяване няма да ти е излишно.2. Във връзка с горното, кога в България е имало комунизъм?3. Ако няма на кого да си го изкараш, що се хабиш?4. "Що е подомен манталитет и има ли почва у нас?" - предлагам ти заглавие за "научен" труд (ако се нахванеш да го напишеш!)
189
0
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
Онзи ден осъдиха Вальо топлото на окончателно дело на 3-год.лишаване от свобода,и след обявяване на присъдата той си тръгнал за вкъщи
188
3
 
6
 
! Отговори
189 преди 13 години
Като те слушам ти си си жив *** :). На 9.9.1944 г. точно такива лозунги са се издигали като са изтрепали стотици хора без съд и присъда :). Какво да се прави всичко на тоя свят се повтаря, но докато има хора с подомен манталитет все комунизъм ще си е тук и все ще си бъде най-мизерната държава.
187
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** треперят. доиде деня за разплата.
186
5
 
8
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Интересно ми е кой ще поеме отговорност за това недомислие т.н. спецсъд, когато той бъде обявен за противоконституционен и всички процеси срещу т.н. босове на орг. престъпност бъдат прекратени. Такова животно имаше единствено в Словакия. След създаването му и около година работа същия беше обявен за незаконен като Конст. съд на Словакия установи, че подобен съд противоречи както на вътрешната им Конст. така и на куп европейски договори. Резултатът беше провал на куп знакови дела и много оправдателни присъди по-съдно поради един *** факт - всички действия и актове на този спецсъд след прогласяването му за противоконституционен бяха обявени за нищожни, а една не малка част от тия доказателства, като разпознаване например, беше невъзможно да бъдат повторени вече законно. Та странно след шест месеца като и българския КС го обяви като противоконституционен кой ще поеме отговорност? Или пак по боковски виновни няма да има, а виновни ще са съдиите от КС.
185
4
 
1
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Ей, ръб, жив ли си бе?Такива като теб им ползват лигите за смазка.Ами като си толкова хамерикански - пиши на азбука хамериканица. бе!
184
2
 
3
 
! Отговори
атакист преди 13 години
и ние го првим времено..като вие 45гпосле ще напрвим молебен за грешните ви души...проклети да сте..амин