Без конфликт на интереси при Доган. Точка

НС ще трябва да му плати разноските по делото – 300 лв.
Обновена: 14 фев 2011 14:57 | 14 фев 2011 12:37,
535
Без конфликт на интереси при Доган. Точка
Снимка: Булфото

Няма конфликт на интереси при Ахмед Доган.

Това реши петчленен състав на Върховния административен съд по сигнала за получения от Сокола хонорар в размер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации.

Освен това ВАС определи Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв. Решението на съда е окончателно.

Още по темата

Днешното решение на съда на практика потвърждава решението на тричленния състав на ВАС от 18 октомври 2010 г.

Тогава магистратите прецениха, че Доган не е бил в конфликт на интереси при получаването на хонорара. Става въпрос за 4 договора, сключени през 2008 г. с Института по строителство и минно дело, за хидрогеоложки проучвания на каскадите Доспат–Въча и Горна Арда, Баташки водносилов път и Проект Тунджа, за които Доган е получил 1 955 830 лева преди облагането с данъци.

ВАС бе сезиран за хонорара с доклад на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

През януари прокурорът по делото изтъкна като доказателство и изказване на лидера на ДПС преди изборите в село Кочан през 2009 г., където заявява: "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата".

Адвокатът на Доган – Румен Еленски, обаче възрази срещу този довод с мотива, че е недопустимо да се правят изводи от политическо изказване, основано на хиперболи и метафори.

От парламентарната комисия "Антимафия“ обаче изтъкнаха, че въпреки че четирите консултантски договора са подписани преди влизането в сила на Закона за конфликт на интереси, частният интерес не е ограничен във времето, а и по-голямата част от хонорара Сокола е получил през 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
конституцията на практика гласи така:Член ненаписан, но действащ безотказно: ДПС е тоталитарна партия - само тя може да представлява българските турци. Те нямат право да гласуват за никоя друга партия. И така до веки веков. Да живее демокрацията, гарантираща лишаването на 600000 души от право на избор.
473
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нима някой може да си помисли, че той ще получи такъв космически хонорар, ако не е инструмент на властта. Ей затова няма да влезем в Шенген
472
0
 
0
 
! Отговори
изчезваме преди 13 години
Никакъв съд не може да го осъди. Зад него е Турция, а зад Турция САЩ. Този човек стои над Държавата и неговата роля е да прокарва дългосрочни международни интереси. Всичко което става около него най-много да го разсмее малко. Президент, Премиер и Парламент не могат нищо да му кажат, защото той е техният изнасилвач и ще трябва да се срамуват ако споделят нещо. А те и без друго не биха казали нещо, защото са се продали още в началото.
471
1
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС??? преди 13 години
АБЕ ГОЦЕ ПРЕЗИДЕНТО ИНАК МНОГО МУ ЗНАЯТ УСТАТАА ЩО НЕ КАЗВА НИЩО ЗА ДОГАНА ААА??ДОГАНА НА РАБОТА НЕ ХОДИ, ДАНЪКОПЛАТЕЦА ГО ХРАНИ, В САРАИ ЖИВЕЕ, МИЛИОНИ ВЗИМАГОЦЕ МЪЛЧИ КАТ ДУПЕЗА ЦЕЦО ОРЕВА ОРТАЛЪКА ДА ПРИКАЗВА
470
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Машаала Догане соколе!сега нека Сирищника му даде още един "Стара планина" за заслуги към ограбването на България
469
2
 
0
 
! Отговори
Справедливост за дог преди 13 години
Новите египетските власти поискаха от Франция, Великобритания и Германия да замразят сметки на бившата власт. Б ританският външен министър Уилям Хейг е заявил, че страната му ще се съобрази с това искане, ако се докаже, че действително има данни за злоупотреби с държавни средства.Подобни са били коментаритеи на френските и германски власти няма доказателства за конфликт на интереси. ВАС също е категоричен ,че парите са спечелени честно, с консултантски услуги.Според западните медии Мубарак притежава няколко десетки милиарда долара, а по данни на американското разузнаване - между един и пет милиарда.
468
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е като откачи от тези простотии някой и влезе с Калашников в парламента и застреля някой и друг депутат ,то тогава ще почнат -"демокрацията е в опасност ,така с насилие не трябва"!ама сега не е ли в опасност ,такива са ни съдиите,такова ни е правото,такава ни е държавата!жалко че ни приеха в евросъюза!
467
0
 
1
 
! Отговори
До 506 преди 13 години
Какъв е Волен Сидеров?Отговорът:youtube/watch?v=OG4PFDy14EI
466
1
 
3
 
! Отговори
Леля Цеца преди 13 години
Бойко нищо не може да му направи (въпреки че се плюнчи доста пъти), защото Доган го държи за топките - с компромати !
465
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Волен ще оправи положението
464
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НА БУНТ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ!! БЪЛГАРИЯ СЪБУДИ СЕ! НЕ ГЕРБ Е ВИНОВЕН ЗА ПРЕСТЪПНИЯТ НИ СЪД А ПЪРВАНОВ!
463
0
 
1
 
! Отговори
lud didi преди 13 години
Парламента трябва да гласува официялни закони за неговите депутати и претседатели на партии,който да гласи......който стъпи в парламента незабавно да мусе присъжда доживотната догма НЕВИНЕН ,да му се дарява сумата от ;,колкото е по хитър и алчен толкова по голяма да е ,например първоначално един молион евро.И разни др. благотийки за успеха на нашите благодетели.
462
3
 
1
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
крайно време е управляващите да поемат отговорност за всяка предизборна плюнка, плюната по който и да е от опозицията. не може да се съсипва реномето на хората, без да имаш истински доказателства за нещата. иначе се превръщаме в селски клюкарки.
461
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По-добре Волен, отколкото Трактора или Гоце.
460
2
 
5
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Аз предлагам Волен за президент а Доган за вицепрезидент.В тая абсурдна държава нима не вярвате че това е възможно?Срам и позор братя българи.
459
0
 
9
 
! Отговори
краен преди 13 години
Доган не ходи на работа,окраде народа ,подигра се с всички.Те искат паметник да му издигат .Това е чудо невиждано - българи без турчин да не могат.Нямам думи.Много финикийски знаци са били необходими за крайния резултат.Горкият Доган - охарчил се.
458
2
 
8
 
! Отговори
ПОЗОР ЗА СЪДА !!!! преди 13 години
Червените *** узакониха още една кражба........няма да се мине без коктейли ***
457
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази седмица Карбовски щял да покаже флашките за една дама, относително млада, но младост не видяла. Един друг пък щял да покаже есемесите й до Бойко - ах, колко си сладичък, мускулчо мой. Ще ощипят Янето, но не до синьо. Сетне ще гърмят по един друг, неуспешно, разбира се. И още номера от селски вечеринки.Бойко ще продължава да играе футбол.Дежурният отбор от оплаквачки се включи с пълна сила. Същите, например, дето заради собствената си суета величаеха, а всъщност ощавиха с думи мутродраскача Георги Стоев и онзи Боби Ц. Горките измамници, как само бяха използвани, изстискани, осмукани - дай, дай още, малко са тия мръсотии, още, още, докато напълниха с пари ненаситния търбух на търгаша с лъжи, а те самите бяха наградени с по две парчета олово.Ген. Атанасов си изпя балалайката срещу Цветанов в На 4 очи, но каза и кой е бомбаджията. Онзи няма обаче да го съди, няма дори да го гърми. Цв. Р. пък не посегна към телефона си, за да включи веднага бомбаджията в разговора. Дори не зина от удивление.Когато пребиха Огнян Стефанов, една от камерите на близката сграда, насочена тъкмо към местопрестъплението, е била предварително изключена. Много удобно.Сега, според Атанасов, друга камера е била унищожена седмица преди фойерверките в чест на свободното слово. От някакъв пиян шофьор. Поздравления.Важното увисва непотърсено. Телевизиите нямат интерес към истинските отговори, открай време те не ги търсят, елементарното е тяхната стихия, задоволяват се с най-нищожното подаяние.
456
1
 
4
 
! Отговори
do 496 преди 13 години
Браво, червени ***,отново спечелихте и отново на гърба на народа.Радвайте се сега и се радвайте много и бързо, защото не ви остава още много.Скоро ще си вземете президентчето,тракторчето и скапаните си съдии и заминавате за ***, защото от народната съвест оправдателна присъда не може да си купите!
455
5
 
0
 
! Отговори
боко финта звездочел преди 13 години
с гръмките му обещания как герб щяли да махнат доган и дпс от властта... нъц марийке, нъц... доган си е пак перманентният невинен... дори футболът се оказа че не бил игра посилна за огнеборците