СГС оправда Венцислав Върбанов

Бившият земеделски министър беше обвинен в безстопанственост
Обновена: 5 апр 2011 11:45 | 5 апр 2011 11:45,
77
СГС оправда Венцислав Върбанов
Ексземеделският министър Венцислав Върбанов е невинен, реши СГС. Снимка: БТА

Софийският градски съд оправда бившия земеделски министър Венцислав Върбанов.  

Бившият син депутат е обвинен за безстопанственост в качеството му на бивш министър на земеделието и горите в кабинета на Иван Костов. Делото тръгна през октомври 2007 г. и се точи вече четири години.

Според обвинението Върбанов умишлено не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество и не е упражнил достатъчно контрол върху дейността на фонда, с което е причинил щети в размер на 87 845 000 лв. Престъплението е извършено в периода 1998–2001 година.

Според прокуратурата Върбанов умишлено не е положил достатъчно грижи за управлението на фонд „Земеделие" и е отпускал субсидии, без в договорите да са посочени основанията за субсидирането.

Още по темата

Той е обвинен и в това, че в нарушение на правилника на фонда е одобрил отпускането на 32 инвестиционни кредита по програма за пряко кредитиране на трайни насаждения. Кредитите са отпускани със срок за погасяване от 120 месеца при 60-месечен гратисен период, което според обвинението не е позволено в правилника на фонда.

Присъдата може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 10 години
От Оранжерии "Сердика" Върбанов открадна 14 милиона, заедно с брат си Любомир Върбанов и братовчед си Тони Милев Тонев.
75
0
 
2
 
! Отговори
LOMSKI преди 12 години
Крадците на прехода Венцислав Върбанов и Димитър Чукарски чрез жените си Мая Чукарска и Камелия Вурбанова купиха Ломско Пиво с откраднатите пари от ЗЕМЕДЕЛИЕТО
74
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Върбанов извърши най-голямите КРАЖБИ в Министерство на земеделието, с братовчед си Тони Милев Тоев откраднаха Главния информационно управляващ център на Министерството.Две административни сгради и седем магазина в центъра на София. Крадци на прехода.
73
0
 
5
 
! Отговори
Мария преди 12 години
Крадец номер едно в ЗЕМЕДЕЛИЕТО е Венцислав Върбанов, Имущество за стотици МИЛИОНИ прехвърли на своите братовчеди и брат, докато беше министър.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧЕ КВО ДА КАЖЕ СЪДА, ОСВЕН, ЧЕ ЧОВЕКА Е НЕВИНЕН.ВСЕ ПАК ТОЙ Е С ПРИ И ВЛИЯНИЕ, АКО ТОЙ НЕ Е НЕВИНЕН, КОЙ ДА Е?!?!
71
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
престъпник...бивш министър на земеделието...окрал милиони и си платил на гоцевите съдии също като С.Софиянски...
70
0
 
11
 
! Отговори
Читател преди 13 години
Че то ако не си ***, в България няма да те направят съдия, защото не могат да те контролират и току виж осъдиш някой посткомунистически мафиот. Пълното отделяне на съдебната система от държавата на практика увековечи кастовия комунистически строй, защото чрез недосегаемостта на магистратурата се манипулира тотално държавния интерес. Не виждам как този жалък мошеник висш съдия може да бъде осъден в България. Ще е уникален прецедент, защото ако се наложи практика да се съдят магистрати та това ще застраши основите на посткомунистическото статукво!
69
0
 
9
 
! Отговори
Против статуквото преди 13 години
Ако няма натиск отвън, това статукво никога няма да се промени. Ако се изчистели всички ченгета от дипломатите, нямало други хора с подходящия стаж за посланици. Хайде де , вярвате ли си ,че е така? Значи за 20 години свестни дипломати не се пръкнаха, а останаха само ДС-доносниците! Същото е и със съда и прокуратурата! Навремето комунистите приеха закон, позволяващ на ченгетата, завършили Симеоново, да станат адвокати. Всичките завършили Магнаурската школа, станаха адвокати, а сега са съдии и прокурори. Какво е завършил шефът на ВАС Г.Колев? Те никога няма да искат да има истинско правосъдие в България! Ако няма натиск от западните държави, нищо няма да се промени.
68
0
 
9
 
! Отговори
Габи преди 13 години
След Н.Пр.френският посланик и г-н Уорлик им каза ИСТИНАТА в ПРАВ ТЕКСТ в очите! Истината боли,нали, Другари? Само комунистите биха отрекли казаното от Дж.Уорлик. Всичко, което е казал, е на 100% вярно. Докато висши съдии се избират от президент, парламент и са тясно обвързани с партийни квоти -така ще бъде. Докато не махнат всички назначени от Първанов и комунистите съдии и прокурори в червен, жълт и пембен цвят, агонията ще продължи, и надеждите за осъдени отявлени крадци ,убийци, рекетьори , корумпета и тем подобни ще бъдат илюзия
67
0
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
А вие какво очаквахте от съдийките от СГС и САС? Не разбрахте ли,че това не са елитни, а поръчкови съдилища и че основното им кредо е "Оправдаване на всички престъпници с много парички, мир с престъпността и пълни джобове!" Л.Паунова оправда Маргените, Чочкова - Раиф Мустафа, триото Рушанова-Митева- Михова не допусна до съд групата "Всичко коз" и Килърите, П.Крънчева освободи от ареста Златко баретата, не задвижи делата с/у Вальо Топлото и ексшефа на софийското Озеленяване Ников, Магдалинчева освободи от домашен арест Трактора и сега ще оневини Наглите и т.н. и т.н. Кой ви казва,че в БГ има съдебна система: има ВСС и елитни съдилища, които оневиняват знаковите престъпници. И посл.Уорлик след това е виновен, че гл.прокурор и гл.съдия не си гледат работата!
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ СЪДИИТЕ СА МАРИОНЕТКИ НА ГОЦЕ ... И ЗАТОВА НЯМА НИКОЙ ОСЪДЕН...
65
0
 
11
 
! Отговори
Софиянски преди 13 години
И ТОЗИ *** СИ Е ПЛАТИЛ... ПРАВ Е УОРЛИК...
64
1
 
11
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Сега, след като Венцислав Върбанов се оказа невинен по всичките обвинения, които в течение на десет години са поддържани от прокуратурата бих задал един въпрос, някой в тази държава ще потърси ли отговорност от тези прокурори, които явно са изпълнявали политическа поръчка и явно са обслужвали нечии интереси. Явно Уорлик ще излезе прав за кой ли път, а ние му се сърдим че ни тика кирливите *** в носа. Според съдийката по делото Върбанов е един от достойните наши министри, с когото да се гордеем.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега става достатъчно очеизвадно защо този син комунист декларира подкрепа за ГЕРБ през януари.....
62
0
 
7
 
! Отговори
Ох, мале! преди 13 години
и утре в Долни Дъбник дядо Васил как ли ще черпи за това, че в България наистина има добра съдебна система, че неговото отроче е невинно, и че, всичко което говорят за него е пълна лъжа и измама! Ех, този дядо Васил, абе добър човечец е, ама ***, ***, псува на майка всяка една жена, дрънка глупости на поразия, псува и хората от политиката ... Ами дали тези клетви се отнасят и за неговия син, а?Върбанов невинен, боже, простете, ама каква глупост, ама това си е класически идиотизъм, ама как т
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз предлагам вече политиците да не бъдат съдени.Без това няма и един осъден,защо да харчим само държавни средства.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз като ви казвам,че сравнение с другите преди него Мирослав Найденов е най- добрия !? !
59
0
 
18
 
! Отговори
1234 преди 13 години
какъв е смисъла да се предивяват обвинения,да се водят безконечни дела и накрая да няма нито един осъден.просто тези дела са предварително ясни заради корупцията в съдебната система.
58
5
 
10
 
! Отговори
до 57 преди 13 години
Май оправдаха и военния министър Цонев.Плюли са си в устите мамицата им комунистическа.Два съда има в България-един за тях и един за нас.
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да го попитат как направи стотици декари нови лозови масиви в Плевенско м/у Тръстеник и Славовица,Ореховица.Негова собственост са, и са чисто нови модерни масиви.Още като беше земеделски министър придоби земите и т.н.Как и с какви пари бе еййййй.Мам ви корумпирана д ***.Бистри като сълзи всичките.