Красьо Черния излиза чист от лобисткия скандал

Разследването за търговия с влияние е прекратено
Обновена: 11 апр 2011 16:25 | 11 апр 2011 16:24,
109
Красьо Черния излиза чист от лобисткия скандал
Красимир Георгиев. Снимка: Булфото

Прокуратурата е прекратила разследването за търговия с влияние срещу Красимир Георгиев – Красьо Черния. Това съобщи адвокатът му Христо Ботев след днешното заседание на Софийския районен съд по делото за лъжесвидетелстване.

„На практика е прекратено, за което има и процесуални документи“, каза адвокатът.

Според прокуратурата производството за търговия с влияние е прераснало в обвинение за данъчни престъпления, което обаче не е свързано с лобисткия скандал, който избухна в средата на 2009 г.

Тогава членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Иван Колев, обяви, че срещу 200 000 евро „черничък плевенчанин с ланци“ обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на магистрати.

Впоследствие контактувалите с Красимир Георгиев магистрати, сред които и членове на ВСС, бяха наказани или дисциплинарно уволнени. Още в началото на скандала от прокуратурата признаха, че няма големи шансове срещу Георгиев да започне дело, защото Иван Колев разкри скандала пред медиите, вместо да подаде сигнал.

Още по темата

На днешното дело за лъжесвидетелстване показания даде Иван Димов – бившият член на ВСС, който бе уволнен дисциплинарно от поста съдия в Софийския военно-окръжен съд заради скандала „Красьо“.

Димов увери, че не е лобирал за назначени, но знаел, че във ВСС са се обаждали министри, депутати и магистрати.

"Много широк кръг, което е и самата истина", коментира той. Димов обясни, че се е запознал с Красимир Георгиев в кафене покрай Стойко Стоев – друг член на ВСС, който ще бъде изслушан на следващото заседание по делото. Разказа, че Красьо искал от него да го запознае с кмета на Сливен Йордан Лечков, с когото са от един град.

По думите на Димов, ако не бе избухнал скандалът, днес той не би разпознал Красимир Георгиев. Според телефонните разпечатки обаче двамата са провели около 30 разговора. Димов обаче каза, че много от тези разговори не са водени, тъй като от разпечатките видял, че са продължавали едва по няколко секунди.

Очаква се на 16 юни Красимир Георгиев да даде обяснения пред Софийския районен съд, когато продължава делото за лъжесвидетелстване.

Днес той коментира, че чака този момент с нетърпение, защото тогава истината ще излезе наяве и ще се види „кой е крив и кой е прав“.

Срещу Георгиев има и дело за укриване на 95 хиляди лева данъци. След като обвинителният акт за това бе внесен в Софийския градски съд, комисията „Кушлев“ запорира имущество на плевенчанина за над 1 милион лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Адвокатът на този *** да го предложи веднага за масон!Да си бъдат двамката в една ложа - мъже с добро име са!...
102
0
 
6
 
! Отговори
КАКВА ИЗНЕНАДА!! преди 13 години
НЕ се и съмнявам че е невинен... нали нашият съд работи на хонорар за организираната престъпност.
101
0
 
1
 
! Отговори
да ви кажа ... преди 13 години
явно и тук е вината е ромите (***) или както едно време говореха за зеланата краставица!Ако някои е виновен за нещо, то това са *** ...Само те!Всички в България са невинни душички!Нали не вярвате на това?
100
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Не смятам,че Красьо Черния е причината за провала на БГ-правосъдната система. Докато топмагистрати са Б.Велчев и Л.Груев, а съставът на ВСС е определен не в него да влезат експерти, а послушковци на Тройната коалиция, хора безсъвестни и нагли, уверени,че скоро няма да има изборност на магистрати и оттам,че още дълго време ще правят каквото си искат, тази прогнила власт ще продължи своето безметежно съществуване. Защото политици, депутати, магистрати и престъпници са се преплели като свински черва и всеки опит за разбиването им изкарва като народен глас *** като Яне Янев. Тази тайна, с години отработена и ошлайфана власт не допуска и няма да допусне дори малко да се пвдигне завесата. Пример - с имотното състояние на Ц.Ц., развявано като байрак от Трактора, Янчо и Патрдачкови.
99
0
 
16
 
! Отговори
Анти мафия преди 13 години
Естествено,че ''магистратите '' ни не могат да обвинят себе си..........трябва ни законодателство подобно на италианското - за борба с мафията.
98
0
 
20
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 13 години
ВИДЯХТЕ ЛИ - НА БЯЛОТО ЧЕРНО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ...И ОТ УТРЕ КРАСЬО БЕЛИЧКИЯ!
97
3
 
7
 
! Отговори
УСИН преди 13 години
До 93-и.,,Съдия съдист-Ти или си *** по рождение,или си от ГЕРБ.Статията ако си забелязал започва така ..Прокуратурата е прекратила разследването и.т.н''.А прокоратурата това са от онези приятели на Цвъцко дет викат,,Като всички престъпници долу''само че за служителите на Цвъцко като Красьо черничкия прокуратурата не това което е за тези дет са против апартаментите му.
96
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко това вече е толкова естествено, че обратното би било странно.
95
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че аз не съм видял в света осъден, защото имал телефонни номера на магистрати в паметта на телефона си:))))) Е! В БГ това може да е престъпление:)))))) Ако няма доказателства прокуратурата правилно е прекратила разследването! Въпреки, че още в началото се знаеше, че е така, но....герберите все реваха Красьо, та Красьо!:) Т кой беше казал, че правната слепота е големият недостатък на ГРБ:))) Май немец беше!:)))))
94
0
 
3
 
! Отговори
ha-ha-haaaaaa преди 13 години
goce i krasio komandvat sada,zatova vsi4ki prestapnici sa nevinni
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха-ха-ха-ха-ха, поредното изпълнение в стил оправданието "Аз ги фащам те ги пускат!" :)))))
92
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече стана съвсем очевидно, че ГЕРБ, БСП и ДПС *** в едни ***
91
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ухааа, хептен им лъснаха задниците на другарите от ГЕРБ! Щом Красьо Черничкия не успяха да докопат (дето им беше поднесен на тепсия от предното управление), смятайте що за мафиотщина се се вихри днес сред управляващите!
90
1
 
4
 
! Отговори
съдия съдист преди 13 години
бе що да са зле другарите в другарският съд!??ЛАПКАТ парички от крадци и убийци и наркодилъри а и заплатка папат и 13 и 14 ако има и петнайсета ще вземат!!Осъден ЕФЕКТИВНО висш ДЪРЖАВНИК И ПРЕСТЪПНИК НЯМА!!НЯМА И ДА ИМА~!~!обичат парите като *** в тия измислени съдилища половинат завършили в БУРГАС
89
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя побърка държавата от една година и накрая ЧИСТ.Е не искам да живея в такава държава.
88
1
 
9
 
! Отговори
дфсг преди 13 години
за ко беше цилия цирк, само за простия ни народ, за замазване на сериозните далавери които текат през това време, колко такива *** има като тоя и то се вижда по колите и имотите:)))живи и здрави и май далече от тая помия ще се бяга
87
1
 
4
 
! Отговори
norm преди 13 години
Ако някой е чакал,че българската съдебна система ще започне да се саморазобличава,се е лъгал.Та нали точно известното на всички ни на лобиране ще извади на показ мръсните *** на магистратите ни,независимо прокурори или съдии.
86
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук пак половината псуват съда. Не можете ли да четете бре ***? ПРОКУРАТУРАТА е прекратила разследването, не СЪДА.
85
0
 
9
 
! Отговори
WWW преди 13 години
не се и съмнявахме че може да е виновен !
84
0
 
2
 
! Отговори
ОТ 71 преди 13 години
И...грамада от камъни!!!!