2 г. условно за кмета на Велико Търново

Съдът му наложи и забрана да заема обществени длъжности
Обновена: 26 апр 2011 15:06 | 26 апр 2011 14:37,
63
2 г. условно за кмета на Велико Търново
Снимка: Булфото

Окръжният съд във Велико Търново постанови 2-годишна условна присъда за кмета Румен Рашев.

Съдът му наложи и забрана да заема обществени длъжности за 4-годишен период.

Магистратите признаха великотърновския кмет за виновен в престъпление по служба при отреждане на право на строеж върху общински имот, при което общината е претърпяла вреда в размер на 423 489,60 лв.

За градската управа са настъпили значителни вреди, включително неимуществени – уронен е престижът на общинската администрация, твърди обвинението.

Още по темата

Другият подсъдим по делото – бившият главен архитект на общината Елена Абаджиева, беше оправдана.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок.

Самият Румен Рашев отказа коментар. Aдвокатите му бяха категорични, че ще обжалват присъдата и ще поискат  оправдаване на кмета, защото не е извършил престъпление и не е  навредил на общината.

Прокурорът Кремена Колицова съобщи, че ще протестира присъдата и ще поиска от Апелативния съд да постанови за кмета четири години затвор и 3-годишна условна присъда за  архитект Абаджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
Болярка преди 12 години
Не мога да разбера какво добро е направил за града?Каква инфраструктура?Пътен възел Качица ли ?Ами от там колко си прибра?А каква организация на движението има само!!!Чудо!Май там стават най-много атастрофи в града.И какви паркинги искате да има като всички са застроени???
61
1
 
1
 
! Отговори
az преди 12 години
interesno ako az o6tetia darjavata s tolko pari dali 6te e sa6toto nakazanie, i mnogo mi haresva 4e na izmamata ve4e mu vikat o6tetiavane, az predlagam ve4e na krajbata da kazvame ´´slu4aino vzimane´´.
60
1
 
0
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
...предишните да не са по хубави!Всеки търновец помни как преди сто години тогавашния търновски кмет успява да подкупи почти всички съветници и да подари Царевец на Фердинанд,това обаче му дава възможността самият Фердинанд да му разреши да построи хотел в крепостта,който през 1981 година е съборен!...
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сегашните кметове са като феодали!
58
1
 
0
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 12 години
a be toq topql zqla dlan v meda a vie mi komentirate tintirimintiri. e kade sa parite? za bednite nqma, za bolnite sawo, za pesioneri i deza a za ala bala niza.......
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
може да извърши и друго престъпление,независимо какво е то,дори като обикновен гражданин...и веднага влиза на топло,като му се прибавя и старата присъда
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямам мнение по въпроса за кмета... но присъдите ми се струват припокриващи се. Не съм юрист, но до колкото съм запознат, условните присъди стават ефективни при повтаряне на престъплението? Е как ще повтори, ако не може да заема длъжността за два пъти по-дълъг период?! Или и 4-годишната забрана е условна?? :)
55
2
 
11
 
! Отговори
още един ВТ преди 12 години
Какво толкова е направил? Улиците са пълни с дупки(пък тези извън града са нещо уникално - лунни пейзажи), накъдето и да се обърнеш блокове, затри градинките...Само 400 000 лева ли са успели да видят? В пъти повече са. За една *** чешмичка(тази на общината) са дадени 250 000лв. А за заменките с гората на Картала? А за това че реално Търновци го избрахме само първия му мандат, следващите и децата знаят, че са купени?
54
2
 
9
 
! Отговори
До 52 преди 12 години
Друже, то спирки няма.И там гОляма далавера прилапаха.Една спирка струва на общината около 8 хил лв...?!?!? А те не са и поставени навсякъде...!Да не говорим за безобразните дупки по главната улица и че всяка площадка се превърна в кафене с масички или се продават цигари, че няма общественна тоалетна, че Царевец и Трапезица чакат финасиране, но от много крадене няма кой един свестне проект да напише... А далаверата с общинския пазар, там каква измама извъртяха ДРУГАРИТЕ...
53
1
 
9
 
! Отговори
друг ВТ преди 12 години
Признавам че кмета направи мн за града да стане атрактивен център. но...няма друг кмет който така жестоко да съсипа и застрои града си!!! Рашев направи всяка градинка, всяка зелена площ да е блок!!! Това е нечовешко зверство и завинаги съсипа града ни.Замисляли ли сте що вече ВТ е сред най-екстремните температури? Щото само бетон е...Не случайно наскоро бе започнал строеж в двора на ПМГ-то?!? Като част от терена е бил планиран да се вземе от баскетболното му игрище, а паркинг - останалото...
52
2
 
7
 
! Отговори
ВТ преди 12 години
Някой да ми посочи друг град в България в който като вървиш по главната улица да не намираш нито хартийка ,нито фас...ами едва ли има.Тук в Търново още от рано сутринта,което не е еднодневна масовка а от години,*** съгражданки чистят и метат до облизване.Единствената му кирка в управлението която сам си заби е тая върховна глупост със сините зони,щото първо няма паркинги и второ търново е шепа град с две улици...а по спирките няма нищо да те ориентира кое от къде иде,кога и къде отива!
51
1
 
6
 
! Отговори
Д-р Икономов преди 12 години
По тази логика Найден Зеленогорски би трябвало да получи доживотна без замяна!!!!!
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а за каварненския кмет Цонко Цонев нищо не пишете!!! 3 затвора чоп хвърлят кой да го прибере ,такава корупция има само в голям град като Варна! Цонко Цонев раздаде стотици парцели без пари на софийската бохема ,на разни *** ,изживява се като Абрамович ,като общината издържа един смешен футболен отбор в "А" група! каварналии са едно робско племе ,което търпи един луд човек ,с действителна медицинска диагноза!и като остане без работа ще е безработен и ще се занимава пак с ***!!!
49
1
 
3
 
! Отговори
Хм преди 12 години
е как условно бе, как... дмгнчкмвгз!!!
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 42тук си говорим за кмет направил града си подходящ за живеене.Вашият кмет не прави ли далавери? Просто не са го хванали, а живеете в ***
47
2
 
11
 
! Отговори
Търновец ! преди 12 години
Чак съм учуден че го осъдиха....Ама то Ковашки за 31 млн. го осъдиха на 3 години условно, а нашето кметче за 400 хил. на 2 години условно...Кога по дяволите ще имаме АДЕКВАТНА СЪДЕБНА СИСТЕМА...КОГА !?!?!?За мен справедливо е ако си ощетил или откраднал, взел,присвойл неправомерно сумата Х, трябва да ВЪРНЕШ ПЪЛНИЯ РАЗМЕР ОТ СУМАТА Х + ЛИХВА ЗА ВРЕМЕТО ОТ КОГАТО СИ ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПНОТО ДЕАНИЕ.А докато върнеш сумата в затвора, а ако си бушон или имаш съучастници да ги предадеш и и те да връща
46
1
 
11
 
! Отговори
На нивата преди 12 години
А кмета на Банско кога? Там са много повече взетите пари!
45
3
 
8
 
! Отговори
браво преди 12 години
Посланик Уорлик беше казал скоро нещо за правораздаването в Бг., това поредното потвърждение от съдиите.
44
1
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Само където го ,...ПРЕЗАСРТРОИХТЕ !
43
7
 
18
 
! Отговори
Schweizer преди 12 години
Когато Търновград беше столица на България, България беше една от супер-силите(по тогавашните стандарти) в Европа. Когато София стана столица, се прочухме с Бай Ганьовския си манталитет. Време е да се завърнем към корените си и истинската си същност.