Близките на Чората скочиха срещу оправдателните присъди

"Ще сезираме европейския съд", закани се семейството му
9 юни 2011 16:40,
127
Близките на Чората скочиха срещу оправдателните присъди
Петимата подсъдими полицаи бяха оправдани от ВКС Снимка: архив Булфото

Райо Димитров - бащата на Ангел Димитров-Чората, неговата майка Адриана и брат му Димитър заявиха след оневиняването на петимата полицаи, подсъдими за смъртта на Чората, че няма да оставят нещата така и ще продължат да се борят.

Те са убедени, че Ангел е бил убит и са очаквали възмездие за виновните за смъртта. "Ще сезираме европейския съд и всички възможни институции в чужбина, ще направим всичко, което е възможно", каза Адриана  Димитрова.

Близките на Чората недоумяват как се е стигнало до решението на ВКС, което отменя предишни три съдебни решения по  делото. "Никога не съм очаквал подобно решение, за какво бяха предишните инстанции, ходенията, разкарването", каза Райо Димитров.

Според полицаите, подсъдими за смъртта на Ангел Димитров, които Върховният касационен съд оправда окончателно, истината е възтържествувала.

Борис Механджийски - единият от петимата полицаи, подсъдими по делото заедно с майор Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски и Георги Калинков, каза пред БТА, че се е чул с колегите си веднага след научаването на новината за решението на ВКС.

Още по темата

"Все още не можем да повярваме, както не можахме да повярваме, когато ни осъдиха първия път - все едно не се отнасяше за нас“, коментира той.

„Щастливи сме, че най-сетне нашите семейства е възможно да се отърсят донякъде от това бреме", допълни Механджийски.  

На въпрос как се е отразил процесът върху него и останалите подсъдими полицаи, Механджийски каза, че последствията вероятно ще се видят тепърва.

"Досега се държим - в семейството, в местата, където работим, посочи той. Подкрепата на колегите от полицията беше много важна за нас", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като са се договаряли просто са попрекалили малко повече,този човек лека му пръст може да е престъпник но не е този начина,освен ако не е трябвало да му затворят устата и пак не този начина,значи намирисва нещо по това време мисля че освободиха тези от Опицвет лабораторията
108
1
 
6
 
! Отговори
БАЙ МИЛЕ преди 12 години
Тия момчета от снимката бих ги взел на работа при мен!Добре удрят и не прощават - такива охранители търся.Само чакам да им върнат и личното оръжие.
107
3
 
4
 
! Отговори
Do stan преди 12 години
Станчо мамин ,като пишеш тия глупости кого искаш да заблудиш -себе си или нас.Ето задавам ти един въпрос с понижена трудност-след като преди 6 год полицаите убиха Чората в Благоевград изчезнаха ли наркотиците и проститутките или преминаха под контрола на друг .Освен всичко друго не е работа на полицаите да убиват ,а да арестуват.А в този случай тези юначаги го "арестуваха" за да му затворят устата-иначе Чората всеки ден си пиеше кафето в Ален мак и на всяка призавка се е явявал в полицията сам.
106
7
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
До # 99: Вижте какво, убийци и колеги на убийци от Благоевград, вие сте толкова прости , ама прости, както пишете в протоколите си проЗДИ, че не осъзнавате какво сте направили и защо убивате?! Защото ви вземат на работа не само нормални хора, а и отявлени катили,изверги, които смятат, че като са ви дали белезниците и пищовите, сте станали царе на българското стадо! Благодарете се,че министър на МВР е човек като Цецко, а не такъв, който не само би ви уволнил, а би ви пратил да орете и копаете на село! И че не доблестни съдии, а хора с психика и съзнание като вас, само че с черни тоги от ВКС, ви съдиха и оправдаха, защото в нормална държава щяхте да гниете в затвора поне 15 години! Защото използувахте пагоните си да убивате хора! На това му се казва злоупотреба с власт! В Страсбург ще осъдят България, а вие, *** с ***, понеже сте прости, пащк ще се хилите: Отървахме затвора!
105
6
 
5
 
! Отговори
Българско правосъдие преди 12 години
Ало, двете съдийки от ВСС, др.др.Костова и Захарова, връщайте се във ВСС! Съдиите от подчинения на проф.Груев ВКС показаха,че независимо от оказания върху тях морален и психически натиск, те цели 6 години устояха на него и накрая ПРАВДАТА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА: ПЕТИМАТА ОТ РМС СА СВОБОДНИ!!! Няма условна присъда, няма изпитателен срок! Свободни са !!! Чората е бит, ама си е умрял сам, без никаква помощ от петимата униформени! Не е самоубит, самоумрял си е !!! И което е по-важно, ВКС е последна инстанция!!! Няма връщане на присъдата, няма преразглеждане! В Страсбург ще ни осъдят, ама не нас , а България, онези, рошавите гарги, бачкаторите!! А ние ще си разхождаме черните тоги и ще си раздаваме пак присъди, и то не какви да са, а каквито ние искаме! Защото ние сме СЪДИИ, не на петел човаката и сме хора с имунитет! Съдим, отсъждаме, и това си е!
104
4
 
4
 
! Отговори
Тримата от ВКС преди 12 години
Разбрахте ли каква е била целта на тогите от ВКС на др.Л.Груев, които връщаха делото за перазглеждане цели 6 години?! Ами да се докаже,че петимата от РМС не са виновни! Даден съд ги осъжда, ВКС връща делото за преразглеждане; другият съд намалява присъдата двойно, ама мантиите от ВКС им казват "Ааа, не сте познали! Гледайте делото пак!" Накрая то стига до последна инстанция: ВКС! Там тогите вече решават: Ама петимата не са виновни! Той не е убит, ами си е умрял - вярно, отнесъл е при схватката, когато е бил вече с белезници и проснат на земята, сума ти удари и ритници, ама е застанал в неудобна поза и сам си е умрял! Не е самоубит от доблестната петорка в униформи! Те не убиват, те респектират; Чората е виновен,че е умрял!
103
3
 
8
 
! Отговори
Не сме идиоти! преди 12 години
Вие за *** ли ни смятате? 10:58 Четвъртък 09 юни 2011Според състава на ВКС ченгетата нямали умисъл за умъртвяване. Магистратите се позовават на петорна съдебномедицинска експертиза, според която бизнесменът бил кокаинозависим и имал куп заболявания - страдал от масивни сраствания на белите дробове, имал раздут стомах, болестно разширение на сърцето и учестени аритмии от употребата на дрога. Именно влошеното му общо състояние довело до настъпването на непреодолима дихателна недостатъчност и внезапна сърдечна смърт.Чакайте бе, г-да магистрати! Не ви ли направи впечатление ,че този много болен, аха да умре човек, отиват да го арестуват петима човека, от които трима офицери от БОП! Толкова ли хора са необходими да арестуват болен човек?! И те да го арестуват ли са отишли, или да го "респектират" ? И така са го "респектирали", че той предпочел да умре! Вие за *** ли ни смятате? Вече 22 години не сме такива!
102
9
 
9
 
! Отговори
ПСЕВДОПРАВОСЪДИЕ преди 12 години
Това е едно от най-срамните петна върху и без това орезиления български съд !5-*** убийци напълно оневинени !На всичко отгоре през всичките години те се разкарваха свободни из Благоевград ....Даже единият посегна да бие човек на стадиона преди година ...Нямам думи направо !
101
2
 
12
 
! Отговори
с преди 12 години
а защо няма статия за родителите на многото пострадали от покойния ?може би той е имал право да убива, насилва, осакатява и т.н. ?грам съжаление нямам
100
3
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
някой някъде беше казал, че да откраднеш от крадеца не е кражба ...
99
8
 
6
 
! Отговори
revlio преди 12 години
хладнокръвни убийци
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tez sega mutrite li sa ili policaite 4e ne mi e iasno
97
4
 
2
 
! Отговори
stan преди 12 години
...dali sega 6tqhte da ska4ate sre6tu policaite koito uj si previshili pravata a toq ne6tastnik e bil drusan i t.n.i o6te ne6to...ako nqkoi ot vas e policai i toq *** vi udari i kaje 4e sega dokato e na rabota 6te hodi da iz*uka jena mu i da zakoli da6terq mu...mn mi e interesno kakvo 6tqhte da pishete vav forumite?!?!?! P.S. BRAVO MOM4ETA,SVAR6ILI STE SI RABOTATA KAM EDIN *** KAKTO TRQBVA!!!
96
2
 
2
 
! Отговори
stan преди 12 години
abe hora...vie voab6te poznavate li nqkoi ot semeistvoto na 4orata?/pitam tezi koito nari4at olicaite ubiici/znaete li kolko iznasileni momi4eta na po 14,15,16 i t.n godini ima v Blagoevgrad i oblastta? ne 4e ne6to no 90 procenta ot horata v Blagoevgrad v momenta se radvat na opravdatelnite prisadi na policaite.isakam da popitam tezi po dolu koito nari4at policaite ubiici i edva li en pravqt 4orata svetec...ako nqkoi ot va6eto semeistvo be6e iznasilen ili umrql ot boklucite koito prodavat tiq...
95
4
 
1
 
! Отговори
До 102 преди 12 години
Виж какво, ако си негов любим студент или подобна скръб , скоро да се видите там с любимия си учител, ***.
94
0
 
16
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
ПРОФЕСОР Стойчо Раданов беше най- добрия СЪДЕБЕН медик в България, ***!!! АВТОР на УЧЕБНИЦИ, ОБУЧИЛ десетки студенти, А ТИ СИ *** НАГЪЛ ***, КОЙТО СИ ГЛЕДА ИНТЕРЕСА!!!!
93
5
 
9
 
! Отговори
Калоян преди 12 години
Мръсни ***! Убийци!!!!
92
15
 
4
 
! Отговори
Сашо преди 12 години
Най- после, след толкова тормоз за тези хора и семействата им. Заради някакакъв ненормалник Радонов/дано да гние в ада/, те преминаха през ада. В., Ф.,щастлив съм заедно с вас, нищо не може да върне мъката която изживяхте, но най-после дойде справедливост! Ваш винаги приятел.
91
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честито колеги ! Истината възтържествува !
90
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една наркоманясала и самозабравила се мутра по-малко , какво по-добро от това !Браво на Българския съд ! Истината възтържествува !