Одитът на Селскостопанската академия е при Велчев

Найденов ще поиска оставката на шефката Светла Бъчварова
Обновена: 24 юни 2011 17:48 | 24 юни 2011 17:38,
15
Одитът на Селскостопанската академия е при Велчев
Светла Бъчварова. Снимка: Архив Булфото

Председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров е изпратил одита на финансовото управление на Селскостопанската академия за 2009 г. на главния прокурор Борис Велчев.

Препратени са и одитните доказателства към доклада, съобщават от ведомството.

По закон Сметната заплата изпраща проверките си в прокуратурата при наличие на данни за престъпление, които не може да огласи, докато не приключи наказателното производство.

В частта за нарушения при възлагането на обществени поръчки докладът е изпратен на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки и на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция, уточняват от одитното ведомство.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е получил одита, съобщиха от министерството.

От съобщението става ясно още, че Сметната палата е открила нарушения в управлението на имуществото на академията.

Още по темата
Найденов щял да го даде на премиера Борисов с искане за смяна на председателя на Селскостопанската академия Светла Бъчварова, за което говори от месец.

Тогава се заговори, че академията ще бъде поверена на заместник земеделския министър Георги Костов, който ще има нелеката задача да затегне финансовата дисциплина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
ССА и Науката преди 12 години
В Селскостопанска академия няма наука. Има параван за СВОЕВОЛИЯ И РАХАТЛЪК.
13
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 12 години
здр и опт мен време беше да я махнат жалко сега и за тези които разчитаха на нея хора не се заблуждаваите има в институтите неини хора които само на нея разчитат браво на наиденов нека започнат ревизии в други институти и последват и други уволнения и наказания защото работниците работят за жълти стотинки бъчварова и директори на институтии протежета ядат телешко и лапат пари сега е времето ненаказаните които до сега източваха институтите да бъдат наказани
12
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
за коя земеделска наука колега става въпрос -да се промени системата на атестация-земеделската наука отдавна прилича на парад на протежетата,ако ме разбираш правилно
11
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ми ако са открили нарушения на прокурор-ако не стига аларма и я предложете за президент или поне за шеф на репресираните а?
10
2
 
1
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Дрън -дрън. Валери Димитров изпълнява стриктно ангажиментите си към ГЕРБ.Преди месеци пусна пъртенката за МЗ, сега за Селскостопанската Академия, чакаме следващата.
9
1
 
0
 
! Отговори
niki преди 12 години
mislq 4e ima tehni4eska pravopisna greshka - ne smetnata zaplata - a smetnata palata
8
1
 
1
 
! Отговори
До №4 преди 12 години
А, бе, др. Кюстендилски, никой не е по-голям от хляба, но това и ти го забрави
7
2
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Do # 4. Светла Бъчварова когато я назначиха смени голяма част от директорите в Институтите с удобни на нея. С това работата на тези институти не е станала по-добра. Голяма част от тях мизерстват, защото всеки лев от странични договори им го прибира Академията. Тази тоталитарна система ако се смени, че се види кои са водещи и кои не до там ефективни. Познавам земеделци, които говорят с респект за някои институти, а за други не искат да чуят (като предишния на Бъчварова)..
6
3
 
8
 
! Отговори
костов преди 12 години
До 4: Нима с освобождаването на проф.Бъчварова Селскостопанската академия ще спре да работи? Да разбираме ли, че ще свърши хляба в държавата ако тя не е шеф?! Стига вече рев за постове!
5
1
 
3
 
! Отговори
лили преди 12 години
До Да, но:Освен, че коментарът ти е злобен и неуместен е направо казано просташки! Моля да бъде премахнат.
4
9
 
7
 
! Отговори
Да, но преди 12 години
Миро Мършата си отмъщава на Бъчварова - която го излови в далаверата с изгнилото месо, което Миро Мършата искаше да продаде на българите. Колко изядохме от това месо само Миро Мършата знаеСега Миро Мършата си отмъщава - голям праз, все едно Миро Мършата е мошеник, както цялото правителство
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли някой който би могъл да каже, от кога Сметната палата изпълнява политически поръчки, защото случаят е точно такъв. Защо трябваше да се играят тези абсурдни театрални постановки вече цяла година, за да се реши да бъде махната проф.Бъчварова. Кое пречи да си изкара мандата според закона, още няколко месеца. Махнете когото искате, сложете когото щете, но не забравяйте, че никой не е по-голем от хляба, а без земеделската наука хлябът ни няма да е същият.
2
3
 
7
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
АБЕ , КАК ЩЕ Я УВОЛНЯВАТЕ !!!! С ТАЗИ ФИЗИОНОМИЯ ,В МОМЕНТА МИСЛИ ЗА САМОУБИИСТВО!!!! ПРАТЕТЕ Я ПОНЕ НА ДРУГ ШЕФСКИ ПОСТ!! МОЛЯ ВИ!!!
1
3
 
8
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
АБЕ , КАК ЩЕ Я УВОЛНЯВАТЕ !!!! С ТАЗИ ФИЗИОНОМИЯ ,В МОМЕНТА МИСЛИ ЗА САМОУБИИСТВО!!!! ПРАТЕТЕ Я ПОНЕ НА ДРУГ ШЕФСКИ ПОСТ!! МОЛЯ ВИ!!!