Делото "Килърите" започна с искания за отводи

Адвокати напуснаха залата заради белезниците на ръцете на подсъдимите
Обновена: 27 юни 2011 13:46 | 27 юни 2011 13:45,
43
Делото "Килърите" започна с искания за отводи
Процесът се гледа при засилени мерки за сигурност. Снимка: БТА

С искане за отвод на съда и с напускане на съдебната зала от страна на защитата започна делото срещу т.нар. група на „Килърите“.

Днес е първият ден, в който Шуменският окръжен съд гледа процеса – при засилени мерки за сигурност и без журналистите да бъдат допускани в съдебната зала.

Председателят на съдебния състав – съдия Димчо Луков, бе атакуван от адвокат Илиян Василев, защитаващ един от подсъдимите – Георги Вълев. Защитникът обвини съдията в предубеденост, след като той не разреши белезниците на шестимата обвиняеми да бъдат свалени, докато тече делото – нещо, за което настоя защитата.

Към искането за отвод се присъединиха и адвокатите на останалите подсъдими. Според тях оставяйки подсъдимите с белезници, съдът нарушава правото им на лична защита и потъпква човешките и процесуалните им права.

Съдия Луков аргументира решението си с високата обществена опасност на престъпленията, в които са обвинени шестимата мъже.

Адвокатът на Петър Атмаджов – Георги Стефанов, пък поиска отвод и за прокурора Стефка Якимова, която е командирована от Варненската апелативна прокуратура в Шуменската. Мотивът на адвоката е, че не е допустимо прокурор да бъде командирован само заради конкретно дело.

Съдът обаче обяви за неоснователни исканията за отвод както на съдебния състав, така и на прокурора.

Малко по-късно адвокатите на шестимата подсъдими напуснаха съдебната зала.

Още по темата

Илиян Василев заяви, че не приема делото да се гледа при оковани обвиняеми, и обяви, че всички защитници ще напуснат, докато съдебната охрана не реши да свали белезниците на клиентите им.

Съдът се оттегли на съвещание.

Обвиняеми по делото "Килърите" са Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Сумиста е обвинен като ръководител на престъпна група, създадена с цел умишлени убийства, телесни повреди и палежи. Той ще отговаря пред Темида за организирането на три убийства – на дясната ръка на бизнесмена Христо Ковачки – Борислав Георгиев, на адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
28 преди 12 години
Убитите от тях колко са си свободни/нямат белезници/
42
0
 
5
 
! Отговори
Магистрат преди 12 години
До # 40: А да припомня ли, че миналата година три съдийки от Софийския апелативен съд си плюха в лицето и оневиниха Килърите, недопускайки досъдебното производство да прерасне в съдебен процес? И че тези три съдийки сега мълчат като бълха в *** и че именно адвокатът на Сумиста драпаше с нокти делото да се прехвърли в Софийския градски съд като такова от особена важност! ОВД ли беше това или сработеност между защитниците и поръчкови съдии от СГС и САС? Да припомня ли, че Ил.Василев преди да стане адвокат беше млад, надежден магистрат! И че бившите мин. на МВР В.Михайлов, Ем.Йорданов, ген.Богацевски, бившият шеф на МО Александров и почти цялото ръководство на МО начело с ексмин. Свинаров станаха адвокати? Т.е. тези, които доскоро гонеха престъпниците, сега защитават знакови престъпници?! Това да ви говори нещо?
41
1
 
2
 
! Отговори
juli преди 12 години
o6te ne moga da povqrvam,4e okolo 1000 mrasnici/ prokurori i sadii / pravqt celiq Balgarski narod na *** i to v 21 vek
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ми е особено ясно за какво се горещите.... Едни големи недосегаеми от съда престъпници рекетирали и убивали други големи недосегаеми от съда престъпници.... Ситуацията е..... патова....
39
1
 
5
 
! Отговори
дантес преди 12 години
за всички,които и хабер синямат-обвиняемите трябва да са без белезници,като почне заседанието,всичко друго е нечовешко и е ясно от сега каква ще е присъдата!в залата има достатъчно хора от съдебна охрана.дори лазар колев и сиси килъра бяха без пранги..това е лудост
38
2
 
1
 
! Отговори
правосъдие преди 12 години
Искаме правосъдие ,но нямаме такова и като няма такова май трябва да си направим такова нещо като наказателен отряд.Друг начин няма, по този начин много страни са си избавили от мафиотите.Съдебнатани система е позор и ЕС ни казва че неможем да се преборим с корупцията и нямаме пресъди на такива като Килърите и много други.
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abe pusnete gi tia hora naiposle ot zatvora. kakvo gi my4ite. taka i taka ni6to niama da izlezne ot taia rabota samo pari na danakopla6ta6tite se har4at. v druga strana da sa na dozivotno do sega. stra6en maitap.
36
4
 
9
 
! Отговори
Вътрешен преди 12 години
Килърите са групата за мокри поръчки на гоцко...ще излезе че сам е поръчвал острела на съветниците си
35
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е върха на нахалството, бати мръсниците са тези адвокати След като адвокатите са напуснали съда, трябва съда да назначи на обвиняемите служебни защитници, а обвиняемите да бъдат с белезници и в клетка, тъй като са опасни и може да им организират бягство.
34
2
 
6
 
! Отговори
НА ВНИМАНИЕТО , преди 12 години
НА БГ ...!вВ ИТАЛИЯ ,МАФИЯТА СЕ СЧИТА ЗА ПОЛОЖИТЕЛНО ЯВЛЕНИЕ,ЗАЩОТО ,АКО НЯКОЙ "ПРЕ-ЗАБОГАТЕЕ",САМОЗАБРАВИ СЕ .....ТО ТЕ/МАФИЯТА/, СА НАЙ-ТОЧНИЯТ РЕГУЛАТОР В ДЪРЖАВАТА ,НЯМА СЪДИИ ...КОРУМПИРАНИ!ВСИЧКО Е ......50/50...!
33
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пожелавам на тези адвокати на мафията в скоро време да изпитат на гръба си това, което "невинните " им клиенти са причинявали на хората. Всеки има право на защита, но при такива защитници на убйци, мафиоти и престъпници, които правят от съдебния процес фарс, по този начин платени убийци, мафиоти, наркоразпространители и т.н. имат повече права от нас, гражданите, които сме пострадали от техните престъпления. Не белезници, трябва линч за тези убийци.
32
5
 
3
 
! Отговори
ДО 28 преди 12 години
МИНАВАЙКИ ПИТАМ...?НОВИТЕ НАЗНАЧЕНИ ПОСрАННИЦИ, СЕГА.... ЗА КОЕ РАЗУЗНАВАНЕ ЩЕ РАБОТЯТ....?
31
4
 
27
 
! Отговори
ДАЙ ВАР преди 12 години
Подкрепям искането на адвокатити за отвод на съда и прокурора .И съда трябва да се съгласи с това. Назначава се нов наказателен съд от ИРАН. Нов прокурор от ГЕРМАНИЯ и наказателна рота от КИТАЙ.
30
4
 
13
 
! Отговори
Киро преди 12 години
ако бях на 20 години имигрирах от тази страна. Нема бъдеще за съжаление...имаме невероятна родина и страна, но нямаме държава....
29
2
 
13
 
! Отговори
еееей, преди 12 години
КЪДЕ ОТИВАТЕ ,ТОВА Е СЪВЕТНИК НА ПРЕЗИДЕНТА .......Е, РЕЗИЛ ,АМА КОЛКО ДА Е РЕЗИЛА ?
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
201 от общо 407 посланици, генерални консули и заместници на дипломатически мисии са били сътрудници на Държавна сигурност. 97 от посланиците и дипломати с пагони са встъпили в длъжност след указ на президента Георги Първанов през последните 8 години. Първанов, който също беше оповестен от комисията като агент Гоце на Първо главно управление от Държавна сигурност, е назначил общо 127 посланици. Това означава, че две трети от тях са сътрудници на ДС.
27
2
 
10
 
! Отговори
СЛЕДВА, преди 12 години
....ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ... ПО АДВОКАТИ И СЪДИИ ...?ДЕЛОТО ЩЕ ЗАПОЧНЕ СЛЕД 100 Г.........!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Служебни защитници поемат Килърите topnovini.bg/node/24424
25
1
 
18
 
! Отговори
ДВАЦАТЬ И ДВЕ преди 12 години
22г.,ПРЕХОД....22г .,ПРЕХОД.......22г.,ПРЕХОД....22г.,ПРЕХОД.....22г.,БЕЗНАКАЗАНОСТ 22г.,БЕЗНАКАЗАНОСТ ......22г.,БЕЗНАКАЗАНОСТ.........И ОЩЕ КОЛКО ЛИ.....?
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само това остана, подсъдимите да се защитават с ръце в съдебната зала? Да не съм и сложили маски или намордници и не могат да говорят? Е.ати адвокатите???