Отлагат старта на спецсъда за след Нова година

ГЕРБ внесе предложението в НС, имало технологични спънки
Обновена: 30 юни 2011 22:08 | 30 юни 2011 22:08,
31
Отлагат старта на спецсъда за след Нова година
Снимка: Dnes.bg

Парламентарната група на ГЕРБ внесе законови промени, предвиждащи специализираният съд са започне работа от 1 януари 2012 година.

Според действащите разпоредби специализираните наказателни съд и прокуратура трябва да стартират на 12 август тази година.

Заради технологични и практически спънки обаче това не може да се случи и е по-добре стартът на дейността на спецсъдилищата да бъде отложен, каза пред БТА депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

По думите му отлагането не е заради липса на средства.

Още по темата
Депутатът изтъкна като причини, че все още не са избрани редовите съдии, прокурори и следователи, които ще работят в специализираната магистратура, и че тепърва предстои те да минат през обучения.

По-рано днес главният прокурор Борис Велчев заяви, че е необходимо да бъде отложен стартът на специализираната прокуратура, изтъквайки именно необходимостта от обучение за магистратите.

"За съжаление кандидатите за първоинстанционните прокуратури са преди всичко от районните прокуратури. Районните прокуратури нямат компетентност да се занимават с дела за организирана престъпност. Практически опит по тази сложна материя колегите няма откъде да имат", обоснова се обвинител №1 след днешното заседание на ВСС.

Красимир Ципов поясни, че промените в Наказателно-процесуалния кодекс, предвиждащи отлагането на спецсъда, трябва да бъдат приети от парламента до края на юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
an преди 12 години
АКО НЯКОЙ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ ЧЕ В МУТРЕСТАНИЯ ВСИЧКО Е ЕДИН ГОЛЯМ ТЕАТЪР. Е ЛОШО. ПИЕСАТА СЕ ИГРАЕ 21 ГОДИНИ. ЗАГЛАВИЕТО НА ПИЕСАТА Е. КАК ПРЕЕБ.ХМЕ НАРОДА. ЧАСТ 1ва ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА СПЕСТЯВАНИЯТА. ЧАСТ2. УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО. ЧАСТ 3.КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН. ЧАСТ4. БАНДИТСКА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ВСИЧКО КОЕТО ПРОИЗВЕЖДА И ХРАНИ НАРОДА. МИСТЪР 10 ПРОЦЕНТА И ЛОСТОВ В ГЛАВНИТЕ РОЛИ. НА ХОРИЗОНТА ИДЕ ДЕДО ОТ МАДРИД. ОПРАВЯНЕ ЗА 800 ДНИ АМА ОТЗАД. И ТАКА НТАТЪК. ДО КРАЯ НА СВЕТА.
30
0
 
1
 
! Отговори
мда преди 12 години
е като го прокарваха как един не се сети, че може и да не могат да го пуснат да работи ... всичката им такава, парата в свирката и напрееед ...
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И този съд няма да свърши нищо!
28
1
 
6
 
! Отговори
МУСТАФА преди 12 години
Аз съм против трибунали от такъв характер. За да се възстанови доверието в правосъдието е необходимо да се създаде реална възможност магистрати да бъдат съдени и осъждани за престъпления по служба-принципа на несменяемост(невменяемост) да отпадне. Старата банда мародери - магистрати трябва да бъдат натъртени по недвусмислен начин, дори с цената покрай сухото да изгори и мокро. Това е единственият път за възстановяване на държавността в България.
27
0
 
2
 
! Отговори
дядовото преди 12 години
ех,пак ще чакаме светлото бъдеще?!
26
1
 
4
 
! Отговори
До Ранобуден преди 12 години
Много хубаво слово си дръпнал, но би трябвало да знаеш, че съдебната власт не зависи от изп.власт! Тя си има собствено правителство - ВСС- избрано през 2007 г. по време на управлението на Тройната коалиция с шефове Ан.Мингова от НДСВ, Л.Груев и Б.Велчев - хора на президента и Г.Колев - милиционерски възпитаник на Магнаурската школа - Симеоново. А съдийките от СГС и САС (т.нар. Приюти за благородни девици заради преобладаващия брой жени-съдийки) ги назначи ВСС след проведени конкурси "Наше жури за наши хора". Сега тези от двата съда скочиха срещу бащиците...
25
0
 
3
 
! Отговори
Съдия преди 12 години
Присмял се милиционер-топсъдия от ВСС на БГ-магистрат... Абе тези преподаватели в ЮФ на СУ на какво учат студентите си? А тези в Магнаурската школа-Симеоново? Кой научи зам.шефа на Пернишкия съд да блудства с момиче? А кой учи шефовете на варнински и бургаския адм.съд да вземат рекет в особено големи размери и да фалщшифицират документи? А тези от ВАС да прилапват ОПС-имоти в Приморско? И пазарджишката съдийка да кара кола пияна като казак? Да си вземете студентите и да се махате и вие заедно с тях!
24
2
 
6
 
! Отговори
раноБУДЕН преди 12 години
"Браво" на Боко и ГЕРБ ! :)След като върнаха милиционерската диктатура отпреди 10-ти Ноември, след като напълно възстановиха авторитарната власт на Бащицата на държавата,сега връщат и Народния съд !Странна симбиоза между предишни милиционер-комунисти и днешни масонски слуги управлява България.В тази сплав няма нищо принципно, нищо логично, но тя съществува, защото трябва да докара до край плана Ран-Ът и да сведе до санитарен минимум броя българите в собствената им държава.Докога ще търпим ?
23
4
 
21
 
! Отговори
Курнезуф ут Ямбул преди 12 години
Бре мааму стара тоз Бойку ши на разсипи бе..Ами то, тоз съд аку *** напраят, сичкити ши на вкарат у затвора.Ми ку ни спичелим избурити,ко ши прайм!!!!????Чи и цигарити ни фанаха.На,.. 2 гудини стана вечи, се ни фащат тирувити с цигари.И сига нямами пари за избурити.*** ний нямами и кандидати...низнам,низнам ко ши прайм.Ши им исками уставкити на Герб и тъй.
22
4
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
21, забрави евреите, масоните, *** и контрареволюционерите! Внимавай, комсомолецо, без такива пропуски, че ще ти резна надника!
21
2
 
6
 
! Отговори
Ясно преди 12 години
Абонираните в тоя съд са БСП,СДС,ДПС,НДСВ,РЗС,ДСБ,Софиянски,Гоцю,Трактори и ремаркета,Бан,ВСС и СИНДИКАТИТЕ ОТ ДС.
20
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крадците от ГЕРБ не смеят отсега, че инак ще му станат първите клиенти :))) Не им стиска на тия *** :)
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чета ли чета ,но поста на 10 е най-точен.
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега си имаме един съд за чудо и приказ, след нова година - два. Защо? Никой не може да каже - явно създателите на идеята освен "Винету" и партизански спомени, нищо друго не са прочели.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
несъвместими думи - "ГЕРБ -ПРОЗРАЧНОСТ" !
16
0
 
3
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
GOCE DA IZPRATI KRASIO 4ERNI4KIQ DA NAZNA4I NOVI SADII I MOJE DA MU SE RAZMINE ZATVORA.PONE KOSTOV 6TE E OSIGUREN V CENTARALNIQ.
15
5
 
7
 
! Отговори
Така си е преди 12 години
Относно забавянето.Б.Б каза:И ние сме хора,нека сега да се явят на изборите,да не кажат после ама те на Герб така и така.Да ги бием на есен, както му е реда,а пък после кой в съда,кой в затвора...не ме вълнуват.Който краде мястото му е в затвора.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не искат този ВСС да ги назначи, а ще изчакат следващия президент да видят кого ще предложи.
13
2
 
9
 
! Отговори
Сидеров преди 12 години
Заработи ли този съд смятайте,че трябва да си търсим нова опозиция.
12
8
 
12
 
! Отговори
Flexy преди 12 години
Това отлагане е съвсем целенасочено и дано хората да осъзнаят това и да видят, че ГЕРБ ще ни докара до пълна разруха !