Експертиза ще решава съдебния спор Лукойл–митници

Компанията праща казуса с измервателните уреди в Съда на ЕС
Обновена: 31 авг 2011 13:09 | 31 авг 2011 13:03,
11
Експертиза ще решава съдебния спор Лукойл–митници
Снимка: Булфото

Съдебно-техническа експертиза ще изяснява дали в рафинерията „Росенец“ са били поставени измервателни уреди, които да свързват „Лукойл“ с митниците.

Това реши административният съд в София, който гледа двете дела на компанията срещу митниците за отнетите лицензи на акцизния склад и рафинерията в Бургас.

Лицензите бяха отнети на 26 юли със заповед на шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов с мотива, че компанията не е монтирала в срок задължителните измервателни уреди. Въпреки това рафинерията и терминалът „Росенец“ продължават да работят, след като Върховният административен съд прецени, че производството може да продължи независимо от делата.

Още по темата

Назначената днес експертиза трябва да отговори на въпроса дали измервателните устройства са монтирани в изисканите от закона места и кога е започнало поставянето им.

Според „Лукойл“ сроковете в наредбата, която урежда въпроса с поставянето на уредите, са невъзможни за изпълнение при такова мащабно производство като тяхното. Митниците пък изтъкват, че други предприятия са се справили с изискванията в срок.

Адвокатът на нефтената компания Андрей Делчев, който е и шеф на Българската петролна и газова асоциация, днес поиска да бъде изпратено запитване до Съда на Европейския съюз в Люксембург за това дали тази наредба не противоречи на европейската практика.

Дали обаче казусът на „Лукойл“ ще стигне до Съда на ЕС, ще стане ясно на следващото заседание на Административния съд.

Делото бе отложено за 28 септември, но ако назначената съдебно-техническа експертиза не е готова дотогава, то ще продължи през октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Работата е ясна : II-а съдебна система в действие - тя не е за съдене, а за оправдаване на властимащите и недосегаемите! Нейната цел е чрез протакане, забавяне, експертизи, отлагане, нови експертизи и т.н. всичко от арсенала на печените в занаята съдии (в случая съдийка) да минат 2-3 години, а през това време В.Златев от рода на Свинарите-Правец ще си монтира КИА, всичко ще бъде ОК, делото ще се прекрати и ...битият си е бит, а е....ят си е е.... Защото юристите в НС и кабинета Борисов действат като Пета колона те не играят за ГЕРБ, а с/у кабинета. Справка: Ц.Цачева, А.Анастасов при оборването на новия НК, неприемането на Закон за изборност на магистратите; имаха възможност да съборят сегашният състав на ВСС не го направиха! Повече факти? А Вальо заведе посл.Уорлик в Нефтохима и сетне той се заля в трели на възхищение и хвалби като славей в градина!
10
0
 
2
 
! Отговори
ЗАТВОРЕТЕ "ЛУКО преди 12 години
....КАТО НЕ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ И ТАКСИТЕ ПО ВНОСА И ИЗНОСА!!!!!!!!!!!НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЪЩО ЩЕ ПРЕСТАНЕМ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ , ЩОМ ЕДНИ СА С ПРИВИЛЕГИИ ....ДРУГИ --НЕ!!!РУСКИТЕ ПИЯНИ *** , ДА НЕ СА "ГОСПОДАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ" ....ТА ДА НЕ ПЛАШАТ НА МИТИНЦИТЕ...????!!ТУКА НЕ Е РУСИЯ .....ТОВА Е ТЕРИТОРИЯТА НА ЕС!!БРЮКСЕЛ И ЕВРОПА ....КАКВО ДРЕМАТ...????!!!!...КАКВО СЕ ВЪРТЯТ КАТО ОБРАНИ ЕВРЕИ,.... КОГАТО НЯКОЙ ТРУПА ПАРИ ОТ ТЪРГОВИЯ НА ЧЕРНО В ЕС.....???????!!!!ИМА ЛИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪД, ИЛИ НЕ
9
0
 
6
 
! Отговори
фъф БГ , преди 12 години
се доказа ,....КОЙ Е МОНОПОЛИСТА-----"ЛУКОЙЛ"---!
8
0
 
5
 
! Отговори
...."експертите преди 12 години
....на каква тарифа работят?
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като смотаната ни държава се гаври с нас от 20 години, време беше да си намери майстора!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се затвори ЛУКОИЛ ако трябва!Какво само ми се лигавят тия! Закона е за всички!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте цялото лицемерие на управниците на Лукойл в един документ.Всичко което е написано вътре в реалността е точно наопаки.neftochim.bg/assetsponents/lukoil/pdf/bg/lukoil_corp_culture.pdfЩе си платите някой ден лицемерието господа!!!
4
1
 
9
 
! Отговори
gotin преди 12 години
цирк
3
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Лукойл! Много искам да се стигне до съда в Страсбуг! Милиционерите ще духат супата скоро съвсем!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще се нАпия и ше ви тегля една майна на всички!
1
5
 
10
 
! Отговори
олио преди 12 години
българските митничари на калотина са най-корумпирани и пускат наркотици да преминават.днес.бг моля ви да кажете веднага това на сръбските митничари.