Условна присъда за шофьора на обърнатата цистерна

Признал се за виновен. Постигнал извънсъдебно споразумение
Обновена: 2 сеп 2011 09:42 | 2 сеп 2011 09:42,
15
Условна присъда за шофьора на обърнатата цистерна
Снимка: Архив Булфото

Условна присъда за десет месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и глоба от 5000 лева – за това се споразумяха прокуратурата и турският шофьор Юмер Вар, предаде БТА.

На 11 юли той предизвика тежка катастрофа с автоцистерна край Дебелец, при която се разля токсичен химикал, застрашил с обгазяване местните жители.

Още по темата

Водачът се е признал за виновен по обвиненията, че по непредпазливост е причинил замърсяване на околната среда и че превозвал опасен товар в нарушение на международните спогодби.

Определението на Великотърновския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Предстои срещу фирмата превозвач "Тап Тед Глобал Лоджистик" от Истанбул да бъде предявен иск от страна държавата за направените разходи по време на аварийно-спасителната операция край Дебелец в общ размер на 28 000 лева.

Заради катастрофата се наложи над 2000 души да бъдат евакуирани от района.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
Признал се за виновен. Постигнал извънсъдебно споразумение .В Турция ако се случи това този *** ще лежи в затвора,ама ние тук сме много хуманни.Пускаме де що можем.Здравето на народа не е важно,законите също.Тук е РАЙ за престъпноста.
14
0
 
2
 
! Отговори
съдия преди 12 години
кво се косите бе? ние се оправихме извънсъдебно в лобито на балканстар! много ми харесва новата CLS. аре балъци, отивам да я пробвам на тракия, която моя шев борисов построи.
13
2
 
2
 
! Отговори
Hiusni преди 12 години
Bulgarite ste rasisti. Na staviiski koito ubi 6 4oveka ni6to, a na6to mom4e za6to imal uslovna prisuda. 6te doidete i vie v Turciq, da vidim kato sugre6ite kakvo 6te stava.
12
3
 
2
 
! Отговори
jj преди 12 години
И как разходите по случката бяха оценени на 5000 лв.?! За цял евакуиран град?!
11
1
 
7
 
! Отговори
ND преди 12 години
Значи аз да взема да ограбя 5-6 банки, 7-8 хипермаркета, 9-10 трезора и се призная за виновен ще ми лепнат условна присъда. Ехааа :)
10
0
 
6
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Нима очаквахте нещо по-различно? Вече и малките деца знаят, че тоя съд служи на мафията, а не на обикновения човечец.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРСКИЯТ СЪД Е НАЙ-ХУМАННИЯ СЪД В ЦЕЛИЯ СВЯТ, ЧЕ И В ДРУГИ СВЕТОВЕ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКИЯ СЪД И ЦЯЛАТА НИ СКАПАНА ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНА СИСТЕМА! УРА!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скапани,продажни и некомпетентни съдии!
7
0
 
2
 
! Отговори
men преди 12 години
До тук ясно, а дупката която дадоха по телевизията и се предполагаше че е причината да "изтласка" цистерната извън пътят кои ще поеме отговорността за нея...
6
4
 
7
 
! Отговори
Do 3 преди 12 години
Напълно е възможно ако и сумата е голяма и бутнеш малко на съдията и прокурора си 6+. Нали имаше една учителка , която обра банка и даже сега пак преподавала, сигурно как да обираме банките по-добре! Баси смешната държава, законите са направо трагични!
5
2
 
15
 
! Отговори
УРОДИ!!! преди 12 години
ЦЕЛУНАХА *** НА ШИ..НАТА ТУРЦИЯ ....... ЗАПОЧВА МНОГО ДА МЕ Е СРАМ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА ОТ ВЕЛИКИ МЪЖЕ НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ И ИЗВОЮВАНА С КРЪВ И ДОСТОЙНСТВО ............ЯВНО ВСИЧКО ВЕЧЕ Е БЕЗВАЗВРАТНО ПРЕЦАКАНО
4
1
 
12
 
! Отговори
boy преди 12 години
Уууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу !!!
3
2
 
8
 
! Отговори
мим преди 12 години
признал се за виновен и условна присъда.по същата логика ще обера банка, ще се призная за виновна,ще ми лаепнат условна, и ще си живуркам на карибските острови.така може ли?
2
2
 
5
 
! Отговори
SAUER преди 12 години
По добре от тази присъда бесхе ако го бяха накарали да си иа сабере феса. Боли го оная работа ,че са му лепнали усложна.Трипер в *** наще *** трябваше да му лепнат в панделата.
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя щеше да изтрови целия район и пак условна присъда.правосъдието ни пак е ***.