Ашим Асан ще лежи в затвора за побой на пловдивския мюфтия

Още петима души са осъдени за боя пред Джумая Джамия преди дни
17 сеп 2011 18:12,
80
Ашим Асан ще лежи в затвора за побой на пловдивския мюфтия
Снимка: Архив, Булфото

Вече бившият шеф на джамийското настоятелство в Пловдив Ашим Асан ще лежи 2 години в затвора, след като получи ефективна присъда по делото за побоя над районния мюфтия Осман Хилми и Селим Мехмед.

Синът му Фаик пък бе осъден от Пловдивския районен съд на 2 години и половина лишаване от свобода. Двамата и още четирима души са пребили Осман Хилми и Селим Мехмед, като са им нанесли леки телесни повреди и са възпрепятствали религиозните им свободи, е заключението на магистратите.

В понеделник шестимата мъже бяха задържани след боя пред пловдивската Джумая джамия. В основата на конфликта стои спор за имот между два враждуващи лагера.

Районният мюфтия на Пловдив Осман Хилми и негови хора от Кърджали се опитали да влязат във владение на Джумая джамия в неделя срещу понеделник вечерта, но срещнали съпротивата на сегашното ръководство.

Двата лагера си разменили няколко удара с юмруци. Намесата на полицията е предотвратила по-голямо сбиване, след като от „Столипиново” към центъра на града тръгнали около стотина души, въоръжени със сопи, за да участват в сбиването.

Още по темата

Според местната полиция провокатори на боя са именно Ашим Асан и синът му Фаик, които миналата седмица бяха осъдени на 750 часа общественополезен труд, след като пребиха белгийски богомолец.

Асан е давал указания кой от хората да бъде бит при инцидента пред мюсюлманския храм.

„Образно казано колегите от четвърто районно бяха вдигнали ръце от баща и син”, коментира пред Dnes.bg шефът на МВР-Пловдив Тодор Чонов. Той уточни, че до момента в полицията има над 50 преписки срещу Ашим Асан и сина му.

„Делото се разгледа по реда на съкратеното производство, при което подсъдимите признават обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира”, обясни говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Един от съучастниците на бащата и сина в боя – Смаил Мехмедов, бе осъден на 1 година затвор. Другите трима обвиняеми са с условни присъди.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Траичо преди 12 години
Да бе ти незнаеш ли някакъв си аири мурад имал там и тои водил литургите на олтара такъв талибанин да води молитвите и аз съжалявам братле така говорят много мои приятели турци те изповядват КРАЕН РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ афганистан ли станахме
69
0
 
1
 
! Отговори
кЕРКИН преди 12 години
До колкото разбрах в джумая джамия момента са изповядвали някакви ТАЛИБАНИ и за това са били виновни някоий ИНСТИТУЦЙ ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турчине, ако не си *** ще ти кажа че турците никакви не ви щат, защото имате изглед на членове на дивите юрушки племена. А всички бели турци са бивши гърци, славяни, испанци, италианци, така че вие черните анадолци сте техни роби. Заедно с кюрдите. Ходи в Истанбул да видиш че с теб ще се отнасят като последна дупка на кавала, а на мен ще викат комшу. Не сте на нивото на европейска турция а на Анатолия и Кюрдистан - нека ви промиват мозъчетата с новопригласени книжки на религиозна основа.
67
3
 
3
 
! Отговори
РОБОВЛАДЕЛЕЦ преди 12 години
КАК СТЕ ДНЕС С НАСТРОЕНИЕТО, РОБИ?!
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не може да си толкоз глупав бе 74.....или може.....Кой му пука за тебе ? На кой му пука с кого си ? И с кви силни си ? Те знаят ли че си с тях и искат ли те ? И кво значение има цялата тъя работа като си със ококорени безумни очи пред монитора в дупката дето си се сврял и се опитваш да напишеш нещо безмислено смятайки се за голям умник ?
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След поредната оргия в калта, *** са уплашила че нема има дете и събрала квот може по земята и тъпкал тъпкала дано фане...и фанала....родила ***
64
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на тоя свят няма само 3 нации. аз съм друг и съм все при силния, а не при РОБИТЕ в *** и се кефя като се заяждат! ;) голям кеф е като гледаш как българки образували колонка в трафика от дунава до виена и се качват на стоп! голям кеф е като българки се омъжват за ромчета. голям кеф е като богати турци идват от турция и правят изкуствено дишане на икономиката тук, голям кеф е, като гледам тук как беснеете. години наред все унижавахте всички небългари, сега така ви се пада! *** на европа!
63
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами къф си такъв отникъде ?!?!?! Да не си от Луната ?!?!? Май *** та е събирала по двора с метлата .... квот останало от отпадъка
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РОБИ! РОБИ! РОБИ! КОМПЛЕКСИРАНИ РОБИ! РОБИ! РОБИ! *** ОТ КОМПЛЕКСИ! РОБИ! РОБИ! РОБИ РОБИ! РОБИ! РОБИ! ХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХА! РОБИ! КЬОЛЕТА! *** ОТ РАЗВЪДНИКА ЗА РОБИ! РОБИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ И РОБИНИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не съм нито турчин, нито българин, нито цганин, но само се радвам, че турци и *** ще оправят БОКлукчийската кофа (и това е турска дума, нямате даже дума за това, РОБИ!), наречена БАЙ ГАНЬОВИЦА! семето им ще се затре, но все някой им е виновен, дето не могат да прокопсат.плюйте си в орисията бе! каквато ви е залюляла, такава ви е заробила! да бяхте юнаци, да не падате под робство, СКЛАВЕ!
60
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве кат ти се повръща от нас българите си зимай дърмите фащай пътя и заминавай дет ти видят очите и не се връщай......Аман от недоразвити
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОК (Л.ЙНО)луци и конекрадци. на коитоо от европа й се повръща! ку.ви и пияници. това е бай *** за всеки слава богу небългарин!
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичи сте ***. Дори БОК е турска дума. РОБИ! РОДЕНИ РОБИ И ЩЕ УМРАТ РОБИ!
57
0
 
4
 
! Отговори
staywithme преди 12 години
iashte na *** huia,vie bulgarite ste prodajno pleme vinagi ste se nadupvali na po silnia,i prodaljavate da se dupite i *** vi vinovni. BOKLUCI ste na evropa
56
2
 
0
 
! Отговори
6markan преди 12 години
*** ama rezani
55
1
 
2
 
! Отговори
До админа преди 12 години
Моля, погледнете коментар 33 на Мурад. Не съм специалист по турски език, но ми прилича на псувня. Не може да се пускат коментари, които в крайна сметка не са на български. За адекватната реакция ще благодаря на администартора на български, при липса - на унгарски благословия
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве ставаше въпрос за некви имоти кво се дръгнете за религия и кой от къде е родом ??????Както винаги става въпрос за пари /явно достатъчно много щом ше се пердашат явно и пред всички/ Става въпрос за наши хора да са където требе за да може да се краде както требе.....а вие както винаги заплещихте за религии, територии, империи и нам кво още дето няма нищо общо с действителността....Да ви се смее ли човек да ви съжалява ли ?
53
0
 
4
 
! Отговори
Мурат преди 12 години
Боли ме кочана мене,че на Асан кучето не гонело зайци.
52
2
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
Абсолютно си прав,защото там ги спряха през средновековието,но пък им остана наследството.Ако ги бяха спряли пред Париж сега до там нямаше да има нищо.
51
2
 
12
 
! Отговори
Ива преди 12 години
Всеги ден пред тая джамия има побоища.Това не е храм а свърталище на ***.