Тръгна делото на Бончеви срещу "Утре за всеки"

Искат си ?157 хил., предназначени за откуп, които дариха на фондацията
Обновена: 19 сеп 2011 12:58 | 19 сеп 2011 12:58,
23
Тръгна делото на Бончеви срещу "Утре за всеки"
Ангел и Камелия Бончеви на едно от заседаниета по делото "Наглите". Снимка: Булфото

Софийският градски съд даде ход на гражданското дело, заведено от Ангел и Камелия Бончеви срещу фондация „Утре за всеки“. Семейството настоява фондацията да върне предназначените за откуп за Камелия Бончева пари, които съпругът й дари.

Ангел Бончев бе отвлечен през май 2008 г. и бе освободен след 50 дни в плен и след плащането на откуп от 397 000 евро. В деня, в който съпругата му предаде парите, обаче самата тя бе похитена. Подсъдими за отвличанията са т.нар. банда „Наглите“.

Още по темата
30 юли 2008 07:50
100

Дни след отвличането на Камелия Бончева съпругът й дари предназначените за откупа 157 хиляди евро на фондация „Утре за всеки“. Подписването на договора за дарението стана пред камерите на bTV. По-късно Камелия Бончева бе освободена.

„Дарих парите по принуда“, заяви днес Ангел Бончев. От заседанията по делото „Наглите“ вече стана ясно, че похитителите са му наредили да направи дарение за фондация, която в онзи момент имала рекламна кампания по телевизията. Така Бончев разбрал, че става дума за „Утре за всеки“.

Днес съпругата му определи като неморален и като „търгашество“ начина, по който са похарчени събраните за откупа 157 хиляди евро. Преди време БНТ излъчи репортаж, който показа, че с парите е построен център за рехабилитация на болни от рак, но там жените си плащат за прегледите а и се извършват СПА процедури.

Делото продължава на 7 ноември. Очаква се тогава да бъдат разпитани двама антимафиоти, следили предаването на подкупа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
NNN преди 12 години
Нина и Марин Хаджийски са лицемерни и прикрити хора, без никакви скрупули. Нина обикаляше преди няколко години Агенция за социално подпомагане да и отпуснат средства за центъра. Идеята е чудесна, ако те не я бяха опорочили за личните си интереси. А е срамота - все пак самата Нина успя да се излекува от рак на гърдата.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЪС ТЕЗИ ПАРИ СА СЕ ОБЛАЖИЛИ КОМУНИСТИТЕ НАЧЕЛО СЪС ДРУГАРЯ ГОЦЕЕЕЕЕ,ХОРА ЗАПОМНЕТЕ ГОЦЕ СТОЕШЕ НА ЧЕЛО НА ТЕЗИ ОТВЛИЧАНИЯ,КАРАТИСТА Е САМО ПИОНКА И БУШОН
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То е ясно , че парите не са отишли по предназначение , ама хич не са за жалене тия ! Че са пострадали , пострадали , има стрес , отрязани пръсти и др. несгоди , които са претърпели , но всеки си отговаря за гяволъците !
20
0
 
3
 
! Отговори
Без коментар преди 12 години
На 23.04.2010 г., в предаване на БТВ беше излъчен репортаж наречен Дейвид Уокър, или Доктор Смърт. Въпросното лице е поканено в България от фондация Утре за всеки с цел до извършва нерегламентирана и вредна лечебна дейност. С обещания за излекуване от рака лъже български онкоболни и за 10-седмично лечение, без ефект, в клиниката му в Мексико със специалното лекарство от индиански и български билки на Уокър, цената е 30 000 долара. Цитирам БТВ: Проф. Дейвид Уокър няма медицинско образование. Той няма дори академичната степен докторантура, да не говорим дори за професура. Това е информация от делото, по което той е осъден през 2002 г. в САЩ. Забранено му е да практикува каквато и да е дейност, свързана с човешкото здраве. Репортажът, както и интервюто с г-жа Нина Хаджийска, председател на УС на фондацията са прелюбопитни прочетете в Интернет.
19
0
 
3
 
! Отговори
Без коментар преди 12 години
Новини от 08.02.2011 БНТ !!!ДАНС, НАП и Министерството на здравеопазването ще проверяват фондация "Утре за всеки" след разследване на предаването на БНТ "Открито".Проверката на фондацията, която стана известна с това, че получи откупа за отвлечената преди повече от две години съпруга на Ангел Бончев - Камелия, е поискана от правосъдния министър Маргарита Попова. Реакцията на министъра беше предизвикана, след като"Открито" показа как фондацията е използвала парите, дадени под натиска на похити
18
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 12 години
-Хм, в някаква държава престъпниците си признават пред народа, че са такива, но не влизат в затворапомисли си Щирлиц.-Хм Щирлиц, помисли си Българската държава.
17
3
 
13
 
! Отговори
NoSuchUser преди 12 години
Ти си много глупав бре.първо г-н Бончев не е богат,второ не виждаш ли,че парите са му отишли да се построи нещо и после хората да си плащат дори за прегледите,нали е благотворително,малко ли пари са събрали и откраднали тези с Фондациите , Бончев е почтен човек!не видяхте ли че след като го отвлякоха Ганчев го изгони от Литекс,там заплатата му беше 1500000 на година.кои би си изгонил дясната ръка.не мислете по въпроса защо е така,а каква е ползата от това
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ли съм *** или ... Та кой кого и за какво съди ? Едни крадец съди втори крадец че измамник си направих хотел с кредите пари ?! хмм ***
15
0
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
ЕЕЕЕ. Виж по-надолу пише, всъщност какво е направено. Според теб защо трябва да се дадат парите?! Ти ако си престъпник, ще искаш ли да се дадат парите за лечебно заведение?! А те са си достатъчно нагли, за да си построят СПА. Много "бизнесмутри" са си така. Даже г-н Златев.
14
10
 
5
 
! Отговори
123 преди 12 години
Добре де, как не ги е срам Бончеви - че са богати - богати са! А парите са дадени на център за борба с най-страшната болест - рак, т.е. за пръв път парите на "бизнесмен" да отидат за нещо добро! Те вместо да се гордеят, че е станало нещо смислено тръгнали да съдят!
13
5
 
17
 
! Отговори
dred# преди 12 години
Нагла МУТРА е Бончев. МУТРИ са Наглите. МУТРИ са ни депутатите, МУТРИ са ни бизнесмените ... МУТРА ни е премиера ... ТОЛКОВА.ОПРАВИЯ НЯМА !!!
12
0
 
20
 
! Отговори
3 преди 12 години
Всеки ден ги гледам тези. Срам нямат. Съвест нямат. Морал нямат. Ами кога ще им дойде краят на тия бандити. Кога ще започнат по-тайно да крадат. Мутренското все още съществува.
11
0
 
21
 
! Отговори
до аси преди 12 години
Ти правиш ли разлика между СПА процедури и лечение на рак?
10
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пука ли му на някой за отвлечените ? Лично на мен не ! Защото всички се оказаха "почетни" и "уважавани" бизнесмени , но на никой не му се говори за първия милион ! Що не правеха дарения преди да ги отвличат , мамка му !?
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Наглите" бяха доста точна организация...Защо не отвлякоха Лили Иванова или Христо Стоичков, т.е. хора, придобили парите си с честен труд?!?! В този ред на мисли нагъл тук не са момчетата от групата, а Ангел Бончев и жена му...Не стига, че не могат да докажат как са придобили тези пари, че и си ги искат обратно :-))
8
5
 
8
 
! Отговори
бобчо преди 12 години
Не забравяите, че Литекс са шампиони и на футбол, не само по крадене на пари от държавата!Така, че все с нещо са полезни.
7
2
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Те с Ганчев не са крали бе пич, те направо са грабили!Аз викам да ги надупим на стадиона в Ловеч и да им теглим по една *** отзад, ей така, за наш кеф:)
6
1
 
5
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Ама тия не са ли върннали парите?!?!Защо прокуратурата не ги е опандизила????Дайте им лицата на тия мародери!
5
1
 
26
 
! Отговори
милио преди 12 години
А с Ганчевия колко мангизи свихте от държавата, я кажи сега че ни е интересно на нас?
4
16
 
10
 
! Отговори
аси преди 12 години
тия пък сега си искали парите,алчни копе--та.нали там се лекуват хора все пак.