Втори опит за избор на шеф на апелативния спецсъд пропадна

Никой от кандидатите не събра достатъчно гласове във ВСС
29 сеп 2011 12:44,
6
Втори опит за избор на шеф на апелативния спецсъд пропадна
Снимка: Булфото

Председателското място в Специализирания апелативен съд остава вакантно, след като Висшият съдебен съвет (ВСС) за втори път не успя да избере ръководител на магистратурата.

За поста се кандидатираха четирима души – зам.-председателят на Софийския районен съд Георги Ушев, съдията в Софийския градски съд Десислав Любомиров, прокурорът от Софийската районна прокуратура Асен Христов и Румяна Илиева – съдия в Окръжния съд в Сливен.

И днешният опит на кадровиците на съдебната система за избор на шеф на новосъздадения съд пропадна, след като нито един от кандидатите не събра необходимия брой от 13 гласа.

Още по темата

След балотажа съдия Румяна Илиева получи 12 гласа, а пет отидоха при колегата й от СГС Георги Ушев. Петима от членовете на ВСС обаче пуснаха недействителни бюлетини.

Специализираният апелативен съд трябва да заработи от 1 януари догодина, след като депутатите отложиха старта му с последните поправки в закона.

Първият опит да бъде избран негов ръководител се провали, след като единственият кандидат – изпълняващият длъжността председател на Хасковския окръжен съд Росен Русев, се оттегли, след като концепцията му бе остро разкритикувана.

На 6 октомври ВСС ще направи пореден опит и за избор на председател на първоинстанционния спецсъд. Кандидатите за шефския пост са трима – военният съдия от Пловдив Величка Иванова-Влашева, шефът на Районния съд в Сливница Георги Николов и Георги Ушев, който се бори да оглави и апелативния съд „Антимафия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
8
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Ха! Както е тръгнало този съд ще го пусне следв2ащото правителство, а първите му клиенти ще са бат Бойко Флинтстоун и Цецо Ръбъл.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до последно ще пречат нещо добро да се случиДОБРО ЗА БЪЛГАРИЯ ЗА НАРОДА Е ЛОШО ЗА СПОНСОРИТЕ НА ГОЦЕ!ВСС гоцев троянски кон за затриване на държавата и нарастване на недоволството на народа от ЛИПСА НА СПРАВЕДЛИВОСТСЕГА НАГЛО ЩЕ СВИКВА СЪВЕТНАКАРАЙ ТВОЙТЕ СЪДИИ ДА ОСЪДЯТ ТВОЙТЕ СПОНСОРИДА ДА АМА НЕ
4
2
 
9
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Почва надаването в ЕВРО-- политическите крадени пари ще опредялят цената на ПОСТА! първи път 300 000 евра
3
1
 
8
 
! Отговори
БТК преди 12 години
Ха,не се стискайте .... "изберете" някой!
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕ КАК НЯМА ДА СЕ ПРОВАЛИ, ДРУГАРИТЕ СА СЕ ПОГРИЖИЛИ ЗА ВСИЧКО, ТОКУ ВИЖ АКО ГО ИЗБЕРАТ, ВЗЕМЕ ТА ОСЪДИ НЯКОГО
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе я докарайте китайски съдии... за един месец само!