Феим (Петър) Чаушев отива на съд за краденото BMW

Джипът бе откраднат зимата от паркинг на столичен хотел
30 сеп 2011 07:00,
42
Феим (Петър) Чаушев отива на съд за краденото BMW
Феим Чаушев. Снимка: Булфото

На 8 ноември бившият зам.-министър на външните работи в правителството на тройната коалиция Феим Чаушев ще бъде изправен пред съда за това, че с Ивайло Геков е посредничил за връщането на скъпо BMW на турския бизнесмен Вейсел Кадаифчиоглу.

Бившият зам. външен министър му казал, че може да му съдейства, но това ще му струва 25 000 евро. Впоследствие цената е намалена до 23 000 евро. Джипът бе откраднат от охраняем паркинг на столичен хотел през февруари.

Още по темата

Преди 7 месеца Чаушев попадна в ареста на Пето РПУ и след две нощи зад решетките бе пуснат срещу гаранция от 5000 лв. До днес той не се признава за виновен.

Прокуратурата обаче твърди, че разполага със записи на разговори и свидетели, присъствали на три срещи във виенското кафе на хотел "Кемпински-Зографски", които уличават Чаушев в престъплението.

Няма обаче доказателства Чаушев да е действал като участник в престъпна група, както се твърдеше в началото.

Още не е ясно дали делото ще бъде засекретено, или ще се гледа публично, пише в. "24 часа".

Историята с краденото BMW не е първият случай, който хвърля сянка върху Феим Чаушев.

През 2008 г. избухна скандал заради два негови документа за самоличност с различни имена - лична карта на името на Петър Чаушев и дипломатически паспорт на името на Феим Чаушев. Политикът представи доказателства, че не ползва едното име за бизнес, тъй като фирмите му са закрити, но подаде оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: джипФеим Чаушев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 12 години
Не се радвайте, ще го осъдят на 50-100 лева глоба и два-три месеца условно. Както беше споменато в други коментари, българските съдилища са способни да оправдаят и Джак Изкормвача. Wee to Bulgaria.
36
0
 
1
 
! Отговори
Раник 56 преди 12 години
Пфу ... тъкмо се чудех на кого да продам - амортесьори за БМВ .
35
0
 
1
 
! Отговори
REFERANS преди 12 години
PROSTO İ NİE NYAMAHME DUMİ
34
0
 
6
 
! Отговори
Гения преди 12 години
Тоя е малко като кандидат кмета за София Дарио Томалети, или май се казва Божидар Томалевски.. или всъщност е май Божидар Томалев.. Утре всички на протеста, писна ни от кокошкари.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво стана?Обрахте ли ТИКВИТЕ????
32
0
 
1
 
! Отговори
djoni преди 12 години
cqla balgaria kazvat 4e malcinstvata kradad vi6te politicite ne glasuvaite za tia bukluci
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Джипът бе откраднат от охраняем паркинг" - нямам думи, няма такава държава
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***. Продукт на Гоце и Калфин
29
1
 
6
 
! Отговори
.... преди 12 години
сега размърдайте дебелите ***, ***............! Преди да станат данданиите не си мръднахте пръста-сега трупайте дивиденти! Голема новина-тва треваше да е станали преди много време....
28
5
 
5
 
! Отговори
до№30 преди 12 години
Не само си неграмотен но си *** и НЕЩАСТЕН ***
27
4
 
6
 
! Отговори
АгАТА преди 12 години
Петър и Феим го направи Тодор Живков и не само него а 1 500 000 Турци така че оправяйтесе сами :))
26
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕТО ГО АГЕНТА НА ДС НА БКП!!!И този е бил назначен за министър от евреина Станишев!!! Не искам пак да гледам такива ***! И евреина Калфин е същия ***...ама на друго ниво!!! Аз съм за българина Плевненлиев!!!
25
4
 
7
 
! Отговори
попа преди 12 години
Ся верно, че не всички етнически турци и българомохамедани са депесари и не би трябвало да ги слагаме под общ знаменател, ама странно защо досега - по-точно, докато ДПС-то беше на власт, не се обаждаха да го уточняват това, ми бяха странно тихи? А, да - защото се присламчваха с ония, а сега - се разграничават от тях. Ми - турска им работа за съжаление, какво да ги правиш. Знаем ги какви са - леко чужди на тая държава.
24
1
 
26
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,- Има ли още наивници, които да не разбраха каква е ролята на Красьо - "Черничкия" и днешния му заместник, в работата на съдебната ни система...- С едно телефонно обаждане и "невинин" ще се окаже, дори и Лондонския изкормвач..., та камо ли някой високопоставен мафиот у нас.!!!ЗАЩОТО...:- Няма видео и аудиозапис на убийствата..., пък и да има, те трябва да са направени но законен начин..., което значи, разрешение да е дал братовчеда на съдията, също съдия- Няма нотариално заверена декларация на Лондонския изкормвач, че той е убиеца...- Няма свидетелски показания на поне двама надеждни свидетели..., а за това те трябва да са работили под личното ръководство на съдията по делото..., или на съдията да е звъннал КрасьоМъка...Лондонския изкормвач, дори да е заловен с кървав нож над гърчещия се труп на жертвата си е ...НЕВИНЕН, СПОРЕД БЪЛГАРСКИЯ СЪДИЯ, на когото Красьо - черничкия "звънне"...А иначе си имаме., съдии и политици и мафиоти невинни като слънчица.
23
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Из новата българска история:Външният министър (Калфин) събра и много негативи покрай скандала с двете имена на своя бивш заместник от ДПС Феим Чаушев. Калфин първо въобще отказваше да вземе отношение по въпроса, който може да доведе до преразглеждането на редица двустранни споразумения, под които стои парафа на Чаушев. Министърът остави заместника си да се разхожда из Африка, вместо да го повика веднага и да му връчи оставката.
22
1
 
23
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
ДПСарите може да ги обиждаш, но не обиждай всички турци. Не всички турци са ДеПеСари, или и ти си поредния ограничен българин, който УЖ си мисли, че знае всичко и разбира от всичко?
21
8
 
9
 
! Отговори
Пич преди 12 години
И какво от това?! Българите и без това ще бърнат БСП и ДПС на власт на следващите парламентарни избори. Ние сме нация с къса памет ...
20
1
 
19
 
! Отговори
До 23 преди 12 години
Прав си, много продажници отидоха при Доган.ДПС е холдинг, при това мафиотски.Започнете от Доган, Бисеров, Цонев...А да си спомняте от къде тръгнаха Бисеров и Цонев??Има и една мазна муцуна- Костадинов, който като го видя и ми идва да му се изплюя в лицето.
19
0
 
24
 
! Отговори
бг турчин до 21 преди 12 години
Е депесар не е равносначно на турчин.ДПС е партия, а турчин е етнос.Коментара ти трябва да е: "мръсни депесари!!! има ли някой депесар, който да е чист изобщо??!?! шайка крадци"
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега кого ще съдят Петър или Феим? Няма да се учудя ако за двамата се явят различни адвокати, и всеки пледира за невинност на своя клиент. Това за булгаристанския съд ще бъде неразрешим казус и след добро финансово аргументиране и двамата ще бъдат освободени.