Георги Ушев поема първоинстанционния спецсъд

Висшият съдебен съвет го избра на поста с 21 от 23 гласа
Обновена: 6 окт 2011 15:57 | 6 окт 2011 11:30,
42
Георги Ушев поема първоинстанционния спецсъд
Снимка: БТА

Висшият съдебен съвет (ВСС) избра Георги Ушев за председател на Специализирания наказателен съд.

За Ушев, който е зам.-председател на Софийския районен съд, а в момента е командирован в СГС гласуваха 21 от 23-мата членове на съвета, присъствали на днешното заседание.

При представянето на концепцията си за спецсъда той каза, че заседанията му трябва да бъдат открити за журналисти, но само когато по делата няма приложени специални разузнавателни средства.

По думите му това ще повиши доверието на обществото в институцията. Относно опасенията, че "Антимафия" може да се превърне в извънреден съд, Ушев заяви, че той трябва да отговори на изискванията на обществото за компетентен, справедлив и принципен съдебен процес.

Още по темата

"Този съд няма да е извънреден, така както няма извънредни съдилища в България", категоричен е той.

Новоизбраният шеф на спецмагистратурата коментира и факта, че наскоро бе наказан за забавяне на дела с думите: "Искаха да ме накажат за нещо, което смятам, че е несправедливо".

Георги Ушев се бе кандидатирал освен за административен ръководител на първоинстанционния специализиран съд, и за шеф на Апелативния.

Именно на този факт обърна внимание председателят на ВКС Лазар Груев. Той подкрепи кандидатурата на Ушев, но подчерта, че участието му и в двата конкурса го кара да се колебае.

Специализираният наказателен съд, който ще гледа всички дела срещу организираната престъпност, трябва да заработи от 1 януари 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
321 преди 12 години
ЕГА ТИ ИЗЦЕПКАТА-НА ТИЯ СПЕЦИАЛИСТИ СЪДИИ НЕЩО МАЙ НЕ ИМ Е НАРЕД-ДА ИСКАТ ДА КОНТРОЛИРАТ ЖУРНАЛИСТИТЕ.
40
0
 
2
 
! Отговори
АКТУАЛЕН СПОМЕН преди 12 години
На времето бай Тошо,бе казал на руски журналисти-ЩЕ ПИШЕТЕ ТОВА КОЕТО ТРЯБВА,А НЕ КАКВОТО ГОВОРЯ-българските Ви колеги знаят това-цитата е по памет-.Та и сега ВНИМАВАЙТЕ ГОСПОДА ЖУРНАЛИСТИ-.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха, ама тоя верно ли се казва УШЕВ ...ЛОЛ, смях...
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УШЕВ!!!!То ,че е ясно кой е и кйъкъв е,Да си бяха казали,че е подчинен на ...знаете кой...
37
0
 
5
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Тези от ВСС тотално са изперкали! Преди назначиха Янева ,сегоа като връх на нахалството - Ушев - съдия, за който имаше миналата година съмнения, че като шеф на НО на СРС е разпределял подходящи съдии за водене на определени дела срещу заплащане. Това е документирно чрез запис със СРС на разговор м/у съдия Сантиров от СГС и следователя П.Петров. Това ли беше доводът , проф.Груев и доц.Велчев, същият този Ушко да бъде назначен за шеф на спецсъда?! Вие съвсем се оляхте! Остава да назначите като шефове на ВАС и ВКС един от Галевите и Фуражката, а за гл.прокурор Альошката Асан Омеров. Оказва се, че в БГ не завършеното висше образование и кариерата са важни, а назначеният да бъда послушко и наш човек! Тя, работата е ясна, още щом преди 4 години назначиха за шеф на ВКС и гл.прокурор преподаватели в ЮФ на СУ, а не хора от кариерата! Сега същите тези преподаватели от ЕК ги плюят по 2 пъти на година, ама те си седят в креслата и нямат намерение да подават оставка. Не само това, ами и показват, че всеки човек със съмнителна репутация ще стане шеф на важен съд, т.е. съдебната система загнива отвътре!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този Ушев ли, дето го скастриха за забавяне на дела. Този, дето има съмнения,че умишлено влачи подбрани процеси??? Или онази Вл. Янева с циклофреничното разстройство, която ще решава животите на хората??? Че те за охранител на строителен обект ти искат справка от психото, а камо ли да оглавяваш съд!
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За председател на милиционерския съд е назначен съдия Ушев :))))))) Ще го замества Миляков Други членове - Фуражков, Шапкарев, Тъпанчев, Свинаров.....
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве нал сме преборили организираната престъпност ?Само нови служби за големото маане на народни пари...В частност тия лаптопи и други комуникациони системи дето са нахвърляни по масата не са им послужили за абсолютно нищо. Просто поредната далавера, която се използва от новоназначения съд за борба с подобни далавери....Ала бала и дрън дрън. Мижи да те лажем.
33
0
 
8
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 12 години
ПИОНЕРЧЕТА, ЧАВДАРЧЕТА, КРАДЦИ С ТОГИ ПОКРИТИ ЗА ПАРТЯТА БОКОВА, "ВИНАГИ ГОТОВ" !!!
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като,че ли велинградчани окопираха съдебната система. Министърката, Георги Ушев, съпругата на гл. прокурор и др.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахахахаха не не е истина просто. г-н Ушев и да слушкате!
30
0
 
6
 
! Отговори
за 29 преди 12 години
За какво са им тия лаптопи на другарите от снимката?????? Освен да им тежат по чантите, те не могат да работят с тях, гаранция.
29
0
 
6
 
! Отговори
Кукуригу преди 12 години
Правилно, 29 - никакъв достъп на лица над 50-годишна възраст до държавни компютри, само ги хабят.
28
1
 
9
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Кои комунисти ще излезнат по-читави...Правешките ***(ГЕРБ,Атака) или Лукановите(БСП,ДПС,НДСВ,РЗС,СДС,ДСБ,ВМРО)... голям избор имаме в Гоцев Мутростан....няма що... да се чудиш кой антибългарин ще те пожали повече... занем че комуниста е безрдоник по дефиниция.. за тях е важен интернационала....
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Половината от тия пенсии сигурно не знаят откъде се включват лаптопите дето са ги наредили пред тях.. с наши пари..
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Георги Ушев. Да не е от милиционелско семейство стази фамилиа.Хахахаха
25
1
 
20
 
! Отговори
Веско Маринов преди 12 години
Цецо нареди свои хора и в съдебната система.
24
0
 
22
 
! Отговори
ААААААААА преди 12 години
МРЪСЕН УУУУУШЕВ ГАДЕН *** -ДАЙТЕ ДАЙТЕ ДАЙТЕ ГО НА НАС
23
0
 
23
 
! Отговори
футболен хулиган преди 12 години
Логично е Ушев да оглави съда. Все пак МВР си има кадри и за съдебната система. ...Когато над София мръкне, а Ушев си легне пиян...
22
0
 
9
 
! Отговори
Елф преди 12 години
Време е Гепанев,да поеме министерство на финансите,Болестников -министерство на здравеопазването,а Подслушников-ДАНС.