Ушев не ще битки, иска ефективен съд "Антимафия"

"Не виждам основания спецсъдът да бъде обявен за противоконституционен"
8 окт 2011 08:14,
54
Ушев не ще битки, иска ефективен съд "Антимафия"
Георги Ушев. Снимка: БТА

Георги Ушев, председател на Специализирания наказателен съд обяви, че не вижда законови основания той да бъде обявен за противоконституционен.

"Предизвикателството пред мен е този съд да заработи и да отговори на очакванията на обществото за справедлив, ефективен, компетентен и принципен съд", посочи той.

Още по темата
3 май 2010 12:18
217
"Не поемам този пост с нагласата да водя битки с когото и да било и не очаквам да има политическа намеса в работата на съда", категоричен бе Ушев.

Шефът на "Антимафия" изрази увереност, че всеки съдия ще гледа и взема решенията за делата професионално и по доказателствата.

Според него в закона има предпоставки процесите да приключват по-бързо.

"Възможно е едно дело да приключи за няколко месеца, но много зависи от това колко дела постъпят, когато Специализираният съд заработи. Вземането на справедливо решение обаче е много по-важно от самоцелната бързина за приключване", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tози спецсъд чий ще го бара, за какво изобщо ще функционира, ако Киро ***, ***-аджиите, Хр.Ковачки, В.Златев, Крадлив Дедо, гей Станишков, Доган Сополя, Цвъцко апартаментчика, агент Гоце, Боко Тиквата, Трактора и цялата останала знайна и незнайна нагла крадлива *** не се озове зад решетките???
53
0
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 12 години
Да, ама като кажеш Г.Ушев ,става ГУШЕВ.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все пак по-добре ушев,отколкото гушев.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този е толкова щастлив и доволен, сякаш за го назначили за директор на конкурс за миски.
50
1
 
2
 
! Отговори
коко преди 12 години
ушев е ушев е наркоман,гаден ушев да те наричат да те *** взв всеки квартал..
49
0
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Така че или политиката на ВСС за издигане на кадрите е объркана, или самите ние не проумяваме какво правят и каква я вършат топмагистратите-професори и доценти в съдебната с-***. Очевидно и тези от ЕК не проумяват какво става, но Финландия и Холандия ни отрязаха от Шенген, както се изрази мин.на вътр.работи на Холандия Геерд Леер: "Членството в Шенген не е технически, а политически въпрос. Признаваме усилията на двете правителства, но резултатите не са достатъчни. Все още има значителни недостатъци в спазването на върховенството на закона, случаи на корупция по върховете на властта и организирана престъпност в практиката на съдебната система." Разбирате ли, не става въпрос за корупция , а за организирана престъпност ! Вашето мнение, съдия Ушев? Имайте впредвид, че Янев вече е приготвил флашката за записа със СРС!
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поздравявам новосформираният съд и дано удовлетвори чувството за справедливост на българина.Безработни мутрички треперят,че ще си намерят най-после майстора,Сашето Диков плюе,та храчи,Алексейчо гледа умно и реди...Кучетата си лаят-кервана си върви.
47
6
 
3
 
! Отговори
Атила преди 12 години
Аз съм болен ***,обичам да се боцкам и наливам до захлас.Не ме вземат никъде на работа,поради предните причини,а и нямам образование.Затова мразя съд,прокуратура,полиция,парламент-там работят млади и образовани хора,а на мен не ми се учи,защото съм *** и съм завършил университета на улицата.Аз насъсквам хората по форумите срещу властта,независимо каква е тя,защото искам анархия.Бях мутричка и ми даваха пари да плаша,да гледам страшно да си показвам мускулите.Никой не ми е искал диплома.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Ушев - **** але-алее!!
45
5
 
5
 
! Отговори
ОЧАКВАМЕ ВИ ...! преди 12 години
А дано ,..ние ги хващаме ,а и те не ги пускат ,.....а дано !
44
2
 
6
 
! Отговори
от пеуник преди 12 години
Да му имам фамилията на този! Навремето когато бях в казармата, на генерал Дупев и старшина Гъзибаров им се наложи да си сменят фамилията по заповед на Началника на Генералния щаб.
43
4
 
10
 
! Отговори
Nalivach преди 12 години
Ушев ***
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дори не е изброил сред приоритетите на Съда - Независим...Това показва манталитет и визия. Иначе ако беше учил малко повече и имаше по-висок юридически морал би видял Противоконституционалността. Ама нейсе ... на нас учено не ни трябва, де що *** се появи моменталически дръпва.Чакам с нетърпение сега да започнат да ни обяснят и че проекта за закон за отнемане на имущество придобито от престъпна дейност БЕЗ съд е нещо прекрасно, нищо, че освен в Англия няма еквивалент...
41
2
 
18
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
кажи му Ушев и не го обиждай повече...
40
2
 
16
 
! Отговори
kk преди 12 години
Ами той и Цветанов не вижда нарушение на Конституцията,но го оправдавам,защото или не я е чел,или не я е разбрал!Но за един магистрат да не вижда.....започвам да питам,кога и от къде му е дипломата
39
5
 
5
 
! Отговори
Атила преди 12 години
Аз съм един *** и психично болен извратеняк,говорят ми звездите,получавам факс от други планети,те ми казват какво да правя с живота си,защото съм срещу полиция,парламент и всякакви други форми на държавност!Аз съм за -да хващаме гората,да се бием и убиваме безнаказано,защото съд и полиция са дяволски формирования...Анархия и нека по силния да победи!Казах!
38
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...какво може да се очаква от тоя специализиран съд, щом председател му е Ушев?
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атила,избягал си от лудницата,незабавно се върни да си вземеш лекарствата,че такива велики простотии си наредил!И да спреш силните наркотици и алкохола,че рано сутринта си се отрязал!
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
накрая на мандата вече ще е Гушев
35
7
 
16
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Появиха се отрочета на милиционерски пачаври, дето ги лъжат че бащите им били полицаи, ха, ха....ЗАПОМНЕТЕ :Днешните МИЛИЦИОНЕРИ са родени на 9.IX върху труповете на Българските полицаиБългарските полицаи избиваха комунисти и режеха партизански глави а днешнитe милицонерски *** пазят незаконната 67 годишна комунистическа власт но не за дълго !От Милиционер не става Полицай, от него става само ***, от детето му *** а от жена му ПроституткаКАЗАХ !!!bulgarya.tk/police.html