Съдът извади Христо Грозев от "Медийна група България"

САС отмени и запора върху имуществото на пресгрупата
Обновена: 17 ное 2011 17:33 | 17 ное 2011 17:33,
10
Съдът извади Христо Грозев от "Медийна група България"
Снимка: БТА

Софийският апелативен съд отмени запора, който бе наложен върху имуществото на „Медийна група България – Холдинг“, съобщиха от съда.

Освен това апелативните съдии извадиха Христо Грозев от управлението на пресгрупата, издател на вестниците „Труд“, 24 часа“ и „168 часа“.

Бившият съдружник на Любомир Павлов и Огнян Донев в медийната група на практика бе върнат в управлението на вестниците, след като СГС реши да наложи допълнителна обезпечителна мярка – особено представителство на представляваното от него дружество „БГ Приватинвест ГмбХ“.

Още по темата

В решението си апелативните съдии посочват, че законът не предвижда налагане на обезпечителна мярка „особено представителство“, както и че мярката е „изключително неподходяща“, защото може да възпрепятства дейността на дружеството.

Решението на Апелативния съд е окончателно.

Припомняме, че за запора на имуществото на „Медийна група България“ стана ясно на 19 октомври, когато в Полиграфическия комбинат влезе съдия-изпълнител и започна да описва имуществото.

Ден след разгласяването на новината Висшият съдебен съвет предложи за уволнение съдийката, издала решението за запора на комбината. Мотивите бяха, че Мария Георгиева е допуснала редица нарушения по движението на няколко дела и става дума за случаи от периода от 2010 до август 2011 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.