Пуснаха Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна

През юли тя беше открита удушена в Борисовата градина
Обновена: 24 ное 2011 13:17 | 24 ное 2011 12:45,
103
Пуснаха Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна
Пламен Трифонов излиза на свобода. Снимка: Булфото

Софийският апелативен съд (САС) пусна от ареста Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна Кръстева.

Днес магистратите отмениха мярката му за неотклонение "задържане под стража" и му я замениха с "подписка".

Още по темата

Според съдиите обоснованото предположение за това, че именно той е извършил убийството "не само вече е разколебано, но и почти липсва". Решението на САС е окончателно.

В заключението на съдебномедицинската експертиза за момента на настъпване на смъртта на жертвата се твърди, че тя е настъпила от 36 до 40 часа преди намирането на трупа й, което оневинява подсъдимия, защото по това време Яна Кръстева е била с друг мъж и това автоматично създава алиби на подсъдимия, обявиха магистратите.

Миналата седмица Софийският градски съд го остави в ареста заради това, че подсъдимият няма постоянен адрес и може да се укрие, а и заради доказателствата, които го сочели като убиеца на Яна. 

Най-важните улики срещу него са косми, иззети от трупа на жертвата, които по морфологични белези били сходни с неговите. Те бяха изпратени за ДНК експертиза в Австрия, но тя се очаква да бъде готова едва след 1-2 месеца.

"Абсолютно съм невинен", промълви тогава Пламен и отсече, че по време на убийството е бил с майка си и че има алиби.

Яна беше открита мъртва на 10 юли т. г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
18
 
! Отговори
ИИ преди 12 години
Започвам да вярвам на съдебната система! Дано се отърси от внушенията на изпълнителната власт.
81
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от самото начало бях почти убеден, че е русинов. просто няма едно негово действие, което да се приеме като логично. въпрос на време русчо да го стегнат.а, на цц сигурните доказателства ? ...
80
0
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 12 години
Вметка - пост 78 се отнася до HeyJude
79
0
 
16
 
! Отговори
botox преди 12 години
HeyJude, предлагам да се ... прегърнем за сдобряване и да се разходим в парка ;) Шегата настрана. Направихме си добра дискусия. Пък и не успях да ти сложа думи в устата. Приятелския ми съвет към теб, а и всички други е - мислете с главите си, бъдете в съзнание, подбирайте маршрутите за прибиране нощем, бъдете с и сред хора, не подценявайте ситуациите и не надценявате възможностите си за справяне с тях. Дано нямаме поводи за подобни дискусии!
78
0
 
9
 
! Отговори
Бай Хой преди 12 години
А според мен те усеща и то доста добре! Следя ви епистоларната престрелка и категорично botox е прав. В доста случаи на убийства ( и не само) наистина може да се говори за съвина (има и такъв термин). Конкретно в случая не мога да кажа, защото не съм запознат с всичко събрано по делото. Но от изнесеното (ако е вярно) много по-вероятния извършител е Николай Русинов. Дали е било умишлено или неволно, при сексуална асфикция, е въпрос на доказване.
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
74, изказаното от теб съждение:"според справка мобилния му телефон е засечен далече от Борисова градина по това време на нощТа..."доказва, че мобилният телефон е бил някъде си. Но той не е жизнена част от човешкия организъм, следователно не може да се приеме за 100%, че човек и телефон са били на едно и също място по това време.
76
0
 
1
 
! Отговори
HeyJude преди 12 години
Ботоксе, ти ли си 59 или говорим за различни цитати, че не мога да ти хвана дирите на постовете?Ок, нека да се коригирам - 99,99999999% (вероятно изключенията са 6-*** откачени из целия свят) от хората не търсят собственото си брутално убийство, както и да се държат. Случаят, който обсъждаме определено не е такъв. И тъпата постъпка на един човек не е извинение или оправдание за престъплението на който и да е. И не ме усещаш добре, само да кажа:)))
75
0
 
1
 
! Отговори
74 преди 12 години
еми "обосновано предположение" явно спред някой умник точно това значи... наплюнчваш си шпръста, вдигаш го високо горе и на квото ти заприлича... това е положението в тая "държава"
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"иззети от трупа на жертвата, които по морфологични белези били сходни с неговите" - това нищо не доказва. Освен това нали според справка мобилния му телефон е засечен далече от Борисова градина по това време на ноща....
73
0
 
5
 
! Отговори
botox преди 12 години
HeyJude, усещам те разгневена и нелогична в аргументите. Относно цитата - дори нямаше думата "секс". По отношение на канибала - с него опровергах съждението ти, че няма хора, които да търсят бруталното си убийство. Сама разбираш, че в природата има болни хора. Те имат болестни мотиви. Не съществува такава превенция, която да ги ограничава от тъмните улички. Човек е развил интелект, за да се адаптира и пази. Не можеш да сложиш по един полицай лична охрана на всеки жител на планетата.
72
2
 
4
 
! Отговори
HeyJude преди 12 години
Botox, дали няма ралика между това да кажеш на някой, че искаш да те убие и изяде и да кажеш, че искаш да пиете заедно и да прави секс с теб? И и в двата случая да получи почти едно и също? Наистина ли не виждаш ОГРОМНАТА, КОЛОСАЛНА и НЕОБХВАТНА разлика?И да ти кажа за тъмните улички и самотните хора - грешката не е в самотните хора, а в тези които ги дебнат в тъмните улички. Те не трябва да са там, а не самотните хора. Друг е въпросът къде трябва да е полицията.
71
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къде си бе цецко, къде са ти сигурните доказателства, клоун такъв?Сега ако бяхме нормална държава и този не беше клошар, щеше да е готино да те осъди за набеждаване.
70
1
 
3
 
! Отговори
до Мърдок преди 12 години
мда, трогателно е да се пише след акто е минало време от случката. Реално, нито Яна, нито двамата и предполагаеми убийци не са били на фестивала, който всъщност си беше концерт, а са слушали музиката от близкото заведение в парка без пари. Така че полицията и охраната на концерта няма отношение към тревата и хапчетата, които тези са употребили. Плюс това те сами са си ги занесли, не става дума за разпространение ...
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в тоя случай, а и не само в тоя, вината е изцяло и само на полицията и прокуратирата... като са некадърни да съберат доказателства, ето това правят, хващат някой подобен човек, завъртат го в мелницата и отчитат работата за свършена, и кво от това, че не бил точно виновния? голяма работа, все тая, нали си "свършихме" работата добре, запушихме на тълпата устата ? да, ама не... развоня се непроятно
68
0
 
3
 
! Отговори
botox преди 12 години
HeyJude, и тук не си права. Генерализираш. Германския канибал Армин Майвес беше намерил доброволец в интернет и заедно бяха хапвали от плътта му. Ако човек не положи старание да се опази, няма кой да го направи. Убийствата имат общ модел откак свят светува - тъмна уличка, парк, гора, паркинг, малко хора, самотни жени и мъже, уязвими, а какво остава, когато си сред потенциални извършители - ела вълчо, изяж ме. Не оправдавам и не съдя, а обяснявам причинно-следствени връзки, толкова!
67
1
 
2
 
! Отговори
HeyJude преди 12 години
59, извинявай, докато "секс" не стане същото като "безразборен секс" не си ме цитирал коректно, доколкото си ми сложил в устата свои думи.За самоубийството - добре, в същия пост съм ти дала пример как всъщност и пиенето, и пушенето и безразборният секс са успели да са само етап за доста хора миналия век.
66
3
 
1
 
! Отговори
До АНИ преди 12 години
Мила ти наистина си страшно ***!
65
3
 
4
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
#62, теоретично не го търсят. Ако ги питаш, ще отрекат и ще са честни при това. Само дето на практика има разминаване! Не може да се кефиш на ***, да търсиш компанията им, да ги аплодираш, когато се държат лошо с други, непознати хора, а накрая да кажеш "Ама аз не заслужавам такова нещо". Сори, ама това е паразитски начин на живот. Всеки *** не трябва да живее!
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
после съда им виновен... като едното нищо могат да предложат за осъждане по "обосновано предположение" когото си искат... просто нямам думи... по целия свят се работи с неопровержими доказателства, нашите умници "обосновано предполагат" - и после писъци до бога как лошите съдилища не им осъждали тея, дето някой си е наумили, че трябва да са осъдени просто щото на него така му се струвало по-правилно... отврат направо
63
4
 
8
 
! Отговори
Наркоман преди 12 години
Абе при предишните правителства и Станишев ние си живеехме по добре, имаше много дилъри, дрогата беше евтина и можеше спокойно да се друсаме и да спим под мостове, по градинки и по подлези и строежи и правителството на Станишев беше социално - полагаше специални грижи за всеки наркоман докато спи надрусан в подлеза или в градинката двама полицаи го пазеха да не го оберат или изнасилят. А от както ГЕРБ е на власт страната е съсипана, цените скачат и човек не може спокойно да се надруса и да заспи в някоя градинка защото не знае какво ще му се случи. Какво лоши има в това да се напиеш и да се надрусаш и да заспиш в подлеза - къде е полицията на Цветанов да ни пази питам аз когато милиарди от бюджета отиват за полиция!