Пуснаха Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна

През юли тя беше открита удушена в Борисовата градина
Обновена: 24 ное 2011 13:17 | 24 ное 2011 12:45,
103
Пуснаха Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна
Пламен Трифонов излиза на свобода. Снимка: Булфото

Софийският апелативен съд (САС) пусна от ареста Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна Кръстева.

Днес магистратите отмениха мярката му за неотклонение "задържане под стража" и му я замениха с "подписка".

Още по темата

Според съдиите обоснованото предположение за това, че именно той е извършил убийството "не само вече е разколебано, но и почти липсва". Решението на САС е окончателно.

В заключението на съдебномедицинската експертиза за момента на настъпване на смъртта на жертвата се твърди, че тя е настъпила от 36 до 40 часа преди намирането на трупа й, което оневинява подсъдимия, защото по това време Яна Кръстева е била с друг мъж и това автоматично създава алиби на подсъдимия, обявиха магистратите.

Миналата седмица Софийският градски съд го остави в ареста заради това, че подсъдимият няма постоянен адрес и може да се укрие, а и заради доказателствата, които го сочели като убиеца на Яна. 

Най-важните улики срещу него са косми, иззети от трупа на жертвата, които по морфологични белези били сходни с неговите. Те бяха изпратени за ДНК експертиза в Австрия, но тя се очаква да бъде готова едва след 1-2 месеца.

"Абсолютно съм невинен", промълви тогава Пламен и отсече, че по време на убийството е бил с майка си и че има алиби.

Яна беше открита мъртва на 10 юли т. г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
6
 
! Отговори
Граматиков преди 12 години
До неграмотниците във форума!ОТКОГА, ДОКОГА и НАКЪДЕ се пишат слято! Не издевателствайте над българския език!
101
1
 
4
 
! Отговори
отвратен преди 12 години
Но това е пълен ***, ***. Вижте му мутрата. Егати ***.
100
0
 
1
 
! Отговори
BULDOG преди 12 години
ZAPALETE MU KASHTATA NA TOIA BULDOG , NE VIZDATE LI CHE TOVA E UBIEZ.......... TOVA CHE NE E ZIGANIN NE GO OPRAVDAVA
99
0
 
2
 
! Отговори
Кайзер Созе преди 12 години
Оня *** с "флешбековете" що не е задържан все още ?
98
5
 
2
 
! Отговори
KASAPINA преди 12 години
ETO ZA POREDNO POREDNIA IZROT NA SLOBODA KAK NE VINOVEN TA SAMO ZA FIZONOMIATA MU ZA SLUJAVA DESET GODINI AKO BE6E *** DOSEGA DOJIVOT DA SA MU DALI NEKA SEGA DA OTIDAT VSI4KI BULGARI I DA PALIAT NEGOVIA DOM I SEMEISTVO NALI SE BORITE ZA SPRAVEDLIVOST KAKVO 4AKATE ITOI E OBIL BG MOMI4E AMA STESI EDNI I S6TI.
97
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце,и ти и съда ти сте нещастни п****и,*** проста.
96
2
 
25
 
! Отговори
Полжовник Ропотамов преди 12 години
Имаше едно време един полковник в МВР казваше се Граматиков , та само за статистиката ТОЙ НЯМАШЕ НЕ РАЗКРИТО УБИЙСТВО !!! Ако се роди такъв криминалист трудно ще се отгледа а и не се знае дали на МВР е изгодно да има професионалисти !!! Колкото си по-некадърен си по-удобен!!!
95
2
 
14
 
! Отговори
Rad преди 12 години
Истината е, че комунистът михаил миков унищожи цялата система на МВР и пенсионира доста кадърни кадри по на 40-50 години. Криминалист не се създава за година
94
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Навремето имахме едни от най-добрите ДНК експертиПървата работа на Михаил Миков, когато стана министър беше да ги пенсионира !Сега ще чакаме австрийците да ни бършат насраните дупета ...
93
0
 
7
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
А кой е убиеца тогава като не е той ??????
92
6
 
2
 
! Отговори
ЧЕЦИ преди 12 години
Ха-Ха добре,че бяха червените Комунист-Гейове та и ас да се ПрАскаМ от Зад!!!Лапам и по АдреС на Желаещите!!!!
91
7
 
6
 
! Отговори
ЧЕЦИ преди 12 години
Ха-Ха мен първи ме пуснаха на свобода нищо че аз съм убиецът. Да живее герб! Да живее цеко и боко *** кратуни. Докато ги има ние ще продължаваме да убиваме и изнасилваме вашите деца. Стадо благодаря ви, че гласувахте за тях.
90
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Има и некадърни и мързеливи кадри в МВР, но не е само въпрос на некадърност.Жалко но ги разбирам редовите служители, независимо на какво ниво в ерархията са.Каквото им наредят, това вършат.Царица-парица управлява света.Или се съобразяват, или губят службата.А ако са много упорити да търсят правдата, ще се намери "по-способен" от тях, който ще изпълнява. Не съм в системата на МВР.Познайте откъде го знам и правя същото за да оцелея, ако успея.Заради едната заплата слушкам.Много жалко.Безработица е
89
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
100 % е тоя *** Русинов. По простата причина, че е склонен към насилие над жени. С очите си съм го виждал пиян на морето да дърпа и тормози непознато момиче, което не иска да си тръгне с него от един бар. А съм чувал и за други подобни изпълнения от негова страна. А и цялото му поведение около този случай говори, че не му е чиста работата. Чудя се колко нависоко са му връзките, че толкова време не го закачат.
88
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пускайте си децата да пият и друсат по градинките и после ги търсете....а, да вашите не са такива. Добре, просто не сте ги видели, когато е трябвало.
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе само на мен ли ми се струва, че "кадърността" и на мвр-шефа, и на приятелчетата му от прокуратурата, все повее и повече изглежда "обоснована" ?
86
1
 
12
 
! Отговори
Intuition преди 12 години
Русинов е!
85
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само една такава новина ....... и рухва като картонена кула изградената с толкова старание репутация на правителството, че се справя с престъпността. Нали се канеха на ред политици - няма осъдени. Грандиозни "успехи" срещу организираната престъпност - един осъден. Битовата престъпност никога не е била толкова голяма.ББ си постави две главни цели - магистралите и престъпността. Самостоятелно изградените магистрали в километри за две години и половина са истински провал, както провалът на МВР.
84
0
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
От самото начало се знаеше кой е убиеца!?!?! Но той има стабилен гръб зад себе си, затова отказа да седне на детектор на лъжата!!! Питам до кога убийците ще бъдат под закрила на полиция и прокуратура????? Не са ли наядоха на мръсни пари! Стига са закриляли убийци и престъпници!
83
0
 
12
 
! Отговори
HeyJude преди 12 години
Ботоксе, прав си, палци горе за последния ти пост.Бай *** - съвината с жертвата я има само при пътно-транспортни произшествия, а не при умишлени убийства. Иначе факт е, че Русинов изглежда най-вероятният извършител.