Година условно очаква снахата на Цар Киро

София Христова си призна, че е отглеждала костенурките
Обновена: 13 дек 2011 21:29 | 13 дек 2011 21:29,
68
Година условно очаква снахата на Цар Киро
Любовта към костенурките ще докара присъда на снахата на Цар Киро. Снимка: Булфото

Една година затвор условно с три години изпитателен срок и глоба от 5000 лева. Такова наказание ще отнесе снахата на Цар Киро – 34-годишната София Христова. Тя се е признала за виновна в отглеждането на 63 защитени от закона костенурки.

„Окръжният съд ще разгледа споразумението, сключено между Окръжна прокуратура и София Христова за незаконното отглеждане на костенурки в землището на село Катуница”, съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата Мариана Кирезиева.

Още по темата

Животните са намерени при претърсването на имотите на фамилията. В местността „Изгорялата воденица” снахата на Цар Киро е държала противозаконно 33 сухоземни и 30 шипоопашати костенурки. Три от тях са екземпляри от Червения списък на изчезващите видове.

София Христова се признава за виновна и по тази причина се е споразумяла с прокуратурата.

Ако споразумението бъде одобрено, снахата на Кирил Рашков ще се размине с година затвор условно и глоба от 5 хиляди лева.

Окръжният съд ще излезе с решение нa 19 декември, понеделник.

Три дни по-късно Районният съд в Асеновград ще реши дали да пусне Цар Киро от ареста, който се оплаква от диабет и болки в сърцето.

Дотогава ще стане готова и тройната съдебно-медицинска експертиза за неговото здравословно състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Цар Киро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
53
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Щур купон. За костенурки - пандела, за поръчителство на убийство на човек - под гаранция.
42
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма цар Киро, има Кирчо *** , катунаря от Катуница!!! Време е нещата да си дойдат на мястото. Стига сте крали пари и печелили избори чрез неграмотните и гладни *** и сте се подмазвали на примитивните им самозабравили се "лидери".
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коки, ако общинарите набарат твоите костенурчета, те така ще се изплашат,че като хукнат да бягат ще се тъкалят през глава.И те горките ще се оттърват,стига да са бързи. Само някой *** да не им подложи крак.
40
0
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Коки, ако ти мътиш костенурките не правят тази работа.Няма как да намериш малки костенурчета водени от костенурката -майка.
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а с незаконните постройки какво стана.бойко когаще ги буташ?
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами те трябва да и дадат медал ,че подпомага за размножаването на изчезващи видове.
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАЛКО И Е ПРИСЪДАТА ПОВЕЧЕ ТРЯБВА КОЙ ЗНАЕ КАКВО ОЩЕ Е КРАЛА И КАКВИ СМЕТКИ Е ВЪРТЯЛА ПЪК И 64 ВИДА ТАЯ НАПРАВО ТРЯБВА ДА Я УБИЯТ ИЛИ МОЖЕ БИ ТЕЗИ КОСТЕНУРКИ НЕ СА НЕЙНИ ТЕ СА ПЛАЩАНИ С ПАРИТЕ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ НЕ СЪМ ЛИ ПРАВ ТЯ Е КРАДЛА НЕЩАСТНА
36
2
 
4
 
! Отговори
Посетител преди 12 години
Тези условни за нищо ги нямате.
35
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май е време българския народ да потърси отговорност от тоя съд!!!Стига вече са получавали най големите заплати и привилегии а да се подиграват с българския народ и да осъждат тия *** условно!!!!!!!!!!
34
4
 
13
 
! Отговори
КОКИ преди 12 години
Преди 10 години ми подариха една костенурка и я пуснах на вилата през пролетта.Не след дълго изчезна и реших, че просто е избягала.На следващата година с учудване я намерих случайно и много се зарадвах, наведох се да и се порадвам и видях около нея десетина обли камъчета и само след секунда изумлението ми бе огромно - 12 малки живи костенурчета. Това ме накара да ходя на вилата през всеки почивен ден беше уникално за мен и почти цялото село разбра за тях.И така това продължи 2-3 години.Много хора се учудваха, че са толкова на брой. Един ден когато отидох отново на вилата, а и водех приятели, които не ги бяха виждали, с голяма мъка установих, че моите любимци ги няма. Обикаляхме с часове из двора да ги търсим, нямаше нито една, . Някой беше прескочил оградата и ги беше откраднал много се натъжих.Минаха години, вече бях забравил за тях, когато през 2009 при подреждането на двора под една камара дърва с голяма радост открих една костенурка.Взех я и занесох при майка ми и баща ми.Тя (всъщност той) въобще не се плашеше от нас и въобще не си криеше главата в корубата, кръстихме го Коки - още си е жив до ден днешен, но за да го предпазя от изчезване, имитирам пред селяните, че го качвам в колата, след което пак го пускам на двора. Та въпросът ми е, ако общинарите намерят Коки на вилата ми, дали ще ми го вземат ?
33
1
 
18
 
! Отговори
Ужасът за Българите преди 12 години
Второ денонощие Катуница е център на етнически размирици между българи и роми. Българите дадоха две непрежалими млади жертви. Ромите се разделиха с няколко опожарени вече къщи. Тук изниква въпросът "Кое е по-важно - мъртвите българчета или ромските хасиенди?". Отговорът е почти толкова лесен, колкото на въпросът "Адекватни и безпристрастни ли са националните ни медии?". Срам за журналистиката бе начинът на отразяване на размириците в национален ефир. Каква беше причината, некадърност или преднамереност? ТВ екипите и журналисти засипаха генерален комисар Калин Георгиев с въпроси "Защо е допуснато опожаряването на ромските къщи?. Толкова ли драги "колеги" жалите за тези къщи. Зададохте ли въпросите "Защо се допусна убийството на един български младеж?", "Защо се допусна смъртта на втори български младеж?", "Защо ромските фамилии се чувстват недосегаеми?". Не са ли именно това правилните въпроси? Защо не ги зададохте? Националните телевизии отразиха подробно палежите тази нощ. Къде бяха снощи, да отразят убийствата и размириците? Защо само Plovdiv24 започна
32
2
 
13
 
! Отговори
Никога вече преди 12 години
Това в цивилизовани страни не може да се получи.***,*** срещу Българин.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
GLUPOSTI KOSTENURKI - CHUDIAT SE ZA KAKVO DA SE HVANAT, HORATA IZNESOHA BALGARIA.......
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"... София Христова се признава за виновна и по тази причина се е споразумяла с прокуратурата ...""- Как ромите (***) се СПОРАЗУМЯВАТ с прокуратурата?" - Тема за дипломна работа за новоизлюпените юристи!!!
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще му строшиме К..А на Киро,а накрая и ще ни осъдят в Стасбург.
28
1
 
16
 
! Отговори
Remaind преди 12 години
Второ денонощие Катуница е център на етнически размирици между българи и роми. Българите дадоха две непрежалими млади жертви. Ромите се разделиха с няколко опожарени вече къщи. Тук изниква въпросът "Кое е по-важно - мъртвите българчета или ромските хасиенди?". Отговорът е почти толкова лесен, колкото на въпросът "Адекватни и безпристрастни ли са националните ни медии?". Срам за журналистиката бе начинът на отразяване на размириците в национален ефир. Каква беше причината, некадърност или преднамереност?ТВ екипите и журналисти засипаха генерален комисар Калин Георгиев с въпроси "Защо е допуснато опожаряването на ромските къщи?. Толкова ли драги "колеги" жалите за тези къщи. Зададохте ли въпросите "Защо се допусна убийството на един български младеж?", "Защо се допусна смъртта на втори български младеж?", "Защо ромските фамилии се чувстват недосегаеми?". Не са ли именно това правилните въпроси? Защо не ги зададохте?Националните телевизии отразиха подробно палежите тази нощ. Къде бяха снощи, да отразят убийствата и размириците? Защо само Plovdiv24 започна още от снощи да следи темата и да информира? Защо националните телевизии
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
za6to ne sadat i drugi koito imat zoologi4eski gradini vav vilite nezakoni
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 19 декември лидерът на АТАКА Волен Сидеров се завръща на екран като водещ на две свои авторски предавания по телевизия "Алфа". От медията споделиха, че първото е с класическото име "АТАКА с Волен Сидеров" и ще се излъчва от понеделник до петък от 19,30 ч. В него националистът ще анализира, коментира и разнищва лъжите и далаверите на управляващи и опозиция. Политически и социално ангажираната рубрика на Сидеров ще е с продължителност между 20 и 30 минути. Да припомним ли, че именно това авторско предаване на лидера на АТАКА направи известна залязващата кабеларка СКАТ? А че в часовия пояс на неговото предаване рейтингът на Винкеловата телевизийка удари в земята такива предавания като "На 4 очи" с Цветанка Ризова по Нова телевизия и бТВ "Репортерите" на Красимир Герговия канал? Ако върнем лентата ще видим, че водачът на патриотите се раздели със СКАТ след изборите пред 2009 г., когато медията започна да играе открито с ДПС и БСП и да плюе по АТАКА, защото подкрепи единствената тогава алтернатива на тройната коалиция в лицето на ГЕРБ. Така вече 2 г. кабеларката облъчва зрителите си с лъжи и клевети по адрес на Волен Сидеров, с което полегна на Доган и Гоце. Преди време пред в. "Атака" собственикът й Валери Симеонов - Винкела сам призна, че очаква "едни пари" от Първанов, за да си направи партия, която вече е факт. Същият субект с железарски псевдоним пък стана председател на Общинския съвет в Бургас именно благодарение на АТАКА, която днес плюе с неистов бяс.Второто продуцирано и водено от Волен Сидеров предаване ще се излъчва под името "Студио АТАКА". Зрителите на "Алфа ТВ" ще могат да го гледат всяка неделя от 12 до 13 ч. То ще подложи на дисекция всички злободневни теми от седмицата, които казионните медии избягват да коментират от страх да не обидят "бащицата си" Бойко Борисов и национално безотговорната политика на кабинета на ГЕРБ.
25
2
 
20
 
! Отговори
George1 преди 12 години
Такава гъзоближеща медия като Dnes.bg няма.Само тук титулувате миризливите ***,засрамете се имайте поне малко достойнство.
24
4
 
6
 
! Отговори
дедо Тъпчо преди 12 години
Я имам ена такваз жалва на двора повеке от двайсе годин,зимата са заровя в плевнята и спи а пролетес излаза и трагва след мене да я храна,много обича марули и от ръцете ми ги яде и се след мен връви кат куче апък кучето го страх от ней и она кат трагне по него оно *** и бега и са качва на колибата си отгоре...хи хи хи...стои на колибата кат паметника на свободата и не мърда дорде жалвата не са махне-голем смех...и ся кво? и мене ли ша *** съдат бе?...ша ми осъдат дедовия *** и он одавна е осаден