Година условно очаква снахата на Цар Киро

София Христова си призна, че е отглеждала костенурките
Обновена: 13 дек 2011 21:29 | 13 дек 2011 21:29,
68
Година условно очаква снахата на Цар Киро
Любовта към костенурките ще докара присъда на снахата на Цар Киро. Снимка: Булфото

Една година затвор условно с три години изпитателен срок и глоба от 5000 лева. Такова наказание ще отнесе снахата на Цар Киро – 34-годишната София Христова. Тя се е признала за виновна в отглеждането на 63 защитени от закона костенурки.

„Окръжният съд ще разгледа споразумението, сключено между Окръжна прокуратура и София Христова за незаконното отглеждане на костенурки в землището на село Катуница”, съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата Мариана Кирезиева.

Още по темата

Животните са намерени при претърсването на имотите на фамилията. В местността „Изгорялата воденица” снахата на Цар Киро е държала противозаконно 33 сухоземни и 30 шипоопашати костенурки. Три от тях са екземпляри от Червения списък на изчезващите видове.

София Христова се признава за виновна и по тази причина се е споразумяла с прокуратурата.

Ако споразумението бъде одобрено, снахата на Кирил Рашков ще се размине с година затвор условно и глоба от 5 хиляди лева.

Окръжният съд ще излезе с решение нa 19 декември, понеделник.

Три дни по-късно Районният съд в Асеновград ще реши дали да пусне Цар Киро от ареста, който се оплаква от диабет и болки в сърцето.

Дотогава ще стане готова и тройната съдебно-медицинска експертиза за неговото здравословно състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Цар Киро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ta cela Balgaria e edin Zoopark be
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
GLUPOSTI GLUPOSTI GLUPOSTI
61
0
 
2
 
! Отговори
доктора преди 12 години
Питам се,ако чалга звзда отглеждаше костенурки,дали щяха да и пернат условна присъда?
60
0
 
7
 
! Отговори
Shark преди 12 години
А присъда за убиството кога ще има. Стига сте ни хвърляли прах в очите. Целия им *** род са убийци, и трябва да бъдат публично растреляни. Не ни занимавайте с костенурки и не сменяйте темата. Долни убийци, ефективни присъди за тях. И референдум за връщане на смъртното наказание!!!!!!
59
0
 
6
 
! Отговори
зоолог преди 12 години
а костенурките с каква присъда са били, ефективна или смъртна, та тя ще получава условна, за колко се споразумяхте за да и се размине за кой ли път, Недоразумението Български СЪД
58
0
 
8
 
! Отговори
!?? преди 12 години
5000 лв. глоба за 63 костенурки ! Или излиза по 79,36 лв. глоба на костенурка ! Тези от съда нормални ли са ?!? Глобата трябваше да е 5000 лв. на КОСТЕНУРКА, а не за всичките !!!
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да съм костенурка в тази държава!
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО НЕ БЕШЕ ТРАГИЧНО, ЩЕШЕ ДА Е КОМИЧНО, ЗА КАКВИ КОСТЕНУРЧЕТА И УСЛОВНИ ПРИСЪДИ СТАВА НА ВЪПРОС, КАТО ТИЯ ХОРА СА ЗА РАЗСТРЕЛ. СМЕЕЕХ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКИЯТ СЪД - НАЙ-ХУМАННИЯТ В ЦЕЛИЯ СВЯТ И ДАЖЕ И В ДРУГИ СВЕТОВЕ!
55
0
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
53Циганите знаеш, са гласоподаватели и то многобройни. Никое правителство досега не е искало да ги сърди, дори напротив . Не очаквай тарторите им да бъдат осъдени за поръчково убийство.
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия се *** с нас. Година условно....
53
1
 
2
 
! Отговори
ivanova еколог преди 12 години
Костенурките на стимката са червенобузи ,който не живеят у нас в природата и не са защитен видов. Дори не трябва да се пускат в природата защоте нямат естествени врагове и ще нарущат хранигелната верига в екосистемата.
52
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те прегазиха младо момче на пътя, а ще ги съдят за костенурки.
51
0
 
32
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Всички тези *** ТРЯБВА да са в панделата -има ли поне едно нещо законно при тях -РАБОТИЛИ ЛИ СА ИЗОБЩО НЯКОГА ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Освен с кражби и лъжи в живота си нещо друго правили ли са ????!!!!!
50
0
 
37
 
! Отговори
do-Яни *47 преди 12 години
От цялата им рода най-невинният вече има присъда, а винoвнитe са на свобода.---------Taka e v balgaria
49
0
 
27
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
А вие чакайте да ни приемат в Шенген... Нали точно това е причината да не ни искат. Огромната корупция , престъпност и липса на всякаква законност! От къде измислиха тия споразумения с прокуратурата? За да няма адекватни наказания на престъпления ли и то на рецидивисти?
48
1
 
4
 
! Отговори
снахата на Киро преди 12 години
Gospoda upravnici edna tamna nosh kostenurkite okupiraha dvora i ni napadnaha. Ot togava ne iskat da si hodiat, no nie si malchim za da ne ni obviniteha,ha, ! Tazi snaha goliama geroinia razseiva obvinenieto kam svekara.;)
47
1
 
21
 
! Отговори
ЦАр Киру Български преди 12 години
Кръвта на костанурката е много полезна за здравето-гони холкестрина и вдига самолета!!!Цар ви Киру пляка Царица Костадинка по 3 пъти на ден ,защото пие от нея... А какви мръвчоци има вкусни....
46
0
 
24
 
! Отговори
Яни преди 12 години
От цялата им рода най-невинният вече има присъда, а останалите са на свобода. После не ни искали в шенген. Е как да ни искат? Кой знае как хората се забавляват като ни гледат сбърканата ни държава
45
13
 
15
 
! Отговори
неразбрал преди 12 години
Ако човек отглежда застрашени от изчезване видове в домът си това престъпление ли е? Ако ДА, цялата система е сбъркана. Според мене тоя човек е за награда дето им увеличава популацията. Направо се обърках. То все едно да съдим най-големите зоопаркове в света, че развъждат панди и правят всичко възможно да ги спасят от изчезване.
44
0
 
26
 
! Отговори
Веселинъ Радославовъ преди 12 години
Титлата "ЦАР" е достойна и автентична, според историята ни титла,благодарение на която днес можем да се чувстваме горди от факта,че сме българи.Как е възможно, жалките списвачета в тоя комунистически вестник,да използват преждеспоменатата титла,за да наричат така един плебей-***,който никога не е бил и не ще бъде българин ? Значи пак става дума за приведена в практика партизанщина,нали? РЕПУБЛИКАНСКИ ЦИНИЗЪМ !!!