Това, че съм очевидец на пожарите, не значи, че съм аз!

Софийският градски съд остави в ареста Юлиян Ковачки
Обновена: 18 дек 2011 19:08 | 18 дек 2011 16:56,
242
Това, че съм очевидец на пожарите, не значи, че съм аз!
Ковачки бе доведен в съда под засилена полицейска охрана. Снимка: БТА

Софийският градски съд остави в ареста Юлиян Ковачки, обвинен за 12 палежа в столицата.

Според магистратите има достатъчно доказателства за авторство на престъпленията му, има опасност той да се укрие, а и може да извърши друго престъпление, поради факта, че е осъждан за предишни престъпления.

Ковачки е осъждан общо четири пъти - за хулиганство и за шофиране в нетрезво състояние, като последните му 3 присъди са от 2011 г.

Пред съда 29-годишния мъж заяви, че е бил черпен с водка и бира в Седмо РПУ и чак след това с него са били провеждани разпитите в Института по психология на МВР.

Още по темата

"Това, че съм бил очевидец на пожарите, не означава, че съм аз. Аз просто минавам от там почти всеки ден. Не знам защо всички са срещу мен, но аз обикалям квартал "Младост", защото имам много приятели, значи ли това че и последните палежи в квартала също са мое дело", обърна се Ковачки към съда и поиска да бъде освободен под домашен арест.

Пред съда защитата му изтъкна, че е сирак и е имал трудно детство. Израсъл е по домове за деца, лишени от родителска грижа, а след това е настанен в приемно семейство.

Това обаче не смили магистратите, които му наложиха "задържане под стража". След Коледните празници защитниците му ще имат възможност да обжалват постоянния му арест пред Софийския апелативен съд.

Досега трима са задържаните за серийните палежи на автомобили през последните около два месеца.

Освен Ковачки в ареста е и Владислав Николов - Куката, по подозрения, че е запалил няколко коли в столичния квартал "Западен парк" в нощта срещу 12 декември.

В събота пък бе заловен 27-годишният Радослав Стоянов, който подпалил в ранните часове на 17 декември кола в квартал "Захарна фабрика".

През изминалото денонощие в страната отново бяха запалени пет автомобила – 3 в столицата и два в Перник и Волуяк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.