Това, че съм очевидец на пожарите, не значи, че съм аз!

Софийският градски съд остави в ареста Юлиян Ковачки
Обновена: 18 дек 2011 19:08 | 18 дек 2011 16:56,
242
Това, че съм очевидец на пожарите, не значи, че съм аз!
Ковачки бе доведен в съда под засилена полицейска охрана. Снимка: БТА

Софийският градски съд остави в ареста Юлиян Ковачки, обвинен за 12 палежа в столицата.

Според магистратите има достатъчно доказателства за авторство на престъпленията му, има опасност той да се укрие, а и може да извърши друго престъпление, поради факта, че е осъждан за предишни престъпления.

Ковачки е осъждан общо четири пъти - за хулиганство и за шофиране в нетрезво състояние, като последните му 3 присъди са от 2011 г.

Пред съда 29-годишния мъж заяви, че е бил черпен с водка и бира в Седмо РПУ и чак след това с него са били провеждани разпитите в Института по психология на МВР.

Още по темата

"Това, че съм бил очевидец на пожарите, не означава, че съм аз. Аз просто минавам от там почти всеки ден. Не знам защо всички са срещу мен, но аз обикалям квартал "Младост", защото имам много приятели, значи ли това че и последните палежи в квартала също са мое дело", обърна се Ковачки към съда и поиска да бъде освободен под домашен арест.

Пред съда защитата му изтъкна, че е сирак и е имал трудно детство. Израсъл е по домове за деца, лишени от родителска грижа, а след това е настанен в приемно семейство.

Това обаче не смили магистратите, които му наложиха "задържане под стража". След Коледните празници защитниците му ще имат възможност да обжалват постоянния му арест пред Софийския апелативен съд.

Досега трима са задържаните за серийните палежи на автомобили през последните около два месеца.

Освен Ковачки в ареста е и Владислав Николов - Куката, по подозрения, че е запалил няколко коли в столичния квартал "Западен парк" в нощта срещу 12 декември.

В събота пък бе заловен 27-годишният Радослав Стоянов, който подпалил в ранните часове на 17 декември кола в квартал "Захарна фабрика".

През изминалото денонощие в страната отново бяха запалени пет автомобила – 3 в столицата и два в Перник и Волуяк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
3
 
! Отговори
до 157 преди 12 години
Направо наистина се разтройвам!Айде почвай с квалификациите, че като ти гледам "аргументите"......Наистина сте кофти матрял в Бг!Жалко!
154
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
155С некадърна полиция - толкова!:)))))) Щом Цвъцко е участвал в синхронизиране на законодателството с това на ЕС - толкова:) Да съдиш не е като да си бършиш ***, защото решаваш съдба! наскоро в САЩ освободиха един лежал 30 години без мина и му изплатили за всяка година по 50 000! Като го дадоха хич не му личеше да е щастлив!
153
1
 
3
 
! Отговори
до м21 преди 12 години
недей припада от смях по-добре си поплачи малко
152
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
един приятел закъса с колата та ходих да му налея бензин. жената ме праща до мазето да и взема една тиква за ***. пожари, бензин,тикви лоша комбинация няма да ходя
151
2
 
6
 
! Отговори
М21 до 152 преди 12 години
ХахахахахаАйде не ме карай да припадам от смях, "човече"!!Че то кое обвинение е издържало в българския съд в последните 20 г.?!?!Като изключим срещу някой нещастен ***!Аз не се сещам, а ти "човече"?
150
3
 
2
 
! Отговори
пако преди 12 години
Коментар 153 е до анонимката от 146 коментар!!!
149
3
 
4
 
! Отговори
пако преди 12 години
Ами ако ходиш по улиците и" случаино" видиш как горят 3-4 коли,може и да хапнеш няколко чифта яйца в панделата!!!!
148
2
 
8
 
! Отговори
до м21 преди 12 години
човече има си правила, и която държава не ги спазва плаща скъпо.а тези пари са на данъкоплатеца демек моите и твоите. щом едно обвинение не може да издържи пред съда значи полицията не си е свършила работата. аиде със здраве
147
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас! Позолих си да налея бензин в резачката и да нарежа малко дърва, но пусто капанаха няколко капки! Боже мили! Трябва веднага да видя как ще докажа алибито си:) Дали дърветата ще потвърдят за мен:)
146
1
 
8
 
! Отговори
аман от Бойко преди 12 години
Супер ченгетата на баце Бойко са въздух под налягане те и затова некви тинейджъри ги гаврят ден след ден , 2 месеца , а ония Цветанов се дуе с напълнен памперс - смешния кабинет го гаврят и децата вече !
145
1
 
13
 
! Отговори
аман от Бойко преди 12 години
Само полицията е виновна - първо полиция и следствие подават данните за престъпленията , съдът се произнася след подадените данни и събрани доказателства от Полицията - Кой е виновен аз ли ? че не съм събрал доказателства . Полицията ни е супер смешна
144
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко - ми ти си като жена мрънкаш пред медийте само и се жалваш като свекърва , трябва и да се бачка бре Бойко то да не е само с джипа и да ръкомахаш с ай пада си ! ***
143
12
 
8
 
! Отговори
М21 преди 12 години
Логиката на повечето коментари тук е щом не е хванат да залива колата с бензин и да и драсва клечката, значи е невинен, "лошите" съдии го зържат затворен!Ами то същата е логиката на съда и за случая "Соло" и двойния убиец бе оневинен, а вероятно същата ще е логиката и като оневинят Масларова!ф Така де, да не би съдията да е бил да и свети, като е взимала рушветите!Пълни нещастници, сте!Тор за крадците и политиците!
142
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
днес закъсах за гориво и наливах от една туба и си оцапах дрехите и ръцете. сега ме е страх да ида до магазина.може да ме арестуват ходи доказвай после. моля ако някой живее в младост да ми купи три яйца и лютеница. умрех от глад
141
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още един,който ще осъди България в Страстбург!
140
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ѝтова което става е ужасно. Отново обикновени хора са потърпевши.
139
2
 
11
 
! Отговори
аман от Бойко преди 12 години
ГЕРБЕРИ - кабинета на богопомазания Бойко ще хване ли подпалвачите вече или пак ще даваме КАРАУЛ на смени ??? ПАЛЯЧОВЦИ !!!
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арестувания пич се смее на ченгетата - пародия пълна са работниците на Бойко Борисов и полицаи и министри !!!
137
0
 
8
 
! Отговори
аман от Бойко преди 12 години
Ония Цветанов ги хваща - ах ха ха ха ха ха ха ха Браво Цветанов Бойко пак ще ти подари часовник паламуд такъв
136
1
 
13
 
! Отговори
аман от Бойко преди 12 години
Тинейджъри подпалвачи направиха Борисовите министри от ФБР за смях