1700 лв. за свободата на подпалвача Радослав Стоянов

Съжали за палежа, готов е да сключи споразумение със съда
30 дек 2011 11:29,
19
1700 лв. за свободата на подпалвача Радослав Стоянов
Снимка: архив Булфото

Софийският градски съд остави окончателно на свобода Радослав Стоянов срещу парична гаранция 1700 лв.

Стоянов бе един от тримата, обвинени за палежите на автомобили в София.

Само за да се уталожи отговори общественото напрежение не може да се задържи човек. Още повече, че има семейство и деца, записа съда в мотивите си за решението.

Още по темата

Съдът не прие и приложена към доказателствата справка за криминалните прояви на 27 – годишния мъж, защото не е ясно нито от кого е издадена, нито кога.

Пред съда Стоянов каза, че съжалява за постъпката си, било е инцидентно в неговия живот и няма да се повтори.

В съдебна зала адвокатът му заяви, че двамата със Стоянов са готови да сключат споразумение с прокуратурата и така до две три седмици се очаква работата по досъдебното производство да приключи.

Обвиненият за палежа на "Опел" на 17 декември в кв. "Захарна фабрика" обаче предпочете да скрие лицето си от журналистите и да не отговаря на въпросите им.

Вече седмица на свобода са и другите двама, задържани за палежите на коли - Юлиян Ковачки и Владислав Николов - Куката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 12 години
А кой ще въстанови щетите по колите? Няма ли да има безплтен труд към държавата за назидание? Какви са тези 1700 лв. Че то даже щетите на един автомобил не могат да се покрият???
17
0
 
0
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
SAVESTA NI TOLKOVA STRUVA====KVO STE REVNALI
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен щом съда ги пуска трябва като се хване някой да пали на място да пали веднага да го хвърлят в запалената кола.Нема правосъдие ей...
15
0
 
5
 
! Отговори
сд преди 12 години
Абе няма ли кой да му запали колата на тоя?
14
1
 
3
 
! Отговори
ФЪФ --Бг–– преди 12 години
СЪД. СИСИТЕМА....... в Бг ------само един термин ----остана ..."СПОРАЗУМЕНИЕ".....?Айде в бразилия....?
13
1
 
3
 
! Отговори
7 преди 12 години
*** по-добре преди да пишеш първо да почетеш малко (което в твоя случай вероятно е невъзможно). Само да ти отбележа, че в НК дори и този от татово време изрично е записано, че никой не може да бъде осъден само на база самопризнания. Що ли? Ами то ако така ставаше лично щях да съм те осъдил за фашисткия геноцид плюс земетресението в Сомалия. Ще те прибера и всичко ще си признаеш :))). Ама как беше във вица - Чукче не ще да става читател, а иска да е писател :)))
12
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
2 грешна ти е статистиката :))) След трите запалени коли тази нощ в Бургас резултата става 56:1 :))), всъщност си е още на 0 щото няма осъдени :)))
11
4
 
1
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
*** е човек, който не осъзнава, че разкриване на едно престъпление от 53 е изключително слаба разкриваемост и некадърност на МВР. *** е този, на който не му прави впечатление, че министър на ВР осъжда хора, а после видиш и само МВР признава, че няма никакви събрани доказателства и "се събират такива".*** е човек, който не разбира ОБЕКТИВНИ ЦИФРИ и факти.По описанието ще се разбере кой е ***.
10
2
 
5
 
! Отговори
do ентъртейнър преди 12 години
абе ***, за теб, самопризнание, готовност да сключи споразумение нищо ли не значат?!а обществената опасност от подпалвачеството на 1700 лв ли се оценява според теб?!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя дали са го черпили водка и бира в участъка, за да си признае?
8
1
 
1
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Днес е един страхотен ден,едва изтрезнял от Коледните тържества,пред Българина идва ново предизвикателство,как да си отреже главата утре........И така всяка година,а после Йорданов ден,Иванов ден......Пий Народе,затуй ще управляват тикви,украинци и кобурготи.......'за няколко долара повече'
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да плати цената на колата,която е запалил в троен размер и чак тогава да си ходи при децата!А какво по-голямо доказателство от самопризнанията???То за червения съд нито полиграфа важи,нито кадри от охранителни камери,нищо!!!Само и само да правят сечено на Бойко и Цветанов са готови да пуснат и всички осъдени!Камо ли да осъдят престъпниците!Току виж че народа разбере че се правят опити България да стане нормална държава!
6
0
 
5
 
! Отговори
* преди 12 години
Колко палежа станаха след това?
5
5
 
5
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
Разбира се, че "съдът е виновен", тъй като иска спазване на закона и доказване на вината.Трябва явно да не пречи на обяеството и МВР и всеки да е доказано виновен ако министър на ВР каже така по телевизора. Щом са могли така преди 4 века, сигурно тук и сега ще проработи.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ахах имал семейство имал деца и тези неща му смекчават присъдата.Че хората загубили автомобилите си и вложили не малко пари в тях за ремонти и данаци да не би да нямат деца и семейства който всеки месец са се лишавали от нещо за да потдържат семейния автомобил за да го ползват.Не вярвам тия хора с коли на по 15-20 години сега да имат пари да си позволят нова кола защото някакъв си хубусник там решил да им я запали за кеф.Излиза че съда иска гаранция в размер, стойността на колата.Пародия на съд.
3
3
 
9
 
! Отговори
ентъртеинър преди 12 години
А по-простичко казаноМалко над 1 млрд. лв. от бюджета е за МВР,рекорден брой СРС та, повече от тези използвани във Франция, която е 10 пъти по-населена,многобройни случаи на полицейски произвол и никой наказан,53 пожара и 1 разкритие.И се говори за успех. Ако бяха запалени 2 от апартаментите на Цв. Цв. нямаше да се говори за успех. Защо не попитат 52 мата собствениците на запалените автомобили дали усещат успеха.Като поръсиш с малко наглост медийно провала става "успех".
2
7
 
5
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
Пожари - МВР, резултат 53 на 1ако приемем, че е правилно отразено и това задържано лице е склонно да признае участие в един от палежите.Следващият път трябва да пробваме със санитар защото с физкултурник не става...
1
11
 
13
 
! Отговори
IND преди 12 години
А сега пак плюйте по МВР - да не би да имат вина за всеки който се напие и драсне клечката...