Решетки и домашен арест за палежа на коли в Аксаково

Обвиняемият Георги Георгиев - Ефендито остава задържан под стража
3 яну 2012 15:04,
9
Решетки и домашен арест за палежа на коли в Аксаково
Снимка: архив, Булфото

Варненският окръжен съд наложи постоянен арест за единия и „домашен арест” за втория обвиняем за палежа на автомобили в Аксаково, съобщиха от съда.

Георги Георгиев, по прякор Ефендито, обвиняем за палежа на два автомобила в Аксаково, извършен в навечерието на Нова година, от днес ще търпи най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража", определена от съда.

За другия обвиняем - Валери Добрев, прокуратурата поиска „домашен арест".

Двамата се разследват за палежа на два автомобила „Фиат Пунто" и „Ленд Роувър", собственост на семейството от Аксаково, извършен след полунощ на 30 декември.

Пламъците от горящите коли на ул. „Слави Дойчев" са били само на метър от покрива на съседна къща и единствено бързата намеса на комшиите и работата на пожарникарите са предотвратили разрастването му.

От разпита на пострадалото семейство, както и от пълните самопризнания на Добрев, от събраните материали по случая, съдът направи обоснован извод, че Георгиев е съпричастен към палежа на двата автомобила.

Престъплението е тежко по смисъла на закона, който предвижда наказание от 3 до 10 години „лишаване от свобода".

Въпреки че все още не е изготвена пиротехническа експертиза, съдът намира, че адекватната мярка за неотклонение спрямо 47-годишния Георгиев е задържане под стража и заради опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Варненецът е осъждан два пъти - за измама и за данъчно престъпление, като едва през миналата година присъдите му са били групирани.

Още по темата

Вторият обвиняем по това дознание Валери Добрев също има натрупана богата съдебна биография.

Заради самопризнанията и разкриването на всички факти и обстоятелства, свързани с палежа, той беше „премиран" от прокуратурата с втората по тежест мярка за процесуална принуда „домашен арест".

Съдът уважи това искане и се довери на обвинението, според което няма опасност 31-годишния Добрев да се укрие, или да извърши ново престъпление.

Ако днешните определения на Варненския окръжен съд бъдат обжалвани, ще се гледат от Апелативния съд във Варна на 10 януари 2012 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
refan.odessa преди 10 години
До осведоменОКРЪЖНА военна прокуратура Сливен ще възобнови делото за крупните кражби на оръжие от поделението в Звездец през 1991 г., след като се оказа, че част от освободените тогава под гаранция обвиняеми продължават престъпната си дейност, съобщиха от военна прокуратура. След сигнал военен прокурор и следовател от Сливен отпътували за Варна, за да арестуват бившия главен сержант от полицията Свилен Цонев и бизнесмена Георги Георгиев. При обиска в домовете и офисите на двамата било намерено голямо количество оръжие - пистолети, автомати и пушки Мозберг, боеприпаси, гранати, оптически приц
10
0
 
0
 
! Отговори
Jansan преди 11 години
До осведомен Evala za komentara :)
9
0
 
1
 
! Отговори
Варненски окр. съд преди 12 години
При тази съдебна система, топмагистрати на която са президентските дълги ръце Груев, Танчев и Велчев и царедворци като Мингова; с висши съдии на преклонна възраст като генералската снаха Солакова, Марковска и сие, възпитани в обич към БКП, соц-строя и Съветския съюз; със също соц-възпитаници, учили Право на социализЪма и комунизЪма и станали генерали като скандалния В.Пенгезов; при наказателни отделения НО на "елитните" съдилища СГС и САС, фрашкани със съдии с протекции, чиято основна задача съгласно посл.Уорлик е не да съдят, а да оправдават недосегаемите, хората с имунитет и богатите престъпници, нищо добро не ни очаква. Защо ВАС стана свърталище на хора, учили през зрелия социализъм, кълняли се в обич към БКП и Тато, и чиито начален стадий на професионалната кариера, по време на който се усвояват професионалните навици и се формира съдията като професионалист и личност, е преминал по времето на БеКаПеее! Какво ще очаквате от такива съдии: промяна на натурата, на навиците, на соц-школовката в демократична, със съблюдаване на законите и спазване на морал, добросъвестност, благоприличие , справедливост и достойнство в служебния и личния живот! И че ще научат младите си колеги на морал, съдене въз основа на закона и справедливостта, без да се влияят от финикийските знаци насреща?! А хората, макар и с имагинерно обществено мнение (изказване на Иво Вапцаров от САС), дадоха своето мнение за българската Темида - най-ниско доверие в съдиите заедно с депутатите! Повече какво да коментираме?! Не може всеки студент, завършил Право, да стане магистрат и пазител на държавността! Защитник на тигрите на Дамбовците - ЗДТ, да , може, за това определено стават !
8
1
 
23
 
! Отговори
осведомена преди 12 години
Няма как да е той. Прекалено умен е, за да има нещо общо с такава аматьорщина.
7
3
 
7
 
! Отговори
осведомен преди 12 години
Абе *** шопи що коментирате неща които не са ви ясни.Гледайте си Южната дъга и метрото и се радвайте на Боко.Това ви е достатъчно.Ефендито не е нито турчин, нито *** а е една обикновенна мутра от Девня.Най - вероятно ще си получи заслуженото.Това е.Айде сега лека нощ и сънувайте как Боко ви шиба.
6
3
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Мишок ще си умреш мишка.
5
2
 
0
 
! Отговори
СССР преди 12 години
Кагаузландски изцепки.
4
2
 
3
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Тоя ни е ясен Ефенди ли е кадия ли е , а тези със запалените автомобили за тях нещо така по подробно няма ли?
3
1
 
9
 
! Отговори
men преди 12 години
По тази логика и "Пашата" ли е турчин .... а и кои може да каже какъв е при 300 години византийско робаство, после наследено от 500 османско... а и как е тръгнало в тая държава с тази държавна политика кой нормален човек ще остане... всичко младо и къдърно вече се пренасочва навън... 1-2 студенски бригади и после се изнасят за постоянно (след като се дипломират) така че не ми пишете глупости г-да защото просто никой не работи в името на народа....доказателство е новите цени на бензина още от 1ви
2
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето на ! От прякора му се вижда , че е някой турчин ,*** или ***. Те те са такива завистливи и палят това, което е чуждо
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА СИ ПЛАТЯ СКАПАНАТА ЗАСТРАХОВКА ,ТЕЙ КАТО ЛЕВ ИНС ЗА ЕДИН УДАР МИ ДАДОХА СТОТИНКИ ЩЕ РИСКУВАМ ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА ПОЛИЦАИТЕ