Оставиха в ареста ромската група за мокри поръчки

Къдравия и братя Горанови обвиниха Ицо Папата в рекет
Обновена: 6 яну 2012 21:37 | 6 яну 2012 21:36,
46
Оставиха в ареста ромската група за мокри поръчки
Снимка: Архив МВР

Любомир Илиев-Къдравия, Георги Горанов и Васил Горанов остават за постоянно в ареста, реши Софийският районен съд.

Съдебният състав прие, че може да се обоснове предположение, че тримата са подготвили три убийства - на Христо Върбанов-Папата, Цветелин Кънчев и прокурора Олег Янев.

Според районния съд макар да няма опасност да се укрият, тримата, ако са на свобода, могат да повлияят на свидетели. Мярката може да бъде обжалвана.

По-рано през деня групата за мокри поръчки отхвърли обвиненията.

Подкрепяни от шумни роднини те заявиха, че нямат нищо общо със случая и за задържането им е виновен Христо Върбанов. Според тях, Върбанов е намерил фалшиви свидетели за да скалъпи този процес.

Бащата на Любомир Илиев - Йордан, дори конкретизира, че Папата работи със съдиите. Той го предупредил преди две седмици, че трябва да плати на 5 свидетели по 100 000 евро за да оправят сина му.

Адвокатите на обвиняемите поискаха техните клиенти да бъдат пуснати, тъй като няма никакви доказателства за тяхното участие в подготовката на убийствата.

Според прокуратурата обаче Любомир Илиев-Къдравия наел грузинец, за да извърши убийството на Христо Върбанов.

Къдравия предложил 100 000 евро за живота на Папата. Парите трябвало да вземе Константин Копреашвили, който обаче в последствие се отказал от поръчката и сам отишъл при мишената. Въпреки, че го очаквала още по-сериозна сума за другите убийства, ако се справел с първото.

Свидетели, сред които и трима защитени, разказаха как са събирани парите.

Мотивът Папата да бъде поръчан е стар конфликт между него и Къдравия, който тлеел от 2003 година, става ясно от материалите на обвинението. Тогава беше направен опит да бъде взривен в последствие убитият Тано Танов - братовчед на Папата.

Преди девет години Къдравия е бил задържан в ареста, посочи прокуратурата, която поиска той и другите двама да не излизат на свобода заради високата опасност на престъплението, в което са обвинени.

Как е намесен прокурорът Олег Янев не стана ясно от цитираните показания на свидетели. Той като свидетел по това досъдебно производство е обяснил, че е разследвал много сериозно дела, свързани с Йосиф Йосифов – Йоско от Костинброд, който пък бил близък със задържания Любо Къдравия.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** нямат акъл. Те са *** крадлива, но акъл нямат.
24
3
 
21
 
! Отговори
Todor Jivkov преди 12 години
samo bai To6o gi opravq6e pomite,rabotexa i ne mojexa da kajat ni6to ,a sega pravqt kakvoto si iskat i zapo4naxa da ypravlqvat darjavata,i kakvi sa tezi titli-care,baroni,donove koi im gi dade sramota
23
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами аман от вас ***! Обредни агнета - *** и сганта ***! Нищо не плащате на държавата, носим ви на гърба си. Заради вас не ни щът никъде по света, а и тия от вас с парите си разигравате коня както ви се иска. Умря Марко, мамка ви мангаллска! Дойде време да си плащате вересиите!!! От вас имотните *** са пропищяли във всички ваши квартали - хеле па от Кардарашите - най-простите църни ***!
22
9
 
18
 
! Отговори
Маке преди 12 години
Скоро татарете ще са робе на гюпците.....за кой ли път....
21
12
 
22
 
! Отговори
мангоджери преди 12 години
Добре че са *** в тая държава, че да има обредни агнета за мръсните игри на управляващите. Добре че са ***, мвр да отчита разкриваемост на престъпленията. Затворите са пълни с ***, защото нямат пари за рушвети на съдии и прокурори, а вие се кланяте ежеминутно на истинските престъпници в дърават си, пу ............хайде драскайте на скълъпените истории на ББ и компания!
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То и Димата Руснака го гръмнаха от офиса на Любо Къдравия, ама се потулиха нещата.
19
1
 
20
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Ако са две.....По добре не мърдай....китайска поговорка.
18
2
 
19
 
! Отговори
007 ДО 18 преди 12 години
ЩЕ КУКАШ ТОГАВА КОГАТО ТИ ОПРЕ ЯИЦЕТО ОТЗАД-НО ТОГАВА СЕ ОБЪРНИ И ВИЖ ДА НЕ СА ДВЕ.
17
4
 
21
 
! Отговори
7 преди 12 години
ДО ТУК ВСИЧКИ СТЕ МНОГО ЗЛЕ.АКО МАЛКО ВНИКНЕТЕ В СИТУАЦИЯТА КОЯТО Е В МОМЕНТА ЩЕ ВИ СВЕТНЕ ЛАМПИЧКАТА КОЛКО СА СЕРИОЗНИ НЕЩАТА В ДЪРЖАВАТА И ЧЕ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС МОЖЕ ДА СТАНЕ МИШЕНА ЕИ ТАКА ПРИМЕР С КАТАСТРОФАТА НА БУЛ.БЪЛГАРИЯ.ОЧАКВАМ И - И +.
16
2
 
24
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Борислав Михайлов може да прави каквото му е кеф......все пак е син на Бисер Михайлов - левскаря.
15
2
 
30
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 12 години
В тая държава вече се правят мега-0перации по *** приказки. Едни *** използват системата за да изнудват други *** и всичката тази дандания се отчита като голяма полицейска операция?
14
4
 
22
 
! Отговори
ПОЛИЦЕЙЩИНА преди 12 години
ОТ КОГА ЗА МОКРИ ПОРЪЧКИ СЕ ВЛИЗА В АРЕСТА?ЗАЩО БОБИ МИХАИЛОВ ТОГАВА НЕ Е В АРЕСТА ??? ОНЯ ДЕН НА БАНКЕТА БАЯ МОКРИ ПОРЪЧКИ БЕШЕ НАПРАВИЛ,ТОВА СЕ ВИДЯ И НА ДАНСИНГА
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега ще излезе ,че професионалните поръчкови убийства са извършвали от *** дето вързано прасе не могат да заколят !Аз много поръчкови убийства са извършени чисто и имат почерка на ченгета.
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зад всички подобни далавери стоят висши комунисти, които до 1989 г. те или техни бащи са контролирали криминалния контингент посредством ДС. И сега е същото, но сега "контактуват" с него. Иначе и парите са същите, но бандитите малко все пак се замогнаха.
11
1
 
29
 
! Отговори
Задържаните сигурно преди 12 години
са най-дребните пионки в цялата история. Вероятно нещата са така организирани, че ако стане провал, да бъдат арестувани някакви *** - всички тях ще псуват и няма да се разбере кой е истинският поръчител и кой на кого какви интереси е настъпил. Същото както в историята с Киро ***. Него сочеха за производител на фалшивия алкохол в Бг, а той сигурно е само параванът, зад който други си делят лъвския пай от тази далавера. Избират по един смотан ромски престъпник и се скриват зад него.
10
1
 
21
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Да бе прав си. Какви други истории освен ***. Те Наглите и те са ***, и не се занимаваха със заплахи а със реални убийства и отвличания. СиК и Вис и те бяха ***. 10-12 години ни занимаваха с рекет,изнудване,убийства,наркотици и проституция. Но сигурно са ***, защото българите са светци и такива работи никога не правят.
9
1
 
26
 
! Отговори
манго преди 12 години
А ве стига сте писали за тези ***,че още малко след време и в най-новата история ще искат да се впишат,разни барони,царе,папи *** мама им *** ша кажеш ,че балгари нема у тази държава
8
2
 
24
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Е *** не сме щом се спасяваме по единично ...на гурбет ...търпеливи = робски душици за което нямаме вина......страхливи ?????......ти сериозно ли?
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То други истории освен *** в нашата така наречена държава не се разиграват. В буквалния и в преносния смисъл. Но обаче това е поради три основни причини - ние сме ***, търпеливи и много страхливи.
6
0
 
31
 
! Отговори
номер 3 преди 12 години
Не знам дали вие сте запознати с тази история, гледам, че ми слагате много плюсове. Историята е съвсем реална и истинска. Но за всички нас тука в града всичко е ясно защото стана пред очите ни. Първо му купи диплома от най-смотания колеж в околията та да има "вишо" и после не знам колко изръси на Бойко за място в листата. Имайте предвид че Даниел е толкова глупав че дори не е и работил нещо, просто толкова е незабележим че едва ли някой ще знае че и съществува камо ли на предно място в листата