Двама ромски барони на свобода, Любо Къдравия – в ареста

Роми щастливи, пляскат и викат в съда: "Има правосъдие"
Обновена: 13 яну 2012 14:14 | 13 яну 2012 14:13,
37
Двама ромски барони на свобода, Любо Къдравия – в ареста
Снимка: БТА

Софийският градски съд пусна от ареста двама от тримата ромски барони, които бяха задържани за подготовката на убийствата на прокурора от ВКП Олег Янев, Христо Върбанов-Ицо Папата и лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев. 

Съдът остави без мярка за неотклонение братята Георги и Васил Горанови. В ареста обаче остава Любомир Илиев-Любо Къдравия, който беше третият закопчан.

Според съда показанията на анонимни свидетели, които бяха единственото доказателство, представено от прокуратурата, те не са достатъчно основание да се наложи мярка за неотклонение на двамата братя.

Свидетелят Константин Коприашвили, който според данните на разследващите е трябвало да бъде прекият извършител на убийството на Христо Върбанов, е назовал в показанията си единствено името на Илиев.

Според показанията му Любомир Илиев е разговарял с грузинеца Коприашвили да извърши убийството на Върбанов. Илиев му е обещал да го наеме и за още две убийства, като едното е било на "прокурор, който не търпи подкуп".

Още по темата

Съдът видя и опасност на свобода Любо Къдравия да повлияе на свидетели, тъй като се ползва с високо влияние сред ромската общност.

Съдия Андрей Ангелов коментира, че обвинението по делото не е правилно формулирано.

Според магистратите приготовление за убийство може да се извърши от съучастници, извършители, подбудители и помагачи. Тримата обаче са обвинени поединично, а не като организирана престъпна група. Решението на СГС е окончателно. 

Пускането на Горанови от ареста предизвика истински фурор в Съдебната палата. Около 50 роми ръкопляскаха и крещяха: "Има правосъдие", "Ура", "Браво" по коридорите на съда.

Те повтаряха, че Ицо Папата е виновен за всичко. Преди съдебното заседание ромите се събраха пред Съдебната палата с плакати в защита на задържаните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Така е 34, култови са, евала! Тоя агент в дясно на снимката ми прилича на персонаж от филма "Опасен ум", /Dangerous Minds, 1995г/, а в ляво от него е ромския Кулио на старини от саундтрака към филма и хита "Gangtas's paradise", разбил не една класация през 95-та . Жалко, че няма видео със звук към снимката, та да чуем и новия кавър на хита . Вероятно Мишел Пфайфър е някъде в колата с лампата.
30
0
 
5
 
! Отговори
Банго Васил преди 12 години
Съдиите и депутатите са най-ниско в класацията на доверието на хората (на имаrинeрното обществено мнение според съдия Иво Вапцаров от Софийския апелативен съд). Това очевидно не ги кара да се срамуват, а може пък да се гордеят, че хората не ги оценяват . Затова положителната оценка за съдиите идва от ***: "Има правосъдие в тази държава", скандираха над 100 роми в Съдебната палата в петък, след като съдии от Софийския градски съд пуснаха братята Васил и Георги Горанови от Левски. Какво да се прави , всеки с електората си!
29
0
 
6
 
! Отговори
Мк преди 12 години
Обаче протестиращите са култови :) Как да не предизвикат симпатия?
28
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
И гражданска война да направят - на тия продажници не им пука !!!Свалене от постът му и съд за т.нар. "главен прокурор" - хомосексуалистът велчев !!!
27
3
 
9
 
! Отговори
Е преди 12 години
рядко *** държава
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че кой пък си е въобразявал, че ще се случи нещо различно. За пореден път овации за българския съд!
25
0
 
20
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Кой точно им изписа и направи плакатите дето държат? Кой организира тези 50 *** и за колко пари? 50 души щом са *** се броят за общественно мнение , стотиците дето се дигнаха за убитото в Катуница момче ,се броят за хулигани...Странно нещо са медиите . Дано сами на себе си не си вярват иначе лошо...
24
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** барони, *** царе... Вече се чудя в каква държава живея? Република или някаква *** монархия.....
23
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ СА НЕВЕРОЯТНИЯ ДВИГАТЕЛ НА ПРЕСТЪПНОСТТА В БГ
22
1
 
36
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
Прокуратурата както винаги обвинява без доказателства, главният прокурор гос'ин Велчев си кара спокойно втори мандат, а името му не се споменава никога и никъде. Логиката е бетон!
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде им е лепилото на тия на снимката?
20
1
 
20
 
! Отговори
1111 преди 12 години
Хахахаха - пълен цирк
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
коя рекламна агенция им е писал плакатите на тези?
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tozi w dqsno prozqwa li se? Qwno ot denono6tnoto protestirane mu se e prispalo we4e.
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой българин им е писал плакатите на тези?
16
3
 
32
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
Винаги съм се удивявал, колко сплотен народ сме що се отнася до цъкането на +ове, под статиите за ***...
15
3
 
5
 
! Отговори
мариан преди 12 години
ВЕЧЕ СЪМ ОПТИМИС ЗА СЪДЕБНАТА.ТАЗИ ОЦЕНКА Е ВАЖНАТА НЕ НА ЕС
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Horaaa, *** sa po-osyznato obtestwo ot bylgarskoto. Kogato trqbwa da protestirat, protestirat, dori kogato sa w gre6ka. A bylgarinyt kakwo prawi? Mislq 4e sega6noto mu polojenie pokazwa kakwo prawi bylgarina. NI6TO!
13
2
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Aуууу Култува снимка.........!
12
2
 
26
 
! Отговори
frugo преди 12 години
откога *** имат право на глас?