Убиецът на Ангел може да получи между 10 и 20 г. затвор

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Симеон Йосифов
Обновена: 13 яну 2012 15:00 | 13 яну 2012 09:28,
69
Убиецът на Ангел може да получи между 10 и 20 г. затвор
Симеон Йосифов. Снимка: Булфото

"Окръжна прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу Симеон Йосифов и го предаде на съд заради прегазването на 19-годишния Ангел Петров от Катуница", съобщи пред Dnes.bg говорителят на окръжните магистрати Галин Гавраилов.

55-годишният мъж е обвинен, че е нарушил правилата за движение и с лек автомобил "Форд Транзит" умишлено е причинил смъртта на Ангел от Катуница.

За подобно обвинение законът предвижда затвор от 10 до 20 години.

Още по темата

"Съжалявам за това момче и за себе си, че не съм го видял", обясни при гледането на мярката му за неотклонение 55-годишният жител на Столипиново Симеон Йосифов.

Той допълни,  че е бил в на центъра на селото, за да направи услуга на Кирил Рашков, като закара негови роднини до гробищния парк, където е трябвало да се състои помен на техен близък.

По думите му минути преди фаталния инцидент в центъра на Катуница е имало спречкване и ромите, които трябвало да вози, се качили изплашени в буса и му наредили да даде газ.

Според съдия Красимира Костова е повече от ясно на този етап, че бусът, управляван от Йосифов, е ускорил скоростта в момента на удара.

По думите й всички пътници в превозното средство са усетили, че бусът блъска нещо. Въпреки това Йосифов не е спрял и е продължил към къщата на Кирил Рашков.

Според съдия Костова убийството е умишлено, но много от обстоятелствата по делото са спорни и са предмет на доказване.

Жителите на Катуница винят провъзгласилия се за цар – Кирил Рашков в поръчителство на убийството, но до този момент Цар Киро не се е сдобил с подобно обвинение.

В момента единствения обвинен в убийството на 19-годишния Ангел – Симеон Йосифов остава с постоянна мярка "задържане под стража".

След прегазването на момчето, протести заляха страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
28
 
! Отговори
До Ivan Grozni преди 12 години
Абе вярно,какво стана с Йоско??Ще го съдят ли изобщо или вече го оправдаха?
33
1
 
19
 
! Отговори
t-rock преди 12 години
20г минимум да му дадат!
32
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този е поставен ,истинският убиец е избягал в Турция!
31
0
 
3
 
! Отговори
skizzle преди 12 години
sega suda 6te mu povqrva 4e ''ne go e vidql mom4eto'' i 6te mu dade nai-sme6nata prisuda. nadqvam se da go natikat toq mazen *** v nai dolnoprobnata i mizerna dupka do kraq na dnite mu.
30
0
 
18
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
Този е мюре! срещу сума пари ****гал Киро си осигури "извършител"!Нали имаше свидетели на убийството на момчето, нали казаха хората, че някой откоп*лдаците на тая фамилия е шофирал!.................Чак от Турция го докараха тоя дъртия, след няколко дни! Това отпечатъци по волана, ала-бала, събрано ли е надлежно? Да не излезе на делото, че няма такива и ще пуснат и тоя - после - съда виновен ....Не казвам, че съда е цвете м)
29
0
 
18
 
! Отговори
справедливост преди 12 години
Редно е да го осъдят най-малко на 20 год без право на помилване и на още два пъти повече подбудителя,криминално проявения *** Рашков,който забрави,че живее в правова държава,че има закони,които трябва да се спазват и 20 години крадеше,продаваше наркотици,изнасяше ***,не плащаше данъци и се разправяше с неудобни за него с убийство.Държавата да възстанови правосъдието,което дължи на гражданството
28
0
 
11
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
И само да ви кажа,ч е много *** *** си вярват, че този щше бъде изнасилван в затвора, познавам няколко дето бяха в затвора и викат, че може някой изнасилвач и педофил евентуално да го отнесе така че да не си мислите, че ще го гаврят в затвора.
27
0
 
11
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
Да цар киро няма пари човечеца за такси дори ....камоли да си позволи личен автомобил .....човека се допрял чак до *** от столипиново да вози близките му до гробището ......бедният *** рашков
26
2
 
20
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Забравих да ви кажа-говорил съм си няколко отракани *** и са много горди, че бащите са им в затвора и тези *** по цял ден ходят на фитнес и т.н. и за тях е чест, че имат роднини в затвора, така че положението е трагични и да не говорим,ч е като някой румлянин изнасили някоя българка или еврейк, арменка и т.н. и като излезне след 2-3 години се хвали с това, ако имате контакти с *** ще видите, че е точно така. Не мразя ***, мисля, че проблема е във властта да ви кажа честно!
25
1
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 12 години
Ше го съдерат тоя мазен м....л в затвора. Колкото и да са *** там, служителите (съдебна охрана, надзиратели, управа, т.н.) си остават българи и "белите", излежаващи наказание с него, има да му разкажат играта. В затвора съществуват вътрешни правила между осъдените. Убийците обикновено сменят пола. По принуда.
24
0
 
28
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
1.Може и да получи 20, може и да не получи2.100 % ще излезе предсрочно след няколко години както излизат почти всички рецидивисти, но за това не ви информират. ТУк ще мудадат яка просъда да ви замажат очите и след 5 години този *** е на свобода да убива и изнасилва.3.Докато е в затвора ще яде по 3 пъти на ден качествена храна с определени калории и т.н. , която вие като работещи хора не може да си позволите, защото ще ви трябват около 50 лева на ден и ще спи на топло за разлика от вас.!
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може ли някой да ми обясни как така населението в тая държава намалява, а в същото време броят на *** се увеличава??
22
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 12 години
A drugite 10 mangala koito sa bili v busa - te ne sa vinovni ama hich - abe spite li be Bylgari!!!!
21
0
 
21
 
! Отговори
Българин преди 12 години
18 - много ясно - как "убиеца" уж избяга в Турция, а после доброволно се върна, за да го съдят и вкарат в затвора за 10-20 години ???Мисля, че киро *** просто трябва да бъде принуден, ако се налага и с бой да изпее всичко - най-вече кои са му покровителите и колко им е платил за тоя полицейско-политически чадър !!! Очевидно е че шефът на полицията в Асеновград е в играта, но и със сигурност не само той, още по-нагоре трябва да се търси, вероятно чак до управляващите *** !!
20
0
 
23
 
! Отговори
Дана преди 12 години
Мисля че трябва да подкрепиме предложениетона Волен Сидеров за смъртна присъда.убиват и отвличат деца ненужно отнет живот и какво10 години след обжалване 5 и накрая условно,щото си бил признал.Ами как ще спреме тези убийци???
19
0
 
35
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Направо чета и не мога да повярвам....мъж убил жена си,някакви пернишки мутанти убили 17 годишно дете,*** барони поръчали прокурор......А всичко започна с Велико Народно Събрание,демокрация,Гошо ***,Данчо Пицата и други герои от народния епос........и един народ,който за 23 години превърнаха в племе
18
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 12 години
Този мръсен *** трябва да изгние в панделата ! Доживот !
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гурлив *** опа извинете ром.
16
0
 
6
 
! Отговори
HELL преди 12 години
Za nai-tejkoto prestaplenie trqbva i nai-tejka prisada(dojivot ili smart)....
15
0
 
16
 
! Отговори
Стоимен преди 12 години
Аз все си мисля,че този е поставен...Истинският убиец може и да е някой друг.