Убиецът на Ангел може да получи между 10 и 20 г. затвор

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Симеон Йосифов
Обновена: 13 яну 2012 15:00 | 13 яну 2012 09:28,
69
Убиецът на Ангел може да получи между 10 и 20 г. затвор
Симеон Йосифов. Снимка: Булфото

"Окръжна прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу Симеон Йосифов и го предаде на съд заради прегазването на 19-годишния Ангел Петров от Катуница", съобщи пред Dnes.bg говорителят на окръжните магистрати Галин Гавраилов.

55-годишният мъж е обвинен, че е нарушил правилата за движение и с лек автомобил "Форд Транзит" умишлено е причинил смъртта на Ангел от Катуница.

За подобно обвинение законът предвижда затвор от 10 до 20 години.

Още по темата

"Съжалявам за това момче и за себе си, че не съм го видял", обясни при гледането на мярката му за неотклонение 55-годишният жител на Столипиново Симеон Йосифов.

Той допълни,  че е бил в на центъра на селото, за да направи услуга на Кирил Рашков, като закара негови роднини до гробищния парк, където е трябвало да се състои помен на техен близък.

По думите му минути преди фаталния инцидент в центъра на Катуница е имало спречкване и ромите, които трябвало да вози, се качили изплашени в буса и му наредили да даде газ.

Според съдия Красимира Костова е повече от ясно на този етап, че бусът, управляван от Йосифов, е ускорил скоростта в момента на удара.

По думите й всички пътници в превозното средство са усетили, че бусът блъска нещо. Въпреки това Йосифов не е спрял и е продължил към къщата на Кирил Рашков.

Според съдия Костова убийството е умишлено, но много от обстоятелствата по делото са спорни и са предмет на доказване.

Жителите на Катуница винят провъзгласилия се за цар – Кирил Рашков в поръчителство на убийството, но до този момент Цар Киро не се е сдобил с подобно обвинение.

В момента единствения обвинен в убийството на 19-годишния Ангел – Симеон Йосифов остава с постоянна мярка "задържане под стража".

След прегазването на момчето, протести заляха страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
23
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
А подбудителят към това убийство *** Рашков и синът *** и внуците ***......тях кога ще ги съдим.....Въобще кога ще осъдим всички *** на този *** 23 годишен преход.......!!!
13
0
 
22
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Поредното подставено лице, което ще си го отнесе, за да заблуди общественото мнение, за да могат управляващите престъпници да пуснат тихомълком т.нар. "цар" Киро след някой месец !!! А защо няма съд и за другите *** от микробуса? Нима според НК при подобно убийство на етническа основа не носят отговорност всички? Защо племенникът на киро *** не бе арестуван след като оня ден преследвал един Българин из цялото село с колата си, за да го гази?
12
0
 
23
 
! Отговори
дгд модератора преди 12 години
А в това време цар *** ще си живее живота с условна, е*бем ти правосъдието щом ни правят на роби и маймуни!
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мазен мръсен *** ***.
10
0
 
21
 
! Отговори
galya преди 12 години
Уж съм голям, разумен Човек, но за този си мисля само едно - На площада на Катуница и с неговия бус отгоре му и докато може да диша .... на мястото да се доведат и всички возили се в бус-а ... да погледат!!!! Друго наказание не признавам, око за око, зъб за зъб! Никакъв затвор! Че той ще излезе оттам преди да е минала и половината от присъдата му!
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честит Банго Васил.
8
0
 
8
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Gotin прокуроското синче, ще получи точно толкова, колкото и Йоско...
7
1
 
27
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Този е няква саможертва на кланово-племенен принцип... опне един от очевидците каза, че той не е бил зад волана и не са го виждали изобщо...
6
0
 
21
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Вярно, че тоз случай се потули. От както се случи нищо повече не се е говорило за него ?!
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СКАПАНИ СА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ И ЗА ТОВА ЩЕ ИМА ТАКАВА ГОЛЯМА ПРЕСТЪПНОСТ.НИКОЙ НЕ СЕ СЕ ПЛАШИ ОТ ПРИСЪДИ И ЗАТВОР.
4
0
 
56
 
! Отговори
gotin28 преди 12 години
А прокурорското синче, убило двама човека стоящи на спирка на бул. България, докато се състезавал със своето АУДИ с друго БМВ, колко ще получи?
3
0
 
23
 
! Отговори
Ronix преди 12 години
"55-годишният мъж е обвинен, че е нарушил правилата за движение и с лек автомобил "Форд Транзит" умишлено е причинил смъртта на Ангел от Катуница. "Какви 10 години бе??Трябва до живот за тази ***!!!И яко гърч в пандиза.А най - добре инжекция.Ама сме големи демократи...
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бе, дайте му и на него 7 год. и 4 месеца .. нещастнициоп моя грешка, те го съдят за едно убийство, а не за 2 .. значи на половина .. 3 год. и 7 месецаИзобщо не вярвам в съда, че ще го осъдят на толкова !!! Всички виждаме за двойни убийства където едната жертва дори е ДЕТЕ какви присъди се дават..А, знаем срещу "царски" роднини и ромчета съда как процедира ...аз осъден ром не съм видял до сега!!!
1
0
 
24
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
този още ли не е обесен публично в *** махала бе