Затворник се яви в съда със... зашити очи и уста

Ангел Паспалев протестира срещу ужаса в затвора в Бобов дол
18 яну 2012 20:52,
52
Затворник се яви в съда със... зашити очи и уста
Снимка: архив Булфото

Затворник хвърли в смут магистратите от Районния съд в Гоце Делчев, след като днес се появи със зашити с черен конец очи и уста.

Подсъдимият 33-годишен Ангел Паспалев е от Самораново и излежава присъда за грабеж. Настоящият процес срещу него отново е за извършени кражби.

Въпреки неговото желание охраната не му позволи да обясни каква е причината за странния му акт.

Адвокатът и съпругата му обаче обясниха пред медиите, че той сам е зашил очите и устата си си преди около 10 дни, а в момента е в гладна стачка.

По техните думи причината за тези негови действия е протест срещу режима и администрацията в затвора в Бобов дол.

Адвокатът му Ирина Пелтекова обясни: "Нарушават му се правата изцяло. Изрично ми заяви, че след като го върнат обратно след днешното съдебно заседание, ще го преведат в психиатрията в Ловеч".

По думите й той предприел ужасното си самобичуване в знак на протест след 14-дневен карцер, изтърпян в отделението на кюстендилските роми, където бил зверски пребит.

Паспалев се прочу още преди две години, след като правозащитници от Хелзинския комитет алармираха медиите за затворник, който "в яда си се е самонаранявал като протест", зашивал устата, очите, ушите и носа си, и заковавал ръката си. Стоял така в продължение на часове.

Днес бе даден ход по делото му за кражба, бяха разпитани и двама свидетели, след което обаче бе насрочена нова дата по процеса - 29 февруари, а Паспалев отново бе отведен към затвора в Бобов дол със защити очи и уста.

Мъжът е в затвора от десетина години с прекъсвания – за кражби, чиято обща щета е около пет хиляди лева.

Рецидивистът започнал грабежите си още като момче с едно църковно менче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
32
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
тоя пич явно търпи на болка, аз мога да го посъветвам да си монтира бръснарси ножчета на гъ*а за да им накълца на *** онияработи като краставици за таратор. ха-а ха.
21
8
 
40
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Бобовдолския затвор - чудесно място за агент Гоце и приятелчетата му от БСП и ДПС :)
20
9
 
13
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
братска турция се прослави със манафските си зандани, можем и ние да си вдигнем рейтинга за пред света по тоя начин. Какво освен изтърпяване на наказанието става в тези места? нали не са осъдени на ***, побой и т.н. идиотщини. И ми се струва калабалъка тук в коментарите е предимно съставен от шебеци с мерак за подобен експириънс. ха ха
19
7
 
21
 
! Отговори
do nomer 6 преди 12 години
Да би мирно седяло, не би чудо видяло - ей заради тая скапана поговорка и мислене целата ни държава и народ е *** шотто предпочитаме си да си мълчим и да ни тъпчат и мачкат отколкото да се съпротивляваме !
18
5
 
44
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Имаш късмета,че не си до мен,затова си изтървал онази последната думичка на изречението ти,защото ако беше тук и те чия да я изричаш моментално щях да те навра в онова вмирисано место на *** от където си излезнал и вониш все още на отврат от спермата която са изхабили за животно като теб.И не ме трийте сега ей днес.бг защото и вашите майки после ще заредя в компа.
17
41
 
8
 
! Отговори
beeres преди 12 години
до 18 как разбра чее *** бе ,***.
16
1
 
27
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Този като си е подавал документите за Бобовдолският не е ли знаел,че единствената екстра в това заведение е карцерът.Сега да намерят кой надзирател му е дал игла и конец и да го направят съквартирант на ушитият крадлю.
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и това го има ,*** от *** да протестира
14
6
 
69
 
! Отговори
Ипо преди 12 години
Той лежи 10 год. по затворите (с прекасване) заради кражби възлизащи общо на 5 000 лв.!!!!! Алоо съда, магистратите, тези където крадат милиони, убиват, изнасилават, отвличат и какво ли още не не можете дори да ги арестувате като хората!! Ах колко жалки душици и мижетурки сте...продавате си душиците!Хора ние сме за бой, не е луд този който яде баницата, а този който му я дава - а това сме всички ние които позволяваме пожарникар да ни е премиер,а учител по физкултура министър на вътрешните работи
13
8
 
17
 
! Отговори
ПРЕПОДОБНЙ БЪНИ преди 12 години
Чада божи помнете от мен няколко неща : Винаги тежка болест може да ви застигне . ВИнаги човек може да загуби парите и работата си . По всяко време може зговорна дружина може да ви набеди и да попаднете в затвора . Особенно за последното имаме крещяшт случай у нас още от соц времената а в последно време бих ви обърнал внимание на Лазър Колев сестри Белнейски също и последният фрапантен случай в Перник хора .Моля бъдете реалисти и не си мислете че утре вие няма да сте в магалски лапи
12
4
 
26
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Ти *** ли си или резан шмайзер, то и *** сте *** де! Та ващо племе става само за перилната промишленост. ДГД
11
97
 
7
 
! Отговори
ICTINATA преди 12 години
EIII BOKLUZI NARECHENI bulgari......nerazbraxte li che ci otivate ot tazi zemia... CTRAXLIVA ,DOLNOPROBNA RAIA.....
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА Е ЧИСТО - БЪЛГАРСКА ПРОСТОТИЯ - БЕЗ *** ПРИМЕСИ
9
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако ще и в главата пирони да си забие (дано го направи) ми е все тая за този рецидивист!!!!
8
14
 
14
 
! Отговори
Ivanov преди 12 години
Pravo e mom4eto samo taka EVALA!!
7
8
 
35
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
*** не е на курорт. Друг е въпроса, че му се позволява да вкара в помещението си необходимите му материали.
6
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да съчуваствам на никой престъпник- ако е откраднал пенсията на стара баба и тя няма какво да яде, какво я интересува големите престъпници. Масово страдаме от ей такива битови престъпници....Да би мирно седяло, не би чудо видяло
5
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В някоя нормална страна след 10 години кражби ще му дадат 100 години затвор.В България колко ли ще му дадат? 5 месеца може би година? хахахах Вярно е че нема такава държава.
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Hem kradlivo -hem si tarsi pravata ? Na takiva injekciata !!Moje i kojena !
3
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хъмм странно.Други източници споменават че е зашил устата си защото не му дават да се ожени.Тоя сам се самонаранява.Супер един *** по-малко.Кога ще сме свидетели как *** от разкаяние прави същото със себе си?Може да не си шие очите де аз съм навит просто да се самоубие ;) Ем по чисто ем по..