ВАС връща на работа "социалнослаба" съдийка

Деница Урумова бе отстранена от ВСС заради имотен скандал в Приморско
Обновена: 20 яну 2012 21:34 | 20 яну 2012 21:13,
175
ВАС връща на работа "социалнослаба" съдийка
Снимка: Архив Булфото

Тричленен състав на Върховния административен съд отмени уволнението на съдия Деница Урумова от Висшия съдебен съвет, която нашумя покрай имотни сделки в морския курорт Приморско.

Според съда, решението на ВСС е взето при съществени нарушения на закона.

Още по темата

Урумова бе отстранена от съвета с 13 гласа "за", шест "против" и двама "въздържали се".

Съдийката бе намесена в скандал, след като през 2007 година получи право на строеж в Приморско като крайно нуждаеща се.

Тогава тя обаче не е била магистрат, което е една от сновните причини да бъде отхвърлено нейното уволнение.

Върховните съдии са на мнение, че с участието си в тази сделка Урумова е накърнила престижа на съдебната власт. Но от друга, че само полученото разрешение за строеж и започването му са действията, компрометиращи честта й в професията и обществото.

Решението може да бъде обжалвано пред петчленен състав на ВАС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: Деница Урумова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
3
 
! Отговори
Охооо преди 12 години
Не само социално, но и физически слаба :)
123
0
 
5
 
! Отговори
44 преди 12 години
Гарга на гарга око не вади.Има някои които несие на местото но кой е.Требва як юмрук да тропне по масата и дасе каже стоп на грешките.Които греши нема прошка.
122
0
 
14
 
! Отговори
КОЛЕЖКА ПРОСТИТУТКА преди 12 години
НАЛАПАЛА Е НЯКОЯ ***! ТЪПАТА КУРВОЛЕТИНА Е НАГЛА ДО БЕЗКРАЙ, НО ТОВА Е АМПЛОАТО НА БЪЛГАСКИЯ СЪДИЯ В МОМЕНТА!!! ДА ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ!
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abe tazi e 4esna jena,krasiva,PAK E LAPNALA KOKALA
120
0
 
1
 
! Отговори
luka преди 12 години
bravo na n6ti.
119
0
 
17
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Когато в една съдебна система се обединят високомерието и чувството за безнаказаност на магистрати с БКП-минало, на наследници на бКП величия с наглостта и безпардонността на бивши милиционерски възпитаници и безочливостта и липсата на чувство за морал и справедливост на посткомунистически запъртъци става нещо ужасно. Какъв е крайният резултат от този дявлски микс: ами ВАС с неговия шеф, замове , бивши шефове на отделения, прославили се в борбата за ОПС-имоти в Приморско, Несебър, Ахтопол и т.н. И девизът на съдиите от ВАС: Може да е неморално, може да е несправедливо, но е ЗАКОННО!
118
0
 
13
 
! Отговори
никола преди 12 години
за ВАС, няма нужда да се притеснявате за имиджа и морала на съдебната система,отдавна нямате такъв и това го знае цяла Европа,айде не бъдете толкова стеснителни върнете всички които са уволнени,че взе да става скучно без крайно нуждаещи се ***.
117
1
 
3
 
! Отговори
ИЗВОД преди 12 години
ПРОЧЕТИ ТОВА ако не го изтрият, в защита на мойта теза за отвличане на вниманието от действителността. не защитавам никого, но ще попитам защото си спомням, че по "скандала " имаше дадено право на строеж на 500-600 места и ако са толкова незаконни, какво става с другите?! аиде,че излизам
116
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сиромашката съдиика става за ,но не и за съдиика.***,нагла,долна,*** такива пият кръвта на загубения ни народ.Социално слаба ли
115
0
 
21
 
! Отговори
до извод преди 12 години
Че всеки се опитва да манипулира е ясно, но тази НАГЛА *** на снимката и гледах арогантното поведение по ТВ преди няколко месеца как обясняваше, че и се полагало това. Взимат имоти за жълти стотинки (до които нормален човек няма достъп), а ти си тръгнал да ми я защитаваш!Не си ли ти най-долния (и най-прозрачен и глупав) манипулатор от всички? Тя поне го прави за лична изгода, ами ти защо?
114
1
 
7
 
! Отговори
Извън БГ преди 12 години
Абе ора и кво си викате виа къде живуркате в БГ,положението щело а са опрай!!!Я викам ,че ша са опрай ама неко друг път!!! А тоа друг път моа да доде в неко друг живот що тиа негодници къде са окупирале де що има убави местенца ,след като се пенсионират на теино место идат децата и,внуците и,правнуците и, и т.н.*** доде секи са а заврел като мишка в тех си тетака ша става заман.Я вижте какво става в Румъния,а и само там ли?Не разррахте ли че дока са не извадат калъчките работата нема да са опрай!
113
11
 
0
 
! Отговори
извод преди 12 години
някои хора мислят и се радват само за неуспехите на другите/край казана на българите в ада неслучайно няма дявол/. Хора, четете между редовете-щом съда се осмелява да я върне, явно уволнението е абсолютно незаконно и е следствие от влиянието на медийте, които в момента работят за боко и цецко и само отклоняват вниманието ни от ПРАЗНИЯ ХЛАДИЛНИК. ДОКОГА ЩЕ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ медийте. тия от властта са се вкопчили и няма да я дадат по никакъв повод! почваме отначало 23 го-ди-ни сти-гат
112
0
 
15
 
! Отговори
Зълвен син преди 12 години
Ми добро утро. Вие как си мислите стават всички тези сделки, заемане на даден работен пост? Само който не работи на държавна работа или с субсидии, той не знае как се прекарват негови хора/крадат пари ! Толкова помия има по върховете, че от космоса се вижда.
111
8
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ОСТАВЕТЕ НЕЩАСТНОТО ДЕТЕ...- ГОЛЯМА РАБОТА... ТОРМОЗИТЕ Я ЗА НЯКАКВА СИ СМЕШНА ТРИЕТАЖНА ВИЛИЧКА НА МОРЕТО...- Я ВИЖТЕ "ПО-ГОЛЕМИТЕ" ПРАВИСТИ КАКВИ КУРОРТНИ КОМПЛЕКСИ ИМАТ В ГЪРЦИЯ, РИВИЕРАТА И КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ...НЕ ЗАКАЧАЙТЕ ДЕТЕТО...
110
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво ще правим с другата Деница-зам министърката на правосъдието,оцапана отвсякъде със съмнения за нелигитимна диплома,участие в опит за убийство на екссъпруга си и присъда на журналисти,за която България е осъдена.ШЪ СИ Я ЧУВАМЕ ЛИ?
109
0
 
18
 
! Отговори
циганин преди 12 години
Катуница ...!
108
1
 
17
 
! Отговори
бойко преди 12 години
КОЛКО НЕУДАЧИ НА ТВОИТЕ КАДРИ ТРЯБВА ДА УРОНВАТ АВТОРИТЕТА НА ВЛАСТА,ВЕДЪЖ БЕ СРАМ И ПОЗОР ТАЗИ ДЕНИЦА И ИЗВЕДЪЖ ВЪЗТАНОВЕНА НА РАБОТА НЕ Е ЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА МАФИЯ И НЕКЪДЪРНОСТ НА ТЪЙ ЖЕЛАНО ЗА СПРАВИДЛИВОСТ ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ХОРАТА ОГЛАВЯВАНЕОТ ТЕБ,УВИ ЖЕСТОКО УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕШКОТО.
107
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Деничке, хайде да ми дадеш и на мен едно местенце.
106
0
 
12
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
"Вредна за обществото ,също е виновна за 22 г ---ПРЕХОД"----само консумира ,като *** и политиците !
105
0
 
18
 
! Отговори
fuck off преди 12 години
Къде видяхте връзката между престиж и съдебна система.