3 години и половина затвор за Цар Киро

Боли ме главата, не искам да говоря, каза осъденият ромски барон
Обновена: 23 яну 2012 20:15 | 23 яну 2012 19:49,
184
3 години и половина затвор за Цар Киро
Снимка: Булфото

Присъда от три години и шест месеца затвор при първоначален общ режим постанови Асеновградският районен съд за Кирил Рашков. След 11-часово съдебно заседание магистратите признаха за виновен провъзгласилия се за цар ромски бизнесмен.

Той беше осъден заради отправени закани за убийство по адрес на чичото и лелята на убития преди 4 месеца Ангел Петров – Веселин Христов и Иванка Петрова. 

В решението на съда е записано, че заканата за убийство може да възбуди страх у Иванка и  Веселин и може да бъде изпълнена от Кирил Рашков.
 
Съдът в Асеновград осъди Цар Киро и да заплати по 2 хиляди лева на Веселин Христов и Иванка Петрова обезщетение заради причинените им неимуществени вреди. Цар Киро ще се бръкне в джоба с още 689 лева разноски по делото и 160 лева държавни такси. 
 
Присъдата е нагласена, ревна в съдебната зала съпругата на Цар Киро -  Царица Костадинка. "Боли ме главата, не искам да говоря", беше реакцията на осъдения ромски барон. 
 
Присъдата за Цар Киро не е достатъчна, но е хубаво, че съдът не си е затворил очите за фактите. Все пак се надяваме срещу него да бъдат повдигнати обвинения и за поръчителството на убийството на Ангел, коментира Веселин Христов. 
 
Докато съдията произнасяше присъдата, пред Съдебната палата в Асеновград се бяха събрали около 100 жители на Катуница със свещи в ръка. Те направиха мълчаливо бдение, за да почетат четвъртия месец от смъртта на 19-годишния Ангел. Не три години и половина, а доживотен затвор заслужава този човек, е мнението, около което се обединиха хората. 
 
От размера на присъдата ще бъдат приспаднати 4-те месеца, които Цар Киро прекара в следствения арест. Присъдата може да се обжалва пред Пловдивския окръжен съд. 
 
Днес беше първото и последно заседание по делото, което започна в 9 часа сутринта и приключи в 19.30 часа. Бяха разпитани 12 свидетели, а Кирил Рашков беше защитаван от трима адвокати.
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Цар Кироприсъда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
2
 
! Отговори
tetovae преди 12 години
Tozi izpechen prestupnik e za 300 godini zatvor !!!
155
1
 
1
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Братя българи ,турци , *** ,арменци ,и всички Вие който стъпвате на тази земя моята майка България , кажете ми колко години трябва да минат за да се осъзнаем че проблемите ни са от тези така наречени политици който с властта която има дадохме Ние през годините натрупаха големи финансови ресурси и продължават да трупат а за заблуда на нас обикновените хорица ни пускат по някой и друг междуетнически конфликт за който после плаща нечий родител с цената на живота на детето си ........ДО КОГА ..?
154
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе този кайто е писал статията няма ли да спре с това 'ЦАР' или 'ЦАРИЦА'.
153
0
 
9
 
! Отговори
Yordan преди 12 години
абе прости журналисти написали статията НЕ Е ЦАР ТОЯ МАРСОЛИВ *** *** вие тапаци ли сте какви сте
152
0
 
14
 
! Отговори
fck преди 12 години
3 Години за тоя *** !? Вие нормални ли сте *** АБСУРДИСТАНА КЪДЕТО ЖИВЕЕМ В НЕГО.. излиза след 3 години о почва пак да си строй ПАЛАТ ... пука му на черупката... *** и *** РАШКОВ УУУУУУУУ !
151
0
 
19
 
! Отговори
Андрей преди 12 години
Стига с този ЦАР бе ***..........
150
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените кухоглави комуноиди не спират да се подиграват на Бат Бойко въпреки, че където и когато ги хване, дали на избори, дали в някой спор или в някое от многото му точни и на място изказвания, но винаги така плътно им слага тапата в иначе добре разработените и разширени пърдалници, че смръдливите им газове започват да излизат през лъжливите им уста и усмърдяват всичко наоколо, медии, форуми, всичко! Но въпреки това, тия червени кратунковци още не могат да проумеят, че колкото повече се напъват да плюят по Бат Бойко, толкова повече смрад излиза от продажните им душици и хората вече тотално се отвращават от смръдливата им скапана, крадлива и лъжлива *** партия сбирщина от измамници, крадци, червени капиталисти и прости онанисти като главния лайногълтач на републиката Славчо Трифонов от БТВ-тои т.н.!
149
0
 
6
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
Смях в залата...той ще се разболее,после ще има добро поведение и ХОП след половин година си е вкъщи!
148
0
 
1
 
! Отговори
do 172 преди 12 години
:)))
147
1
 
2
 
! Отговори
)) преди 12 години
*** -това е първа инстанция - нали се сещате, че има още две -еххх калтаци....
146
0
 
14
 
! Отговори
teo преди 12 години
ПРАХ В ОЧИТЕ НА "ПРОСТОЛЮДИЕТО" !!! КОНТРАБАНДНИЯ АЛКОХОЛ ЗА ХИЛЯДИ ЛЕВА, НАМЕРЕНОТО ОРЪЖИЕ ЗА ЦЯЛ ВЗВОД В ЕДНА ОТ НЕЗАКОННИТЕ МУ "КЪЩИЧКИ" , НЕПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ И ОЩЕ КУП ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОТ ТОЗИ МАФИОТ "ЦАР" КИРО СА ЗАБРАВЕНИ ОТ КОРУМПИРАНИТЕ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ, КОИТО НАВЯРНО СА ИСКАЛИ ПАК УСЛОВНА ПРИСЪДА, НО НЕ Е ЛОШО МАЛКО ПРАШЕЦ В ОЧИТЕ,ОК??? КОВАЧЕВА, НАРОДЪТ СЕГА ТЕБЕ ГЛЕДА И ОТ ТЕБЕ ЧАКА П Р А В О С Ъ Д И Е !
145
0
 
4
 
! Отговори
до Калин преди 12 години
Калине, верно ли си бил педофил, бе ? ***, аз те взех за нормален човек ти какви самопризнания правиш :)
144
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще го пуснат тихомълком след 6 месеца за "добро поведение". Гаранция!
143
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този си е за затвора, но за други неща. В интерес на истината, съдът се подаде на обществения натиск и затова му дадоха ефективно наказание. Най-лошият начин за определяне на присъда е това да стане от "улицата" и "пропагандата". Какво ли щеше да стане с медицинските сестри в Либия, ако ги бяха оставили на "общественото мнение"? Дано горните инстанции го съдят като всеки друг, заплашил някого.
142
0
 
13
 
! Отговори
мими преди 12 години
Стига с този ЦАР, журналистите вие българи ли сте, *** и ***, цар ще му викат на ***
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Или пък агентите на ДС, визирам тези писали доноси срещу хората и навлизали им в личното пространство. Отново се проявява толерантност към тях, не можели да пътуват навън, ако не писали доноси. Ама моля, тях ги е било грижа само за себе си, а за това, че са съсипвали чужди животи въобще не са си давлаи сметка. И отново обществото ги толерира. Ами като ги толерира обществото после да не се оплаква това общество, че хората бягат от тук и търсят по-добър живот.
140
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да разбера каква е тази толерантност към убийците в това общество? Или ще ги изкарат невменяеми, или мотивите им били не знам си какви (17-годишният Джуни) или нямало доказателства. Ами напънете се малко и свършете работа. В здраво общество няма място за убийци. Убили хора, пък ще им търся сега оправдания! Стига с тази толерантност към убийците! Те са заплаха за всички, един път са го направили и са си заплаха за всички нас!
139
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е да спрете да наричате тоя наркотрафикант и убиец ЦАР! В двора на древната църква "Св. 40 мъченици" в Царевград Търнов има паметна плоча с имената на всички истински български царе. Името на тоя *** липсва там, нали?
138
0
 
14
 
! Отговори
българин преди 12 години
РАБОТНИЧЕСКО ОБЩЕЖИТИЕ ОТКРИТ ТИП СЪС СВОБОДЕН РЕЖИМ в кой ли хотел по черноморието ще да е това
137
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
утре Холандия може да каже и ето къде живее *** цар, всички *** да се преселят там. *** обяснявай че прости чалгарски мозъци обичат да се хилосват просто у живота